سویه جدید کرونا امیکرون چیست؟ چگونه از بیمار مبتلا پرستاری کنیم؟

در این مقاله قصد داریم در مورد خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل صحبت کنیم که این روزها توسط مؤسسه‌های مختلفی ارائه می‌شود. بیماری کرونا چند سالی است که تبدیل به یک پاندمی جهانی شده و سبک زندگی همه افراد جامعه را تحت تأثیر خود قرار داده است. بیمارانی که با سویه جدید این بیماری تحت عنوان سویه امیکرون دست‌وپنجه نرم می‌کنند، نیاز به مراقبت‌های خاص و روزانه دارند.

این بیمارها باید تحت پروتکل‌های امنیتی قرار بگیرند و روند درمان و بهبودی خود را تحت نظر پزشک طی کنند تا با مشکلات بیشتر و خطرناک‌تر روبرو نشوند. از طرفی با گسترش مشکلات در شهرهای بزرگ و کلان شهرها، امکان مراقبت از بیماران توسط افراد خانواده وجود ندارد. مشغله‌های کاری و برنامه‌های شلوغ و فشرده روزمره، امکان ماندن در خانه یا بیمارستان و پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل را از اکثر مردم سلب کرده است.

از طرف دیگر و با توجه به قدرت شیوع و انتقال بسیار بالای سویه امیکرون، مراجعه به بیمارستان و قرار گرفتن در محیط‌های عفونی مراکز درمانی چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. اینجا است که خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل ارزش و اهمیت خود را بیش از پیش نمایان می‌کند.

موسسه پرستاری توانبخ آماده خدمت رسانی در زمینه پرستار در منزل می‌باشد. برای پرسش هرگونه سوال با مشاوران این مجموعه در تماس باشید. برای آشنایی بیشتر با خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل و ویژگی‌های سویه جدید کووید ۱۹، امیکرون، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

برای دسترسی سریع به بخش‌های مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:

پرستار بیمار در بیمارستان

سویه امیکرون چیست؟

نوع Omicron ویروس کرونا برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۲۱ شناسایی شد. این سویه با توجه به قدرت انتقال و سرایت شگفت‌انگیز خود (بیشتر از سویه‌های دیگر از جمله سویه دلتا)، از آن زمان تاکنون جهان را در نوردیده است.

Omicron پس از پیدایش به انشعاب‌های زیادی تقسیم پیدا کرد. BA.2 در بهار مشاهده شد و BA.5 در اواخر تابستان غالب شد. در اواخر پاییز، زیر متغیر‌های BQ.1 و BQ.1.1 با هم به شکل غالب این ویروس در ایالات متحده آمریکا و جهان تبدیل شدند. سایر زیرمجموعه‌های Omicron شامل XBB ، BF.7 و BA.5 هستند.

علائم سویه جدید کرونا امیکرون چیست؟

علائم جدیدترین زیر متغیر‌های امیکرون بیشتر شبیه علائم نسخه‌های قبلی آن است. علائم رایج و معمولی زیر متغیر‌های Omicron عبارت‌اند از:

  • گلودرد
  • خشن شدن تن صدا
  • سرفه کردن
  • خستگی عمومی بدن
  • گرفتگی بینی
  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • درد‌های عضلانی
  • تب و لرز
  • از دست دادن حس چشایی یا بویایی
  • اسهال

برخلاف سویه‌های قبلی مانند دلتا که بر ریه‌ها تأثیر می‌گذاشت، امیکرون و زیرشاخه‌های آن تمایل بیشتری به ایجاد علائم تنفسی فوقانی دارند.

این علائم می‌تواند شامل احتقان، گلودرد و تغییر در طعم و بوی غذاها باشد. علائم می‌تواند مبهم باشد، شبیه به آنچه در هر نوع ویروس آنفولانزا دیده می‌شود. با این حال، عملاً غیرممکن است که افراد برای تشخیص بیماری خود، به علائم اعتماد کنند.

پزشکان به افرادی که علائم سرماخوردگی یا علائمی شبیه آنفولانزا دارند توصیه می‌کنند که آزمایش بدهند. آزمایش تشخیص ابتلا به کرونا در قالب خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل توسط مؤسسه توانبخش ارائه می‌شود.

سویه جدید کرونا امیکرون و پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل

آزمایش‌ها و تست‌هایی که ابتلای شما به سویه جدید امیکرون را مشخص می‌کنند در خانه نیز قابل انجام هستند. در این راستا و در قالب خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل، تست‌های تشخیص ابتلا به امیکرون توسط پزشک‌ها و پرستاران مؤسسه توانبخش در منزل از شما گرفته‌ شده و نمونه‌ها برای آزمایش به بیمارستان ارسال می‌شوند. بدین ترتیب برای انجام تست نیازی به مراجعه به محیط عفونی بیمارستان‌ها نیست.

حتی افرادی که مصونیت نسبی نسبت به عفونت یا واکسیناسیون قبلی دارند، هنوز هم می‌توانند یک عفونت حاد و شدید را تجربه کنند. عفونت‌های اولیه در افرادی است که واکسینه شده‌اند یا قبلاً کووید داشته‌اند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که با هر بار تکرار عفونت کووید، حتی عفونت بدون علامت، خطر عوارض شما افزایش می‌یابد. این خطرات و عوارض شامل موارد زیر هستند:

  • سکته
  • حمله قلبی
  • دیابت
  • اختلالات گوارشی و کلیوی
  • اختلال شناختی طولانی‌مدت، از جمله زوال عقل

برای جلوگیری از بروز این علائم حاد، بهتر است برای انجام تست و دریافت خدمات پزشکی ساده، تا جای ممکن به مراکز درمانی عفونی مراجعه نکنیم و از خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل بهره ببریم یا از مرکز توانبخش بخواهیم که ویزیت پزشک در منزل را برایمان فراهم کند.

آیا واکسن یا تقویت‌کننده‌ها از ما در برابر متغیر‌های امیکرون محافظت می‌کنند؟

در ماه آگوست میلادی، سازمان غذا و دارو آمریکا نسخه جدیدی از تقویت‌کننده‌های کووید را مجاز اعلام کرد. پروتئین اسپایک موجود در این تقویت‌کننده‌ها هر دو زیرمجموعه BA.4 و BA.5 را هدف قرار می‌دهد. این تقویت‌کننده‌ها همچنین گونه اصلی ویروس را که برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین شناسایی شد، هدف قرار می‌دهد. از ماه دسامبر میلادی نیز این تقویت‌کننده‌ها به‌روزرسانی‌شده و برای همه افراد ۶ ماهه و بالاتر مجاز اعلام شده است.

در طول موج اول امیکرون، مصرف این نوع از تقویت‌کننده‌ها باعث بیماری خفیف‌تری در افرادی شد که حداقل ۲ بار مورد واکسیناسیون کووید قرار گرفته بودند. محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در ماه نوامبر میلادی گزارش دادند که این تقویت‌کننده‌های دو ظرفیتی به‌روز شده در پیشگیری از عفونت‌های علامت‌دار کووید، بهتر از تزریق‌های تقویت‌کننده قبلی عمل می‌کند. تحقیقات بعدی CDC نشان داد که تقویت‌کننده‌های به‌روز شده در پیشگیری از بستری شدن در بیمارستان نسبت به تقویت‌کننده اصلی، به‌ ویژه برای بزرگسالان ۶۵ سال به بالا مؤثرتر هستند.

بنابراین واکسینه شدن به تعداد دوز موردنیاز و استفاده از تقویت‌کننده‌های مختلف مجاز، تا حد زیادی از بدن و سیستم دفاعی بدن ما در برابر علائم و خطرات سویه جدی امیکرون، محافظت می‌کند. در این بین اما نباید به هر تقویت‌کننده‌ای اعتماد کرد.

آیا زیر متغیر‌های مختلف امیکرون باعث بیماری شدید می‌شوند؟ خطر سویه جدید کرونا امیکرون چقدر است؟

روش پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل

با توجه به آماری که منتشر شده است، امیکرون و زیرشاخه‌های آن در بیشتر موارد باعث عفونت‌های کشنده کمتری نسبت به انواع قبلی شده‌اند، به‌ ویژه در مقایسه با آنچه در واریانت دلتا و سویه اصلی ویروس مشاهده شد. به گفته کارشناسان، بخشی از کاهش شدت کشندگی ویروس ممکن است به این دلیل باشد که ویروس دیگر تمایلی به درگیر کردن ریه نداشته و بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی تجمع می‌کند. به این ترتیب، این بیماری بیشتر شبیه برونشیت عمل می‌کند تا ذات‌الریه.

معمولاً بیماران مبتلا به برونشیت حاد دچار تنگی نفس نمی‌شوند و بیشتر تحت تأثیر سرفه و تولید خلط قرار دارند. بیماران مبتلا به ذات‌الریه معمولاً دچار تنگی نفس و احساس خستگی بیشتری نسبت به برونشیت می‌شوند. بیماران به مدت طولانی نیازی به دریافت اکسیژن نداشته و مدت زمان کوتاه‌تری در بیمارستان بستری می‌شوند. اگر قصد مراقبت از بیمار کوویدی خود در منزل را دارید، برای دریافت خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل با مشاوران مؤسسه توانبخش در تماس باشید.

یکی دیگر از عوامل احتمالی در کاهش شدت، افزایش ایمنی بدن بیماران است. سیستم‌های ایمنی سویه‌های قبلی را تجربه کرده و با تولید پادتن، مقاومت بیشتری در برابر سویه‌های جدید از خود نشان می‌دهند. واکسیناسیون عمومی در چند نوبت نیز مزید بر علت شده است تا سویه امیکرون و زیرمجموعه‌هایش باعث بیماری شدید نشوند.

علائم فرعی امیکرون چه زمانی شروع می‌شود؟

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک فرد آلوده علائم پس از مواجهه را ایجاد کند، برای نوع امیکرون نسبت به انواع قبلی کوتاه‌تر است، از یک هفته کامل به کمتر از سه روز. این امکان وجود دارد که دوره بسته به تعدادی از متغیر‌ها، از جمله سن، مشکلات سلامت زمینه‌ای و وضعیت واکسیناسیون، کوتاه‌تر یا طولانی‌تر باشد.

در واقع، ایمنی قبلی ممکن است در بروز علائم زودتر پس از عفونت نقش داشته باشد. این به این دلیل است که سلول‌های ایمنی حمله‌کننده به ویروس، به‌ جای خود ویروس، می‌توانند علت علائم باشند. به‌ طور کلی، علائم در افراد واکسینه شده نسبت به افراد واکسینه نشده کوتاه‌تر و خفیف‌تر به نظر می‌رسد. همچنین افرادی که واکسینه شده‌اند، مدت زمان کوتاه‌تری به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند تا به بهبودی کامل برسند.

بیمارانی که واکسینه نشده‌اند، با احتمال بیشتری کارشان به بستری شدن در ICU می‌کشد. خدمات Home ICU (آی‌سی‌یو در منزل) در قالب خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل توسط مؤسسه توانبخش به بیماران ارائه می‌شود. همچنین برای واکسینه شدن و انجام تست‌های تشخیص ابتلا به کووید نیز می‌توانید روی خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل مؤسسه توانبخش حساب باز کنید.

چه زمانی باید تست کووید بدهیم؟

به‌ طور کلی، هر فردی که با فرد آلوده در تماس بوده است، حدود ۷۲ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض ویروس باید تحت آزمایش قرار بگیرد. اگر در معرض ویروس و فرد مبتلا قرار گرفته‌اید و اکنون از خود می‌پرسید که چه زمانی باید آزمایش بدهم؟ پاسخ این است که برای این کار حداقل ۳ روز صبر کنید تا نتیجه تست دقیق‌تر باشد. اگر تماس شناخته‌شده‌ای با فرد مبتلا به کووید دارید؛ اما علائمی ندارید، توصیه می‌شود حداقل پنج روز کامل قبل از انجام آزمایش صبر کنید.

نحوه پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل

یک فرد معمولاً یک یا دو روز قبل از شروع علائم و حداقل دو یا سه روز پس از آن، مسری است و می‌تواند این ویروس را به دیگران انتقال دهد. سپس، با شروع به کار سیستم ایمنی، مسری شدن ویروس شروع به کاهش می‌کند. در طول پنج روز اول دوره بیماری، باید ایزوله شوید تا از سرایت عفونت به دیگران جلوگیری کنید. سپس، اگر دیگر علائمی ندارید، تا پنج روز آینده در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده کنید. تست کووید در منزل و توسط خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل مؤسسه توانبخش قابل انجام است.

از یک ماسک باکیفیت استفاده کنید

هرچقدر هم که از زندگی با این بیماری همه‌گیر خسته شده‌ایم، هنوز برای کنترل و قطع زنجیره انتقال، باید از ماسک استفاده کنیم. ماسک‌های مختلفی در بازار وجود دارند؛ اما بهترین ماسک آن ماسکی است که لایه‌های محافظتی بیشتر و کارآمدتری داشته باشد. ماسک‌های جراحی، ایزوله و سه لایه نوع مناسبی از ماسک‌های موجود در بازار هستند.

آیا سویه امیکرون از دلتا عفونی‌تر است؟

مطالعاتی که در حال حاضر در حال انجام است شامل ارزیابی‌های علمی قابل انتقال، شدت عفونت (شامل علائم)، عملکرد واکسن‌ها، تست‌های تشخیصی و اثربخشی درمان‌ها است. طبق آمار منتشرشده در وب‌سایت معتبر WHO، هنوز مشخص نیست که آیا عفونت سویه امیکرون بیشتر از سویه دلتا است یا خیر.

شواهد اولیه در مورد امیکرون نشان می‌دهد که این نوع دارای تعداد زیادی جهش است که برخی از آن‌ها ویژگی‌های نگران‌کننده‌ای دارند، از جمله افزایش خطر عفونت مجدد در مقایسه با سایر انواع. این بدان معنا است که افرادی که مبتلا به کووید هستند و بهبود می‌یابند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلای مجدد به سویه امیکرون باشند.

استفاده از خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل مؤسسه توانبخش

موسسه توانبخش با شماره ثبت ۲۰۳۹۲۴ و شناسه ملی ۱۰۱۰۲۴۵۶۱۴۶ بزرگ‌ترین و معتبرترین مرکز پرستاری، مراقبت و نگهداری در منزل است. این مؤسسه تمام مجوزهای لازم برای فعالیت در این زمینه را اخذ کرده و با عضویت رسمی در مراکز همیاری، انجمن مؤسسات و مراکز مراقبت، نگهداری و پرستاری از سالمند، بیمار و کودک، قراردادهای خود با مشتریان را با توجه به درخواست مشتری و به‌ صورت شناور ثبت می‌کند.

شرایط ضمن قرارداد شما تا جای ممکن در قرارداد لحاظ می‌شوند و برنامه‌های خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به سویه جدید کرونا امیکرون در منزل با برنامه‌های کاری و روزمره شما تنظیم می‌شوند. با بیش از ۲۰ سال سابقه درخشان و با بهترین خدمات و نازل‌ترین قیمت ممکن در سطح تهران، این مؤسسه نظارت دقیقی بر کیفیت خدمات پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل خود دارد. پرسنل مؤسسه توانبخش تحت جدیدترین و کامل‌ترین آموزش‌ها قرار می‌گیرند تا بهترین مراقبت را از بیمار شما به عمل بیاورند.

اگر شما هم به دنبال پرستار سالمند، پرستار کودک، پرستار بیماری‌های خاص و پرستاری از بیمار مبتلا به امیکرون در منزل آن هم به‌ صورت شبانه‌روزی هستید، پیشنهاد می‌کنیم با مشاوران و کارشناسان مؤسسه توانبخش در تماس باشید.

برخی از خدمات بخش تخصصی مراقبت از بیمار مؤسسه توانبخش به شرح زیر است:

  • خدمات پزشکی و پرستاری مجاز در منزل
  • نگهداری تخصصی از بیمار در منزل
  • نگهداری از بیماران سکته مغزی، آلزایمر، ام اس، پارکیسون، ضایعه نخائی و مبتلا به امیکرون
  • نگهداری و مراقبت از بیماران بالینی
  • ارائه خدمات آی سی یو در منزل (HOME ICU)
  • اعزام پرستار حرفه‌ای و بهیار به منزل در تهران
  • پرستار خصوصی (Privet nurse)
  • انتقال بیمار به بیمارستان و پذیرش سریع دولتی و خصوصی
  • همراه بیمار در بیمارستان
  • آموزش به مراقبین جایگزین پرستار
  • مشاوره مراقبت و آمادگی قبل و بعد از عمل‌های جراحی
  • پانسمان انواع زخم
  • انجام انواع تزریقات و نصب سرم و سوند در منزل
  • کشیدن بخیه
  • انواع سونداژ
  • انواع تزریقات
  • چک کردن علائم حیاتی مانند تنفس، ضربان، فشار و قند خون
سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *