بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه
عفونت ریه از جمله بیماریهایی است که در دنیای امروز افراد در تمام ردههای سنی را درگیر میکند. ممکن است دلیل ابتلا به عفونت ریه آنفولانزا و یا یک سرماخوردگی ساده باشد، اما اگر به آن رسیدگی نشود، ممکن است برای فرد بیمار عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
عفونت ریه با توجه به عوامل آن که میتواند ویروسی و یا باکتریایی باشد، درمانهای متفاوتی نیز دارد. در این مقاله انواع داروهایی که برای درمان عفونت ریه مورد استفاده قرار میگیرند بررسی شده و سعی شده است بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه معرفی شود.
برای دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:
برای اطلاع از بهترین شربت برای عفونت ریه به مقاله «بهترین شربت برای عفونت ریه» مراجعه فرمایید.
برای عفونت ریه چه قرصی بخوریم؟
این سوالی است که بسیاری از مراجعین به داروخانه و مطب پزشکان از آنها میپرسند. قبل از اینکه دارویی برای عفونت ریه تجویز کنیم، باید دلیل بیماری را مشخص کرد. با توجه به اینکه دلیل بیماری باکتریایی باشد و یا ویروسی، داروی عفونت ریه متفاوت خواهد بود. در ادامه انواع دارو و قرص برای عفونت ریه را مورد بررسی قرار میدهیم.
اگر میخواهید با طب سنتی بیماری عفونت ریه را درمان کنید و دنبال مواد غذایی مفید برای عفونت ریه هستید به مقاله «برای عفونت ریه چه بخوریم؟» مراجعه فرمایید؛ اما دقت کنید، که عفونت ریه در برخی مراحل بیماری با توجه به نظر پزشک نیاز به درمان دارویی دارد. در ادامه قرصهای عفونت ریه را با توجه به شرایط بیماری بررسی میکنیم.
1- سفیکسیم داروی عفونت ریه
سفیکسیم دارویی است که به صورت قرص، شربت و کپسول برای بیمارانی که به عفونت ریه باکتریایی مبتلا هستند، تجویز میشود. نکته مهمی که درمورد این دارو مهم است بدانید این است که این دارو در مواردی که عفونت ریه منشأ ویروسی دارد، تجویز نمیشود و کاربردی نیز نخواهد داشت.
سفیکسیم ممکن است باعث بروز سردرد و سرگیجه، حالت تهوع، مشکلات گوارشی، اسهال، نفخ، کهیر و قرمز شدن پوست شود که در صورت بروز هر کدام از این علائم باید مصرف دارو بلافاصله قطع شود و به پزشک مراجعه شود.
مصرف سفیکسیم به عنوان قرص عفونت ریه برای کسانی که با مشکلات یا بیماری کلیوی مواجه هستند، با محدودیتهایی همراه است. همچنین بانوان باردار باید این دارو را با هماهنگی کامل با پزشک متخصص مصرف کننچرا که مصرف خودسرانه آن ممکن است مشکلاتی برای جنین به همراه داشته باشد.
2- آزیترومایسین، قرص عفونت ریه
وقتی صحبت از بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه میشد، بسیاری از پزشکان آزیترومایسین را تجویز میکنند. این دارو علاوه بر شکل قرص و کپسول، به صورت شربت، سوسپانسیون، تزریقی و قطرهی چشمی نیز در داروخانهها عرضه میشود و با توجه به شرایط بیمار هر کدام از موارد فوق تجویز میشود.
این دارو برای افرادی که مشکل کبدی، کلیه و یا قلب دارند، میتواند خطرناک باشد. به همین دلیل حتماً باید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار بگیرد. مصرف خودسرانهی آزیترومایسین میتواند به کبد و کلیه آسیب جدی و جبران ناپذیری بزند.
آزیترومایسین نیز مانند سفیکسیم در مواقعی که دلیل عفونت ریه ویروسی باشد، کاربردی نخواهد داشت و به عنوان یک آنتی بیوتیک برای بیماریهایی با منشأ باکتریایی تجویز میشود.
یکی از عوارض قرص عفونت ریه آزیترومایسین بروز سردرد که برای جلوگیری از آن در بازه زمانی که این قرص مصرف میشود باید مصرف آب و مایعات را افزایش داد.
3- سفالکسین آنتی بیوتیک عفونت ریه
سفالکسین نیز مانند دو داروی قبلی برای درمان عفونت ریه با منشأ باکتریایی تجویز میشود. سفالکسین به دو صورت پودر و کپسول تجویز میشود و بهتر است قبل از وعدهای غذایی اصلی مصرف شود تا بهترین جذب را در سیستم گوارشی داشته باشد. اما برای افرادی که معده حساسی دارند و مصرف این دارو با معده خالی ممکن است برای آنها مشکلات گوارشی ایجاد کند، میتوانند آن را همراه غذا مصرف کنند.
سفالکسین در برخی موارد دارای عوارض جانبی همچون مشکلات پوستی، سردرد و سرگیجه، حالت تهوع و اسهال است. در صورت بروض هر کدام از این علائم مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک متخصص مراجعه کنید.
سفالکسین با برخی داروهای دیابتی مانند قرص متفورمین تداخل دارویی دارد و از این رو افرادی که مبتلا به دیابت هستند، تحت هیچ شرایطی نباید این دارو را به صورت خودسرانه و بدون هماهنگی با پزشک متخصص مصرف کنند.
تجویز دارو برای عفونت ریه کودکان
به منظور اطلاعات جامع از نحوه پیگشگیری درمان، داروهای موثر و … بیماری عفونت ریه کودکان به مقاله «عفونت ریه در کودکان» مراجعه فرمایید. در ادامه به صورت خلاصه تجویز دارو برای عفونت ریه کودکان را تضویح خواهیم داد.
عفونت ریه در کودکان کمی پیچیدهتر از بزرگسالان خواهد بود. چرا که تجویز داروی عفونت ریه برای کودکان با دقت و وسواس بیشتری باید صورت بگیرد. برای مثال تجویز داروی سفیکسیم برای کودکان زیر 6 ماه انجام نمیشود و والدین نیز تحت هیچ شرایطی نباید این دارو را برای نوزاد کمتر از 6 ماه استفاده کنند.
همچنین برای کودکان در کنار آنتی بیوتیک برای عفونت ریه دارویهای تب بر و مسکن نیز تجویز میشود. در برخی موارد لازم است برای جلوگیری از عوارض کمبود اکسیژن در کودکان و نوازادان از دستگاه اکسیژن استفاده شود. برای درمان عفونت ریه در کودکان از شربت پکتوگل و شربت زوفا فراطب نیز استفاده میشود. این دو شربت به دلیل عوارض بسیار کم و خاصیت خلط آور بودن برای کودکان تجویز میشوند.
دیگر داروهای قابل مصرف برای عفونت ریه
همانطور که متوجه شدید، انتخاب بهترین آنتی بیوتیک عفونت ریه به نوع عفونت، شدت آن و همینطور شرایط فردی بیمار بستگی دارد. عفونت های ریه می توانند ناشی از باکتری ها، ویروس ها یا قارچ ها باشند. در بسیاری از موارد، پزشکان برای درمان عفونت های باکتریایی ریه به جز مواردی که در قسمت های قبل به آن ها اشاره کردیم، از آنتی بیوتیک های زیر استفاده می کنند.
همچنین پیشنهاد می کنیم که مقاله مربوط به پایین آوردن فشار خون منزل نیز را نیز مطالعه نمایید.
آموکسی سیلین
کاربرد آموکسی سیلین: از گروه دارویی پنیسیلین است و در درمان عفونت های باکتریایی خفیف تا متوسط، مانند عفونت های تنفسی و ریوی، عفونت های ادراری و عفونت های گوش مؤثر است. مکانیزم عملی است دارو به این شکل است که باکتری ها را از تولید دیواره سلولی باز می دارد و در نتیجه باعث مرگ آن ها می شود که این امر منجر به رفع عفونت ها می شود. آموکسی سیلین می تواند بهترین آنتی بیوتیک عفونت ریه باشد.
همچنین پیشنهاد می کنیم که مقاله مربوط به تشنگی زیاد و خشکی دهان را نیز به هیچ وجه از دست ندهید.
کوآموکسی کلاو
کاربرد کوآموکسی کلاو (آموکسی سیلین و کلاولانیک اسید): از گروه دارویی ترکیبی پنی سیلین و مهارکننده بتا-لاکتاماز است. درمان عفونت های شدیدتر یا مقاوم به درمان، مانند عفونت های تنفسی و ریوی و عفونت های ادراری توسط این دارو انجام می شود. مکانیزم عملی این دارو به شکلی است که آموکسی سیلین باکتری ها را از تولید دیواره سلولی باز می دارد و کلاولانیک اسید از تجزیه آموکسی سیلین توسط آنزیم های باکتری جلوگیری می کند. می توان گفت این دارو بهترین آنتی بیوتیک عفونت ریه است.
شاید مطالعه مقاله مربوط به کشیدن بخیه در منزل نیز برای شما خوب باشد.
اسلتامیویر
کاربرد اسلتامیویر: این دارو از گروه داروهتی ضد ویروسی است و در درمان آنفولانزا (ویروس آنفولانزا A و B) و پیشگیری از آن تاثیرگذار است. مکانیزم عملی این دارو این طور است که با مهار آنزیم نورامیداز، انتشار ویروس ها را در بدن کاهش می دهد.
شاید مطالعه مقاله مربوط به تعویض پانسمان در منزل نیز برای شما مفید باشد.
لووفلوکساسین
کاربرد لووفلوکساسین: این دارو از گروه دارویی فلوروکینولون است و در درمان عفونت های باکتریایی شدید، از جمله عفونت های تنفسی، عفونت های ادراری و عفونت های پوستی جواب دهی دارد. مکانیزم عمل این دارو اینگونه است که با مهار آنزیم DNA gyrase، تکثیر و ترمیم DNA باکتری ها را مختل می کند. این دارو یکی از بهترین آنتی بیوتیک عفونت ریه محسوب می شود.
شاید مطالعه مقاله مربوط به پرستار بیمار در بیمارستان نیز برای شما کاربردی باشد.
داکسی سیلین
کاربرد داکسی سیلین: این دارو می تواند به عنوان بهترین دارو برای التهاب ریه شناخته شود که از گروه دارویی تتراسایکلین است و در درمان انواع مختلفی از عفونت ها، شامل عفونت های تنفسی و ریوی، عفونت های پوستی و برخی بیماری های منتقله از طریق حشرات بسیار تاثیر گذار است. مکانیزم عملی این دارو به عنوان بهترین دارو برای عفونت ریه به این شکل است که با مهار سنتز پروتئین ها در باکتری ها، رشد و تکثیر آن ها را متوقف می کند.
مهم است که قبل از استفاده از هرگونه دارو، حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا تشخیص صحیح و درمان مناسب انجام شود. همچنین، خود درمانی می تواند خطرناک باشد و باعث عوارض جانبی یا مقاومت دارویی شود.
شاید مطالعه مقاله مربوط به بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش نیز برای شما جالب باشد.
خدمات مراقبت و رسیدگی به افراد مبتلا به بیماری عفونت ریه در موسسه توانبخش
همانطور که گفته شد تجویز خودسرانه دارو بدون دانستن منشأ بیماری کار اشتباهی است. در صورت بروز علائم عفونت ریه باید به پزشک مراجعه کنید و یا با مؤسسه توانبخش تماس بگیرید، تا موسسه پرستاری پزشکی توانبخش، پزشک عمومی یا متخصص در منزل برای شما اعزام کند. موسسه پرستاری توانبخش با بیش از 20 سال سابقه و کسب مجوزهای قانونی در زمینه خدمات پرستاری و پزشکی در منزل فعالیت میکند. برا اطلاعات بیشتر از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران ما در تماس باشید.
اگر شما میخواهید در خصوص این بیماری اطلاعات جامعی داشته باشید، میتوانید به مقاله «عفونت ریه چیست؟» مراجعه کنید.
از ما مشاوره رایگان بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید