بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش (بررسی و مقایسه)

عفونت گوش انواع مختلفی دارد و می‌تواند ناشی از یک عفونت حاد در گوش میانی (اوتیت میانی) یا عفونت گوش خارجی (اوتیت خارجی) باشد. در این شرایط، لازم است به سرعت به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. پزشک می‌تواند با تجویز بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش، قطره گوش و داروهای ضدالتهاب و مسکن، مانع از بروز عوارض شدیدتر شود.

گوش میانی یک فضای پر از هوا بین پرده گوش و گوش داخلی است. شیپور استاش به شکل یک کانال، گوش میانی را به پشت گلو متصل می‌کند. در اصل، فشار هوا را در گوش تنظیم و از تجمع مایع در فضای گوش میانی جلوگیری می‌کند.

زمانی‌که یک ویروس یا باکتری فضای پشت پرده گوش را آلوده می‌کند، عفونت گوش میانی رخ می‌دهد. این مسئله باعث التهاب و تجمع ترشحات و مایعات چرکی می‌شود. درصورتی‌که شیپور استاش نتواند تخلیه مایعات را به خوبی انجام دهد، با علائمی مانند تب، گوش‌درد، خروج مایعات از گوش و کاهش شنوایی مواجه خواهید شد. گوش خارجی، بیرونی‌ترین بخش گوش است و ممکن است به هر دلیلی مانند باقی‌ماندن آب در مجرای گوش پس از شنا و قرار گرفتن در معرض دود سیگار، عفونی شود.

در ادامه به انواع داروهای متداول، به‌خصوص بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش، اشاره خواهیم کرد. اما ابتدا بهتر است با عوارض عدم درمان به موقع عفونت گوش آشنا شوید.

عوارض عدم درمان به موقع عفونت گوش

عوارض عدم درمان به موقع عفونت گوش

اگرچه افراد در هر سنی ممکن است به عفونت گوش مبتلا شوند، اما شیوع آن در میان کودکان بین 6 ماه تا 2 سال بیشتر است. زیرا شیپور استاش آن‌ها کوچکتر و باریک‌تر است. پزشکان معتقدند، اگر به کمک بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش برای درمان اقدام نشود، احتمال بروز عوارض زیر در اثر آسیب به ساختار داخلی گوش وجود دارد:

  • کم‌شنوایی. اگر آسیب دائمی به پرده گوش یا سایر ساختارهای گوش میانی وارد شود، ممکن است کم‌شنوایی دائمی رخ دهد.
  • تاخیر در تکلم کودکان. اگر شنوایی نوزادان و کودکان نوپا به طور موقت یا دائم دچار اختلال شود، ممکن است برای کسب مهارت‌های گفتاری و اجتماعی دچار تاخیر شوند.
  • گسترش عفونت. عفونت‌های درمان‌نشده یا عفونت‌های مقاوم به درمان، می‌توانند به بافت‌های مجاور سرایت کنند.
  • پارگی پرده گوش. عفونت مزمن و تجمع چرک در گوش میانی، خطر پارگی پرده گوش را افزایش می‌دهد.

شما همچنین می‌توانید برای دیدن علائم و روش‌های درمان این بیماری به مقاله «علائم و درمان عفونت گوش» مراجعه فرمایید.

انواع آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت گوش

انواع آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت گوش

همانطورکه ذکر شد، عفونت گوش می‌تواند علائم ناراحت‌کننده‌ای ایجاد کند. معمولا باکتری‌هایی مانند استرپتوکوک پنومونیه، هموفیلوس آنفولانزا و موراکسلا کاتارالیس باعث عفونت گوش می‌شوند. در این شرایط، پزشکان آنتی‌بیوتیک‌ها را برای درمان تجویز می‌کنند. زیرا آن‌ها به طور اختصاصی باکتری‌ها را هدف قرار می‌دهند.

اگرچه ویروس‌هایی مانند ویروس سنسیشیال تنفسی و ویروس آنفولانزا نیز می‌توانند خطر ابتلا به عفونت گوش را افزایش دهند. اما برای درمان آن‌ها آنتی‌بیوتیک تجویز نمی‌شود و فقط علائم با داروهای ضدالتهاب کنترل می‌شوند. مگر اینکه ویروس باعث بروز عفونت ثانویه شود و زمینه رشد باکتری‌ها را در گوش فراهم کند. بهترین خط دفاعی در مقابل ویروس‌ها، همان سیستم ایمنی بدن است.

بهتر است بدانید که نحوه انتخاب بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش توسط پزشک، به عوامل مختلفی مانند نوع، شدت و محل عفونت و سن بیمار بستگی دارد. در ادامه به جزئیات رایج‌ترین آنتی‌بیوتیک‌ها برای عفونت گوش اشاره خواهیم کرد تا خودتان متوجه این مسئله شوید، پس با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط: بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه

آموکسی‌سیلین (آموکسیل)، بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش میانی

آموکسی‌سیلین، به‌عنوان یکی از آنتی‌بیوتیک‌های خانواده پنی‌سیلین، عموما برای بزرگسالان مبتلا به عفونت گوش میانی تجویز می‌شود. این دارو در برابر بیشتر عفونت‌های باکتریایی بسیار مؤثر است و می‌تواند استرپتوکوک پنومونیه و هموفیلوس آنفولانزا را به خوبی مورد هدف قرار دهد.

به‌همین‌دلیل، اغلب گزینه اول برای درمان است و به‌عنوان بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش میانی معروف شده است. از سایر فوائد آن، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معمولا به خوبی توسط ارگان‌های بدن تحمل می‌شود.
  • اشکال مختلفی دارویی به‌صورت کپسول، قرص و سوسپانسیون خوراکی دارد.

ازآنجایی‌که عوارض جانبی کمی مانند اسهال، حالت تهوع و استفراغ دارد، به یک درمان راحت و موثر برای بزرگسالان تبدیل شده است البته مطمئنا این عوارض در همه بیماران بروز نمی‌کنند.

آزیترومایسین (زیتروماکس)

اگر به‌دلیل حساسیت دارویی با عوامل دیگر امکان مصرف آموکسی‌سیلین را نداشته باشید. پزشک آزیترومایسین را به‌عنوان آنتی‌بیوتیک جایگزین برای درمان عفونت گوش میانی تجویز می‌کند. مزایای مصرف آزیترومایسین عبارتند از:

  • دوره درمانی آن کوتاه‌تر است.
  • نحوه مصرف آن آسان است. در واقع نیاز نیست مانند آموکسی‌سیلین سه‌بار در روز از آن استفاه کنید. یکبار در روز خوردن این قرص برای عفونت گوش کافی است.
  • در برابر باکتری‌های خاصی که به آنتی‌بیوتیک‌های دیگر مقاوم هستند، موثر است.

از عوارض جانبی احتمالی مصرف این مورد از دارو برای عفونت گوش، می‌توان اسهال و حالت تهوع اشاره کرد.

سفوروکسیم (سفتین)، بهترین آنتی بیوتیک افراد خاص

سفوروکسیم یکی از آنتی‌بیوتیک‌های خانواده سفالوسپورین است. اصولا این قرص برای عفونت گوش در افرادی است که به پنی‌سیلین یا آموکسی‌سیلین حساسیت دارند و از مصرف آزیترومایسین نتایج خوبی دریافت نکرده‌اند. از سایر فواید آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نسبت به آموکسی‌سیلین، در برابر طیف وسیع‌تری از باکتری‌ها موثر است.
  • در اشکال دارویی مختلف مانند کپسول، شربت و آمپول موجود است.

ممکن است بعد از مصرف این مورد از آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش، با اسهال یا حالت تهوع مواجه شوید. این عوارض طبیعی هستند و با پایان یافتن دوره درمان، خود‌به‌خود رفع می‌شوند.

سیپروفلوکساسین (ستراکسال)، قرص درمان عفونت گوش خارجی

سیپروفلوکساسین در برابر طیف وسیعی از باکتری‌هایی که باعث عفونت گوش می‌شوند، مؤثر است. اغلب برای درمان عفونت گوش خارجی به شکل قطره گوش تجویز می‌شود. این مسئله استفاده از آن را برای بیماران آسان‌تر کرده است.

ممکن است در زمان استفاده از آن، کمی احساس سوزش، خارش یا ناراحتی گوش کنید یا حتی دچار سردرد شوید. جای نگرانی نیست و جز عوارض دارو محسوب می‌شوند.

سایر داروها برای درمان عفونت گوش

پزشک برای بهبود علائم، معمولا علاوه‌بر آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش، قطره گوش و مسکن نیز تجویز می‌کند. در ادامه به جزئیات هرکدام اشاره خواهیم کرد؛ همچنین شما می‌توانید به منظور مراقبت از عزیزان بیمارتان از خدمت پرستار بیمار در منزل استفاده کنید. به این منظور تنها کافی است از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران ما در تماس باشید.

انواع قطره گوش

انواع قطره گوش

قطره‌های گوش که معمولا برای بهبود عفونت گوش، به‌خصوص عفونت گوش خارجی، تجویز می‌شوند در ادامه به صورت خلاصه بیان شده اند اما شما برای اطلاع دقیق نصبت به انواع قطره گوش می‌توانید به مقاله «بهترین قطره برای عفونت گوش» مراجعه فرمایید.

  1. هیدروکورتیزون (کورتیزپورین).

    این قطره گوش استروئیدی به کاهش التهاب، خارش و ناراحتی گوش، به ویژه در شرایط عفونت گوش خارجی، کمک زیادی می‌کند. البته ممکن است برای انواع خاصی از عفونت‌های گوش مناسب نباشد. استفاده طولانی‌مدت از آن نیز می‌تواند باعث نازک شدن پوشش داخلی گوش شود. پس خودسرانه آن را مصرف نکنید.

  2. کارباماید پراکسید (دبروکس).

    معمولا پزشک این قطره را برای کمک به نرم شدن و شل شدن جرم گوش تجویز می‌کند. این کار نه تنها در پیشگیری از بروز عفونت گوش خارجی موثر است بلکه روند درمان آن را نیز تسریع می‌کند.

اخیرا برای کمک به بیماران و بهبود سریع‌تر، قطره‌هایی با فرمولاسیون ترکیبی موجود شده‌اند. در این محصولات یک آنتی‌بیوتیک با یک داروی ضدالتهاب، به نسبت صحیح مخلوط شده‌اند. به عنوان مثال، می‌توان به قطره گوش حاوی نئومایسین، پلی‌میکسین B و هیدروکورتیزون (Cortisporin Otic) یا قطره گوش حاوی سیپروفلوکساسین و هیدروکورتیزون (Cipro HC) اشاره کرد.

انواع مسکن

انواع مسکن

این‌ها شامل استامینوفن، ایبوپروفن (ادویل)، ناپروکسن و دیکلوفناک هستند. بدون نسخه در دسترس هستند و به کاهش درد و تب مرتبط با عفونت گوش کمک می‌کنند.

اصولا همراه با بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش تجویز می‌شوند. چراکه قدرت کاهش التهاب داخلی گوش در اثر عفونت را دارند. التهاب پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن در برابر هر نوع عفونت است و باعث بروز درد، تب، قرمزی و خارش می‌شود.

مطمئنا اگر پزشک بتواند التهاب بیش‌ازحد بدن را کنترل کند، علائم بیمار نیز کمی تسکین پیدا می‌کنند. البته لازم است بدانید که مصرف زیاد انواع مسکن با خطرات زیر همراه است:

  • بثورات پوستی
  • حالت تهوع
  • واکنش‌های آلرژیک
  • ناراحتی و خونریزی معده
  • مشکلات کلیوی

توصیه می‌کنیم مانند دارو برای عفونت گوش، مسکن را نیز تحت نظر پزشک مصرف کنید. معمولا پزشک بعد از تجویز آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش و داروهای دیگر، از شما می‌خواهد که چند هفته بعد برای ویزیت بعدی مراجعه کنید. این کار کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که عفونت گوش کاملا از بین رفته است.

مطالب مرتبط: ارتباط بین عفونت گوش و سردرد

ویزیت پزشک در منزل ار خدمات موسسه پرستاری توانبخش

روند درمان و نحوه انتخاب انواع دارو برای عفونت گوش بسیار مهم است. از خوددرمانی پرهیز کنید و برای تشخیص صحیح به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. در این صورت، مطمئن خواهید شد که بهترین آنتی‌بیوتیک برای عفونت گوش را دریافت خواهید کرد و احتمال عود عفونت به حداقل می‌رسد!

موسسه پرستاری توانبخش با بیش از 20 سال سابقه در زمینه پزشکی و پرستاری آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در سطح شهر تهران است. برای برخورداری از خدمت ویزیت پزشک عمومی در منزل شما تنها کافی است با شماره‌های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید و از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران توانبخش در تماس باشید تا شما را در مسیر بهبودی راهنمایی کنند.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *