فواید ماساژ پا، مراحل انجام ماساژ پا

شاید شما هم شنیده باشید که خیلی‌ها می‌گویند پا قلب دوم انسان است این گفته در حقیقت صادق است. سلامت پاها بر سلامت کل بدن اثر می‌گذارد‌، به همین جهت باید به سلامت آن اهمیت زیادی بدهیم، پاها در طول روز وزن بدن ما را بر خود حمل می‌کنند و ما را در جابجایی‌های مختلف یاری می‌دهند. یکی از مواردی که باعث سلامت بیشتر این اعضای مهم می‌شود ماساژ پا است، به خصوص ماساژ کف پا در شب فواید خیلی زیادی بر بدن خواهد داشت.

در این مقاله فواید ماساژ پا را بیان می‌کنیم و می‌گوییم تاثیر فواید ماساژ پا بر بدن چیست و سپس مراحل انجام ماساژ پا را برای شما بیان کرده تا بتوانید با انجام این مراحل از فواید ماساژ پا بهره مند شوید.

پرستار بیمار در منزل

برخی فواید ماساژ پا برای بدن

  • کاهش فشار خون

یکی از بیماری‌های شایع در افرادی که تحرک کمی دارند بالا بودن فشار خون است، بالا بودن فشار خون می‌تواند باعث بسیاری بیماری‌ها در بدن شود از مهمترین فواید ماساژ پا بر بدن کاهش فشار خون می‌باشد.

افرادی که فشار خون بالایی دارند می‌توانند از ماساژ کف پا به منظور پایین آوردن فشار خون استفاده نمایند. برای این کار کافی است هر شب کف پاهایشان مورد ماساژ قرار گیرد. اگر چنین کسی اطراف خود دارید می‌توانید با ماساژ دادن شبانه کف پاهای او قبل از خواب به او کمک نمایید تا از آسیب‌های فشار خون در امان بماند.

  • درمان سردرد

سردرد ممکن است ناشی از خستگی و یا حتی فکر و خیال‌های بیهوده در طول روز و یا بسیاری موارد دیگر باشد. طبق تجربه ماساژ دادن کف پا می‌تواند باعث ریلکسی و کاهش علائم سردرد باشد. اگر شما نیز در طول روز بسیار خسته می‌شوید و احساس سردرد می‌کنید، می‌توانید هر شب کف پاهایتان را ماساژ دهید و با حس بهتری به خواب بروید.

  • کاهش علائم خار پاشنه

افرادی که از خار پاشنه پا رنج می‌برند می‌توانند از ماساژ کف پا به منظور بهبود بهتر این موضوع استفاده نمایند. از دیگر فواید ماساژ پا بر بدن نیز درمان درد در قسمت پاشنه پا است. افرادی که مدت زیادی راه می‌روند و یا زمان زیادی بی‌وقفه می‌ایستند ممکن است به درد پاشنه پا دچار شوند. این افراد می‌توانند با ماساژ کف پا به از بین بردن درد این قسمت کمک نمایند.

  • از بین بردن استرس و افسردگی از فواید ماساژ پا

دانشمندان در یک مطالعه وسیع به این نتیجه رسیدند که با ماساژ کف پا چند بار در روز می‌توان حس ریلکس بودن و راحتی بیشتری به وجود آورد. ماساژ کف پا باعث می‌شود تا اضطراب و استرس‌های بیهوده بسیار کمتر شوند، همچنین افرادی که از افسردگی رنج می‌برند می‌توانند با این کار ساده حال بهتری داشته باشند.

مطالب مرتبط: درمان افسردگی سالمندان

  • کاهش علائم یائسگی

تغییر خلق و خو، استرس‌های بیهوده، افزایش گرمای بدن و بسیاری موارد دیگر از علائم یاسگی می‌باشد. با ماساژ کف پا می‌توان این علائم را تا میزان زیادی کم کرد، ماساژ شبانه کف پا می‌تواند باعث شود تا افرادی که به علت این علائم نمی‌توانند به راحتی بخوابند احساس بهتری داشته باشند. از فواید ماساژ کف پا، می‌توان به تنطیم جریان خون در بدن اشاره کرد که باعث کاهش بسیاری از علائم یائسگی می‌شود.

مراحل انجام ماساژ پا

مراحل انجام ماساژ پا

خب تا به اینجای مقاله با فواید ماساژ پا آشنا شدیم. حال نوبت به مراحل انجام ماساژ می‌رسد که به‌ترتیب برایتان شرح خواهیم داد:

مرحله ۱

خیساندن پا با آب گرم راهی عالی برای شروع ماساژ و ایجاد احساس آرامش در فرد است. همچنین می‌توانید از روغن‌های ضروری اضافه کنید. حواستان باشد که صندلی راحت بوده و در حالی که منتظر خیس‌شدن و مرطوب‌شدن پاها هستید، روغن‌های ضروری را آماده کنید. بعد از حدود ۱۰ دقیقه، پاها را از آب بیرون آورده و با یک حوله تمیز خشک کنید.

مرحله ۲

با چرخش آرام مچ هر پا، خون را به جریان بیاندازید. از یک جهت شروع کنید و بعد از چند چرخش، جهت را تغییر دهید. همین کار را با انگشتان پا نیز انجام دهید.

مرحله ۳

حالا برای بهره‌منید از فواید ماساژ پا، محصولی را انتخاب کنید که آبرسان باشد. قبل از استفاده از کرم یا روغن روی پاها، محصول را در دستان خود گرم کنید. به آرامی آن را در تمام نواحی پا و ساق پا بمالید.

مرحله ۴

با کف پا شروع کنید. شست‌ها را به‌آرامی به داخل کف پا فشار دهید و در حین حرکت به سمت بالا و پایین کف پا، آن‌ها را به‌طور متناوب چرخش دهید. سپس از انگشت شست برای ایجاد دایره‌های کوچک در اطراف قوس و پاشنه استفاده کنید. این کار را با پای دیگر تکرار کنید.

مرحله ۵

با قرار دادن هر دو انگشت شست روی قوس شروع کنید و در حالی که شست را از مرکز پا دور می‌کنید، به‌آرامی به پا فشار وارد کنید. همان‌طور که این حرکت را تکرار می‌کنید، به سمت انگشتان پا و سپس ناحیه پاشنه حرکت کنید.

مرحله ۶

ناحیه پاشنه را با فشار ملایم حفره زیر استخوان مچ پا ماساژ دهید و به سمت پایین ساق پا حرکت کنید. این کار را تکرار کنید تا تنش در عضلات از بین برود.

مرحله ۷

در امتداد بالا و پایین پا ماساژ دهید و به‌آرامی آن را به سمت خود بکشید. با تکرار حرکت، نواحی بین استخوان‌های بلند را ماساژ دهید.

مرحله ۸

همین کار را برای انگشتان پا انجام دهید و هر انگشت پا را ماساژ دهید و به‌آرامی آن‌ها را به سمت خود بکشید.

در ادامه شما می‌‌توانید با مراجعه به مقاله «درمان بواسیر در طب سنتی» از درمان‌های متفاوت این بیماری در طب سنتی اطلاع یابید.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *