نوار مغز در منزل

نوار مغز در منزل و بررسی فعالیت مغز توسط دستگاه مخصوص، جزو یکی از بزرگ‌ترین تغییراتی است که در چند سال اخیر به وجود آمده.

این روش تشخیص، به افرادی که به هر دلیل توانایی یا فرصت مراجعه به کلینیک‌های پزشکی را ندارند، این امکان را می‌دهد تا از این طریق، فعالیت مغز خود را مورد بررسی قرار دهند. شناسایی به‌موقع اختلالات مغزی و اقدامات فوری می‌تواند جلوی بسیاری از مشکلات را بگیرد و باعث به‌وجودآمدن اختلالات بزرگ‌تر نشود.

در این مقاله قصد داریم شما را با نوار مغز به طور کامل آشنا کنیم و به تمام سؤالات شما درباره این موضوع پاسخ دهیم.

نوار مغز یا الکتروانسفالوگرافی چیست؟

نوار-مغز-یا-الکتروانسفالوگرافی-در-منزل

نوار مغز یا الکتروانسفالوگرافی یک تست تشخیصی و ساده است که با کمک چند الکترود و یک دستگاه مخصوص انجام می‌شود. شاید نام علمی این روش، به‌ظاهر سخت باشد؛ اما آزمایش آن بسیار ساده و کاملاً بدون درد است.

به کمک نوار مغز می‌توان فعالیت‌های الکتریکی مغز را مورد بررسی قرار داد و علت بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند سردرد، تشنج، سکته مغزی، تومور و … را مشخص کرد. در این روش، الکترودهایی بر روی سر شما نصب می‌شوند که با حذف و تقویت نویز، توانایی دریافت سیگنال‌های مغز را پیدا می‌کنند. در پایان نیز سیگنال‌ها توسط دستگاه دریافت و چاپ می‌شود.

همان‌طور که اشاره شد این تست تنها یک روش تشخیصی است و بررسی نتیجه باید توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب انجام شود.

مطالب پیشنهادی: علت و علائم خونریزی مغزی

تفاوت نوار مغز و نقشه‌ مغز چیست؟

نقشه مغز یا QEEG نیز یک تست تشخیصی است؛ اما در این روش با بررسی کمّی امواج، تنها فعالیت‌های مغز بررسی می‌شود و اطلاعاتی را در مورد ساختمان و فرم مغز، منتقل نمی‌کند.

اما در نوار مغزی یا EEG با کمک حسگرهای مخصوص، فعالیت‌های الکتریکی مغز مورد بررسی قرار می‌گیرد و اختلالات و نقص‌های مغز با کمک این روش قابل تشخیص است.

چه زمانی دکتر نوار مغز را تجویز می‌کند؟

نوار مغز برای تشخیص مشکلات مختلفی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آنها سردرد و غش است. اگر فردی به طور مداوم یا در یک بازه‌ی زمانی خاص دچار سردردهای طولانی شود، معمولاً پزشک برای بررسی علل این مشکل و شناسایی منبع بیماری، نوار مغز و اعصاب را تجویز می‌کند. در مورد حالت غش هم دقیقاً به همین صورت است و معمولاً پزشک نوار مغز را برای تشخیص علت غش و بیماری صرع، پیشنهاد می‌کند.

همان‌طور که اشاره شد، تجویز نوار مغز ممکن است برای بررسی بیماری‌های دیگری نیز باشد که شامل موارد زیر هستند:

  • حواس‌پرتی یا فراموشی مداوم
  • اختلالات شدید خواب
  • شنیدن دائم صدا در گوش یا مغز
  • واکنش‌های عصبی غیرقابل‌کنترل
  • واردشدن ضربه به سر
  • سرگیجه‌های مداوم
  • و …

نوار مغز یا EEG چه چیز را نشان می‌دهد؟

در نوار مغز، فعالیت‌های الکتریکی مغز مورد بررسی قرار می‌گیرد که می‌تواند کمیت و کیفیت فعالیت مغز را نشان دهد. این اطلاعات که امواج مختلفی هستند، توسط دستگاه دریافت شده و رو کاغذ چاپ می‌شود؛ سپس دکتر متخصص مغز و اعصاب با توجه به آن‌ها سلامت شخص را بررسی می‌کند.

نتایج غیرطبیعی نوار مغز چیست؟

یک نوار مغز طبیعی دارای چنین خط موج ممتد است که فرکانس‌ها و طول‌موج‌های مختلفی دارد و وضعیت آن در سنین و شرایط مختلف متفاوت است. گاهی ممکن است نتایج نوار مغز غیرطبیعی باشند و از حالت نرمال خارج شوند که بررسی آن توسط پزشک متخصص امکان‌پذیر است.

به‌عنوان‌مثال: طول موج فردی که در حال رفتن به حالت تشنج است، ناگهان قطع شده و تغییر وضعیت می‌دهد. یا ممکن است نوار مغز فردی با وضعیت خاص، دارای موج اضافه یا حتی کم باشد. همه این‌ها نتایج غیرطبیعی مغز و نشان‌دهنده‌ی یک اختلال هستند که باید توسط متخصص مورد ارزیابی قرار بگیرند.

عوارض نوار مغز چیست؟

عوارض نوار مغز چیست؟

فرایند آزمایش نوار مغز کاملاً بی‌خطر است و به دلیل اینکه هیچ اشعه یا دارویی در آن دخالت ندارد، از این روش تشخیصی به‌عنوان یک تست ایمن و بدون درد یاد می‌شود. همانطور که گفتیم معمولاً فرایند گرفتن نوار مغز در حضور پزشک انجام می‌شود و فرد بیمار هیچ‌گونه درد یا احساسی را در حین آزمایش متوجه نخواهد شد.

اما به طور کل، ممکن است هر فرد به دلیل شرایط جسمانی یا بیماری زمینه‌ای خود، در حین تست دچار مشکلاتی مانند: چشم درد یا سردرد به‌خاطر نور چشمک‌زن و یا ممکن است برخی از افراد بیمار، دچار حمله تشنج شوند که دلیل آن هم عوارض دستگاه نیست.

به‌خاطر گفتگو و بررسی‌های قبل از تست و همچنین حضور پزشک در زمان آزمایش، جای نگرانی وجود ندارد. چون در هنگام بروز هر مشکلی، اقدامات فوری توسط پزشک متخصص انجام خواهد شد.

انجام تست الکتروانسفالوگرافی (EEG) برای چه کسانی ممنوع است؟

تا اکنون هیچ موردی که مشخص کند نوار مغز برای برخی افراد ممنوع است، وجود ندارد. اما توصیه شده که حتماً این تست نزد پزشک و زیر نظر متخصص انجام شود تا در هنگام بروز مشکل، امکان انجام اقدام موردنیاز، وجود داشته باشد.

آیا الکتروانسفالوگرافی (EEG) در بارداری مشکلی دارد؟

در دستگاه الکتروانسفالوگرافی (EEG) هیچ‌گونه اشعه‌ای وجود ندارد و بیمار نیاز نیست برای این تست، دارویی را مصرف کند. به همین دلیل، انجام آزمایش نوار مغز هیچ مشکلی را برای زن باردار و جنین ایجاد نمی‌کند و کاملاً بی‌خطر است.

هزینه نوار مغز در منزل 1401

تست نوار مغز نیاز به دستگاه حرفه‌ای دارد. انجام این فرایند شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد؛ اما گاهی جابه‌جا کردن برخی بیماران، دردسرها و مشکلات زیادی را به دنبال خواهد داشت. نوار مغز در منزل، کمک می‌کند تا فرد بیمار در شرایط کاملاً نرمال و بدون هیچ استرسی، مورد آزمایش قرار گیرد و به مشکلات او رسیدگی شود.

هزینه نوار مغز در منزل 1401 به عوامل مختلفی مثل مسافت، شرایط بیمار، فوریت آزمایش و نوع دستگاه موردنیاز بستگی دارد؛ بنابراین اگر می‌خواهید از مبلغ دقیق هزینه نوار مغز در منزل اطلاع پیدا کنید، با مشاورین مرکز توان بخش تماس بگیرید.

خدمات نوار مغز (EEG) در منزل توان بخش

در این مقاله سعی کردیم شما را به‌صورت کامل با کاربرد و شرایط استفاده از آزمایش نوار مغز آشنا کنیم و به تمام سؤالات شما در مورد این تست، پاسخ بدهیم.

وجود این تست تابه‌حال توانسته جان میلیون‌ها نفر را نجات دهد و با تشخیص زودهنگام اختلالات، به درمان بیماری آنها کمک کند.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *