درمان خانگی بواسیر

بواسیر یک بیماری رایج در میان بزرگسالان است. اگر این بیماری درمان نشود، می‌تواند درد و ناراحتی زیادی را برای فرد به همراه بیاورد. این بیماری ممکن است خودبه‌خود درمان شود؛ اما در برخی موارد هم به این راحتی از بین نمی‌رود! چندین درمان خانگی بواسیر وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کرده و این بیماری را از بین ببرید.

ناگفته نماند نیازی نیست همان ابتدای کار به پزشک مراجعه کنید، زیرا در ابتدای بروز بیماری، میتوان به کمک روش‌های درمان خانگی، آن را از بین برد. در این مقاله با ما همراه باشید تا روش‌های درمان خانگی بواسیر را برایتان شرح دهیم.

شما می‌توانید به منظور مطالعه درمان بواسیر در طب بوعلی سینا به صفحه موردنظر مراجعه فرمایید.

تغییر سبک زندگی برای درمان خانگی بواسیر

سبک زندگی برای درمان بواسیر در طب سنتی

برای درمان خانگی بواسیر می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر دهید. روش‌های زیر را برای کاهش درد و خارش ناشی از بواسیر امتحان کنید:

  • از فشار روی ناحیه خودداری کنید (مثلاً روی یک حلقه بادی بنشینید).
  • لباس زیر نخی و گشاد بپوشید.
  • از دستمال توالت حاوی عطر یا الکل اجتناب کنید.
  • به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، ۱ تا ۲ بار در روز، در یک وان آب گرم بنشینید.
  • از زور زدن در هنگام اجابت مزاج خودداری کنید.
  • مدت زمان نشستن در توالت را محدود کنید.
  • مصرف مایعات را افزایش دهید.
  • غذاهای غنی از فیبر میل کنید.
  • برای شستن مقعد از صابون استفاده نکنید.

همچنین بهتر است رژیم غذایی خود را تغییر داده و غذاهایی مصرف کنید که به رفع یبوست کمک می‌کنند.

به عنوان مثال، مصرف مایعات می‌تواند بسیار مفید باشد.

مطاب مفید:  درمان بواسیر در طب سنتی

درمان‌های بدون نسخه برای درمان خانگی بواسیر

حال که با درمان خانگی بواسیر آشنا شدیم، در این قسمت می‌خواهیم برخی از درمان‌های بدون نسخه (OTC) را معرفی کنیم که می‌توانید برای کمک به تسکین علائم بواسیر امتحان کنید.

۱. پمادهای OTC  

پمادها و کرم‌های OTC، تقریباً در هر داروخانه‌ای یافت می‌شوند و می‌توانند تسکین فوری را ارائه دهند. برخی حتی می‌توانند تورم را کاهش داده و به بهبود سریعتر بواسیر کمک کنند.

اگر از کرم حاوی هیدروکورتیزون استفاده می‌کنید، هر بار بیش از یک هفته از آن استفاده نکنید.

۲. نرم‌کننده‌های مدفوع

نرم‌کننده‌های مدفوع یا مکمل‌های حاوی فیبر مانند پسیلیوم می‌توانند به موارد زیر کمک کنند:

  • کاهش یبوست
  • نرمتر کردن مدفوع
  • اجابت مزاج سریع و بدون درد

بسیاری از این نرم‌کننده‌های مدفوع به شکل‌هایی مانند پودر، کپسول و مایعاتی هستند که بین یک تا سه بار در روز از طریق دهان مصرف می‌شوند.

چگونه می‌توانیم از هموروئید پیشگیری کنیم؟

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی بهترین راه برای پیشگیری از هموروئید است. فعال ماندن از نظر بدنی و داشتن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل به منظم نگه داشتن حرکات روده شما کمک می‌کند.

غذاهای پر از فیبر (مخصوصاً از گیاهان) زیاد بخورید و مقدار زیادی آب بنوشید تا روند گوارش به درستی انجام شده و از یبوست جلوگیری کنید. ورزش منظم و پرهیز از نشستن طولانی‌مدت نیز می‌تواند به پیشگیری از بواسیر کمک کند.

مؤثرترین راه برای جلوگیری از یبوست این است که بلافاصله پس از احساس فعالیت روده‌ها، به دستشویی بروید. تأخیر در اجابت مزاج می‌تواند باعث یبوست شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

بواسیر معمولاً به راحتی قابل درمان است و گاهی هم خودبه‌خود از بین می‌رود. در موارد بسیار نادر، هموروئید می‌تواند عوارضی ایجاد کند.

از دست دادن خون مزمن ناشی از بواسیر می‌تواند باعث کم‌خونی و کمبود گلبول‌های قرمز خون شود. بواسیر داخلی نیز ممکن است باعث کمبود گلبول‌های قرمز خون شده و در نتیجه هموروئیدهای خفه‌شده ایجاد می‌شوند که می‌تواند باعث درد شدید شود.

اگر درمان خانگی بواسیر پس از گذشت بیش از ۲ هفته مؤثر نبود، به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما می‌تواند بواسیر را تشخیص داده و درمان کند. او ممکن است برای شما کرم‌ها، پمادها و شیاف‌های دارویی تجویز کند.

اگر روش درمان بواسیر در طب سنتی و درمان‌های دارویی جواب ندهد، پزشک ممکن است درمان‌هایی مانند جراحی برای برداشتن هموروئید را توصیه کند.

اگر برای اولین بار متوجه خونریزی مقعدی شدید یا اگر خونریزی مقعدی شما افزایش یافت، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

با درمان خانگی بواسیر  آشنا شدیم

در بسیاری از موارد درمان خانگی بواسیر، تنها نوع درمانی است که می‌تواند این بیماری را بهبود بخشد. با این حال، اگر مشکل شما جدی است و با روش‌های درمان خانگی بواسیر رفع نمی‌شود، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید.

برای درمان بواسیر، روش جراحی هم وجود دارد که در شرایط بسیار شدید بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد و پزشک باید تشخیص دهد که آیا به جراحی نیاز است یا خیر. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم با رعایت مطالب ارائه‌شده در این مقاله بتوانید مشکل خود را رفع کنید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *