9 روش درمان بواسیر در طب سنتی

بواسیر را می‌توان در خانه به‌کمک روش‌های طب سنتی درمان کرد؛ اما در موارد شدید که این بیماری درمان نشود، ممکن است به درمان‌های پزشکی نیاز باشد. در غیر این صورت، در مراحل اولیه بیماری می‌توان آن‌را با روش‌های طب سنتی درمان کرد. در این مقاله همراه ما باشید تا در مورد درمان بواسیر در طب سنتی به‌طور کامل صحبت کنیم.

بواسیر وریدهای متورم مقعد و رکتوم هستند که می‌توانند باعث درد، خارش و خونریزی مقعدی شوند. آن‌ها ممکن است داخلی یا خارجی باشند. بواسیر داخلی در رکتوم قرار دارد و معمولاً دیده نشده و احساس نمی‌شود. بواسیر خارجی در قسمت بیرونی مقعد قرار دارد. بیماری بواسیر بسیار شایع است. طبق آمار پزشکی موجود، از هر ۲۰ نفر، یک فرد به بواسیر مبتلا می‌شود. این بیماری معمولاً در عرض چند هفته خود به خود از بین می‌رود؛ اما می‌تواند باعث ناراحتی خفیف تا شدید شود.

برای دسترسی سریع به بخش‌های مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:

در ادامه علائم و نشانه‌های بواسیر و همچنین روش‌های درمان بواسیر در طب سنتی را به شما می‌گوییم. همچنین شما می‌توانید برای اطلاع از روش‌ درمان بواسیر در طب بوعلی سینا به صفحه مورد نظر مراجعه فرمایید.

پرستار بیمار

علائم و نشانه‌های بواسیر

علائم و نشانه‌های بواسیر را می‌توان به شرح زیر معرفی کرد:

  • خارش مقعد
  • درد مقعد به‌خصوص در حالت نشسته
  • مشاهده خون قرمز روشن روی دستمال توالت، مدفوع یا داخل کاسه توالت
  • درد در هنگام اجابت مزاج
  • یک یا چند توده حساس سخت در نزدیکی مقعد

علل ابتلا به بیماری بواسیر

علل و راه درمان بواسیر در طب سنتی

بواسیر نوعی رگ واریسی است که با بالا رفتن سن ایجاد می‌شود. یبوست یا دفع مدفوع بزرگ و سفت ممکن است در ایجاد بواسیر نقش داشته باشد. با این حال، در بسیاری از موارد، هیچ دلیل واضحی وجود ندارد. افزایش فشار در دوران بارداری نیز ممکن است باعث بواسیر شود. عوامل مؤثر در ابتلا به بیماری بواسیر شامل موارد زیر است:

  • برخی از شرایط پزشکی (مانند سیروز – مرحله نهایی بیماری کبد)
  • بارداری
  • نشستن طولانی مدت (به‌خصوص نشستن روی توالت)
  • چاقی
  • اسهال مزمن
  • یبوست مزمن و زور زدن
  • رژیم غذایی کم‌فیبر یا مایعات

9 روش‌ درمان بواسیر در طب سنتی

شما می‌توانید از خدمت ویزیت پزشک عمومی در منزل برای معاینه و درمان بیماری بواسیر کمک بگیرید. توانبخش با بیش از 20 سال سابقه در زمینهر پرستاری و پزشکی با پرشنل متخصص و آموزش دیده، آماده ارائه این خدمت می‌باشد.

در ادامه چند راه درمان بواسیر در طب سنتی را معرفی می‌کنیم که می‌توانند به تسکین علائم بواسیر کمک کنند. شما همچنین می‌توانید با مراجعه به مقاله درمان خانگی بواسیر از روش‌های درمان خانگی این بیماری مطلع شوید.

۱. حمام آب گرم با نمک اپسوم

حمام آب گرم می‌تواند به تسکین تحریک ناشی از بواسیر کمک کند. سعی کنید از یک وان پلاستیکی کوچک استفاده کنید تا بتوانید داخل آن بنشینید یا در صورت امکان از وان کمک بگیرید.

بعد از هر بار اجابت مزاج به مدت ۲۰ دقیقه وان آب گرم بنشینید. افزودن نمک اپسوم به آب گرم می‌تواند با کاهش درد، تسکین بیشتری را به همراه داشته باشد.

۲. کمپرس سرد

کمپرس یخ یا کمپرس سرد را هر بار به مدت ۱۵ دقیقه روی مقعد قرار دهید تا ورم را از بین ببرید. برای بیماری بواسیر پیشرفته و دردناک، کمپرس سرد می‌تواند یک درمان بسیار مؤثر باشد.

حتماً یخ را داخل پارچه یا دستمال کاغذی بپیچید. هرگز مواد منجمد را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید، زیرا ممکن است به پوست آسیب برساند.

۳. فندق افسون‌گر

فندق افسون‌گر می‌تواند خارش و درد را که دو علامت اصلی بواسیر خارجی هستند، کاهش دهد. این ماده یک ضدالتهاب طبیعی است، بنابراین می‌تواند تورم را نیز کاهش دهد و به‌عنوان درمان بواسیر در طب سنتی استفاده شود.

می‌توانید فندوق افسون‌گر را به‌صورت مایع خریداری کنید و مستقیماً روی بواسیر خارجی قرار دهید. همچنین می‌توانید محصولاتی مانند دستمال مرطوب ضدخارش و صابون حاوی فندوق افسون‌گر را پیدا کرده و خریداری کنید.

۴. آلوئه ورا، راه درمان بواسیر در طب سنتی

روش درمان بواسیر در طب سنتی

ژل آلوئه ورا اغلب برای درمان هموروئید و بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. تصور می‌شود که دارای خواص ضدالتهابی است که می‌تواند به کاهش تحریک کمک کند.

شواهد بالینی زیادی در مورد اثربخشی ژل آلوئه ورا برای هموروئید وجود ندارد؛ اما استفاده موضعی این ژل می‌تواند تورم و درد را تسکین بخشد. همچنین می‌توانید محصولاتی مانند لوسیون یا کرم مرطوب‌کننده خریداری کنید که حاوی ژل آلوئه ورا هستند.

با این حال، باید از ژل آلوئه ورا خالص برای بواسیر استفاده کنید، زیرا سایر مواد و افزودنی‌ها می‌توانند هموروئید را تحریک کنند. ژل آلوئه ورا خالص را می‌توان مستقیماً از داخل برگ‌های گیاه آلوئه ورا نیز برداشت کرد.

برخی از افراد به آلوئه ورا حساسیت دارند، به‌خصوص افرادی که به سیر یا پیاز حساسیت نشان می‌دهند. با استفاده از مراحل زیر واکنش آلرژیک خود را بررسی کنید:

  • مقداری آلوئه ورا به اندازه سکه را روی بازوی خود بمالید.
  • 24 تا 48 ساعت صبر کنید.
  • اگر هیچ واکنشی رخ نداد، استفاده از آلوئه ورا ایمن است.

۵. دستمال مرطوب‌کننده

استفاده از دستمال توالت بعد از اجابت مزاج می‌تواند بواسیر را تحریک کند. دستمال مرطوب به‌عنوان یک راه درمان بواسیر در طب سنتی به تمیز نگه‌داشتن مقعد بدون ایجاد تحریک بیشتر کمک می‌کند.

همچنین می‌توانید از دستمال مرطوب‌هایی که دارای ترکیبات ضدهموروئید و تسکین‌دهنده هستند، مانند فندق جادوگر یا آلوئه ورا استفاده کنید.

اطمینان حاصل کنید دستمال‌هایی که انتخاب می‌کنید الکل، عطر یا سایر مواد تحریک‌کننده نداشته باشند. این مواد می‌توانند به جای تسکین، علائم هموروئید را بدتر کنند.

۶. پوشیدن لباس نخی گشاد

لباس‌های تنگ و پلی استر را با لباس‌های نخی گشاد و قابل تنفس تعویض کنید تا به تمیز و خشک نگه‌داشتن ناحیه مقعد کمک کنید. این کار به‌طور بالقوه می‌تواند علائم و خطر عفونت را کاهش دهد.

از شوینده‌های معطر یا نرم‌کننده‌های پارچه‌ای برای کمک به کاهش سوزش استفاده نکنید.

۷. روغن درخت چای

روغن درخت چای یک ضدعفونی‌کننده طبیعی است که می‌تواند به تسکین درد، خارش و ناراحتی کمک کند. همچنین روغن درخت چای ممکن است به مبارزه با باکتری‌هایی کمک کند که می‌توانند منجر به عفونت در پوست آسیب‌دیده یا تحریک‌شده شوند.

تحقیقات زیادی در مورد اثربخشی روغن درخت چای برای بواسیر وجود ندارد؛ اما یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داد که یک درمان ۲ هفته‌ای بواسیر با ترکیب روغن درخت چای، اسید هیالورونیک و متیل سولفونیل متان (اغلب برای درمان آرتریت استفاده می‌شود) به کاهش قابل توجهی درد، خون‌ریزی و التهاب کمک کرد.

برای تسکین بیشتر از روغن درخت چای همراه با سایر درمان‌های طبیعی مانند فندق جادوگر یا آلوئه ورا استفاده کنید.

۸. روغن نارگیل، بهترین درمان بواسیر در طب سنتی

طبق تحقیقات سال ۲۰۰۸ روغن نارگیل دارای خواص ضدالتهابی قوی است که می‌تواند التهاب و تورم را کاهش دهد و به‌عنوان بهترین درمان بواسیر در طب سنتی مورد استفاده قرار گیرد. خواص ضددرد (تسکین‌دهنده) روغن نارگیل می‌تواند به کاهش ناراحتی ناشی از بواسیر کمک کند. طبق تحقیقات سال ۲۰۱۴، خواص ضدباکتریایی روغن نارگیل باعث می‌شود که بواسیر، سریع‌تر بهبود یابد.

روغن نارگیل به‌دلیل داشتن اثر ملین، ممکن است به رفع یبوست نیز کمک کند. از آنجایی که یبوست یا زور زدن در حین اجابت مزاج یکی از علل شایع بواسیر است، روغن نارگیل می‌تواند به درمان و پیشگیری از بواسیر کمک کند.

می‌توانید از روغن نارگیل برای درمان بواسیردر طب سنتی به‌صورت موضعی استفاده کنید. شما می‌توانید غذای خود را با روغن نارگیل بپزید، آن‌را با پنبه روی بواسیر خارجی بمالید، مقداری روغن نارگیل را داخل وان آب گرم خود بریزید و … .

۹. پوسته اسفرزه (Psyllium husk)

پوسته اسفرزه مکملی است که به افزایش مصرف فیبر کمک کرده و مدفوع را نرم می‌کند تا راحت‌تر دفع شود. مراقب باشید که فیبر را خیلی سریع افزایش ندهید، زیرا ممکن است باعث ایجاد گاز یا گرفتگی معده شود.

از پوسته اسفرزه به‌عنوان درمان بواسیر در طب سنتی، برای نرم‌کردن مدفوع و منظم‌کردن حرکات روده استفاده کنید. هنگامی که مدفوع نرم است و به‌راحتی دفع می‌شود، احتمال برطرف‌شدن بواسیر بیشتر است. در صورت مصرف این مکمل، حتماً آب زیادی بنوشید.

در ادامه می‌توانبید با مراجعه به مقاله «بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه» بررسی قرص‌های آنتی بیوتیک مختلف برای عفونت ریه را مطالعه فرمایید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *