چه بیماری‌هایی باعث خشکی دهان می‌شود؟

خشکی دهان عارضه‌ای است که امکان دارد برای افراد مختلف در سنین گوناگون رشد روی دهد. این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که فرد در دهان خود بزاق کافی نداشته باشد. همان‌طور که می‌دانید بزاق وظیفه دارد دهان را روان ساخته و به هضم بهتر غذاها کمک کند. از سوی دیگر ترشح بزاق می‌تواند جلوی رشد باکتری‌های مضر در دهان را بگیرد. پس نقش قابل توجهی هم در حفظ سلامت دهان و دندان دارد.

شما اگر احساس خشکی دهان می‌کنید می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران توانبخش در تماس باشید تا شما را برای تشخیص علت آن و رفع این بیماری یاری دهند. همچنین توانبخش توانایی اعزام فوری پزشک عمومی در منزل را نیز دارد.

خشکی دهان چیست و چه علتی دارد؟

خشکی دهان چیست؟

در ادامه به صورت خلاصه به علل و چیستی خشکی دهان اشاره می‌کنیم، شما می‌توانید برای اطلاعات جامع و دقیق به مقاله «علت خشکی دهان چیست؟» مراجعه فرمایید.

خشکی دهان به دلیل کاهش فعالیت غدد تولید کننده بزاق به وجود می‌آید. این عارضه علائمی هم دارد که یکی از آن‌ها ایجاد بزاق غلیظ و چسبنده است. افرادی که از این مشکل رنج می‌برند نمی‌توانند به راحتی تنفس کنند. صحبت کردن، بلعیدن و جویدن غذا نیز برای آن‌ها دشوار است. داشتن صدای خشن، خشک شدن گلو، زبان خشک و شیاردار، تشنگی‌های مکرر، دهان با گوشه شکاف خورده و زخم، لب‌های ترک ترک شده و… از دیگر علائم خشکی دهان  هستند.

از علت‌های خشکی دهان می‌توان به افزایش سن، رادیو درمانی سرطان، آسیب عصبی و یا جراحی که مشکلات عصبی در ناحیه سر و گردن به وجود آورده، مصرف مواد مخدر و الکل، کم‌آب شدن بدن و… علت خشکی دهان هستند. علت خشکی دهان می‌تواند کمبود برخی از ویتامین‌ها در بدن باشد. ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها بر فعالیت بزاق و میزان ترشح آن اثرگذار است. از جمله این ویتامین‌ها می‌توان به ویتامین A اشاره کرد. افرادی هم که کمبود ویتامین B، آهن و یا زینک در بدن خود دارند نیز ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. (6 ویتامین مهم که کمبود آن ها به خشکی دهان منجر می‌شود)

حال که با چیستی و علل خشکی دهان بیشتر آشنا شدید، به سوال چه بیماری‌هایی باعث خشکی دهان می‌شود؟ پاسخ می‌دهیم.

چه بیماری‌هایی باعث خشکی دهان می‌شود؟

چه بیماری‌هایی باعث خشکی دهان میشود؟

طبق یک برآورد کلی می‌توان گفت بیشتر بیماری‌هایی که غدد بزاق و میزان ترشح آن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند به خشکی دهان نیز منجر می‌گردند. از جمله بیماری‌هایی که زمینه‌ساز این عارضه هستند می‌توان به بیماری‌های خودایمنی اشاره کرد.

بعضی از افراد نیز به دلیل مصرف بعضی از داروها مانند متفورمین دچار این عارضه می‌شوند و در اثر عوارض دارویی، این حالت را تجربه می‌کنند. روش‌های مختلفی برای برطرف ساختن این مشکل وجود دارد. اما پیش از آن باید عوامل و دلایل ایجادکننده آن مورد بررسی قرار گرفته و تشخیص داده شوند.

برای تشخیص و درمان این عارضه می‌توانید با موسسه توانبخش تماس حاصل کنید و از خدمات مشاوره رایگان کارشناسان این مجموعه برخوردار شوید.

دیابت یکی از بیماری‌هایی است که به خشکی دهان منجر می‌گردد.

دیابت یکی از بیماری‌هایی است که به خشکی دهان منجر می‌گردد. در واقع یکی از مهم‌ترین علائم دیابت، خشک شدن دهان است. چراکه افزایش قندخون خودبه‌خود تولید بزاق را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افرادی که دیابت دارند، در بیشتر موارد دچار کم‌آبی بدن می‌شوند و داروهایی را نیز مصرف می‌کنند که خود خشکی دهان را به دنبال دارد.

بیماری برفک دهان باعث خشکی دهان می‌شود.

یکی دیگر از بیماری‌هایی که باعث این خشکی می‌شود برفک دهان است که نوعی عفونت قارچی در دهان به شمار می‌رود. این نوع عفونت قارچی به التهاب بافت دهان نیز منجر می‌گردد و بر روی غدد بزاقی اثرات منفی ایجاد می‌کند. به همین دلیل برفک دهان می‌تواند تولید بزاق را با مشکل مواجه کند.

بیماری‌های عفونی، لثه و خود ایمنی منجر به خشکی دهان می‌شود.

طبق یک برآورد کلی، بیشتر بیماری‌های عفونی، بیماری‌های دهان و لثه، بیماری‌های عصبی و ترشح کم بزاق و… از بیماری‌هایی هستند که باعث خشکی دهان می‌شوند. افرادی که دچار بیماری‌هایی از قبیل فیبروز کیستیک، اختلالات خود ایمنی، بیماری آلزایمر و… می‌شوند نیز ممکن است با خشکی دهان روبرو شوند.

فیبروز کیستیک یک بیماری ارثی است که می‌تواند آسیب‌هایی را به سیستم تنفسی و گوارشی بیمار وارد کند. بیماری فیبروز کیستیک بر عملکرد بزاق نیز اثرگذار بوده و با کاهش ترشح بزاق به خشک شدن دهان منجر می‌شود. به منظور کنترل این بیماری پزشکان از داروهایی استفاده می‌کنند که مصرف آن‌ها نیز این تاثیر منفی را تشدید کرده و خشکی دهان را افزایش می‌دهد.

دیگر بیماری ایجاد کننده این عارضه اختلالات خود ایمنی است. در این نوع اختلالات سیستم ایمنی بدن به بدن حمله می‌کند. یکی از این اختلالات سندروم شوگرن است که بر روی غدد بزاقی اثرگذار بوده و به التهاب این سیستم منجر می‌گردد. بیماری آلزایمر نیز بدن را دهیدراته کرده و داروهای قابل استفاده برای درمان آن هم در خشک کردن دهان اثر گذارند.

موسسه پرستاری توانبخش همیار شما برای درمان و برطرف ساختن مشکل خشک شدن دهان

برای درمان و برطرف ساختن مشکل خشک شدن دهان مانند دیگر عوارض و بیماری‌ها تشخیص علل ایجاد کننده، ضرورت اساسی دارد. برای دریافت این خدمات می‌توانید از موسسه پرستاری توانبخش کمک بگیرید. این مجموعه خدمات تشخیص بیماری‌هایی که باعث خشکی دهان می‌شوند و درمان آن را به صورت ۲۴ ساعته در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. پس شما می‌توانید در هر ساعتی از شبانه‌روز با این مجموعه از طریق مشاوره تلفنی رایگان تماس حاصل نموده و خدمات مدنظر خود را دریافت کنید.

علاوه بر ارائه خدمات تشخیص و درمان بیماری‌ها، این موسسه خدمات اعزام پزشک و پرستار به محل مورد نظر شما را نیز انجام می‌دهد. این مجموعه از کادری حرفه‌ای و مجرب به وجود آمده است. شما می‌توانید خدمات پرستار و پرستار بیمار در منزل را نیز از موسسه توانبخش دریافت نمایید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *