نمونه قرارداد پرستاری از سالمند

در این مقاله به موضوع نمونه قرارداد پرستاری از سالمند می‌پردازیم. همراه شما هستیم.

پیری سراغ تمام افراد می‌آید و این امر اجتناب‌ناپذیر است. پیری می‌تواند افراد را به شدت ضعیف کرده و حتی باعث شود که نتوانند کارهای روزمره خود را انجام دهند. به همین منظور گاهی افراد برای انجام کارهای شخصی خود نیاز به افراد دیگری پیدا می‌کنند که ما آن‌ها را پرستار می‌نامیم. این افراد وظایف گوناگونی دارند که به بررسی آن‌ها و همچنین نحوه قرارداد بستن با آن‌ها و به اصطلاح نمونه قرارداد پرستاری از سالمند می‌پردازیم.

پرستار سالمند در منزل

موسسه پرستاری توانبخش با بیش از 20 سال سابقه درخشان در زمینه پرستاری و پزشکی آماده اعزام پرستار سالمند در منزل می‌باشد. تنها کافی است با مشاوران توانبخش در تماس باشید و با مشاوره تلفنی رایگان از راهنمایی‌ها و توضیحات مشاوران ما در این زمینه بهره‌مند شوید.

قرارداد استخدام پرستار سالمند چیست؟

قرارداد استخدام پرستار برای سالمند چیست ؟

در این قرارداد، یک شخص به عنوان نیازمند به پرستار یا همان کارفرما معرفی می‌شود. این فرد درخواست پرستار را برای مراقبت از سالمند خود به مراکز خدمات پرستاری ارائه می‌کند.

این مراکز می‌توانند به صورت یک شرکت باشند یا می‌تواند حتی یک پرستار ساده باشد. در هر صورت کارفرما نیاز خود را به پرستار اعلام می ‌کند و یکی از دو مورد بالا درخواست وی را جواب می‌دهد. سپس پرستار به عنوان کارمند استخدام می‌‌شود. از لحاظ  قانونی و عرفی، قرارداد با پرستار کاملا تایید شده و مطابق با موازین و قوانین ملی می‌باشد.

اگر حق یکی از طرفین از جمله کارفرما و یا پرستار در طول کار ضایع شود، این سند می‌تواند حقوق دو طرف را بازگرداند. به این صورت که این سند در دادگاه‌ها و دیگر مراجع قانونی کاملا پذیرفته شده می‌باشد و یکی از طرفین در صورت نقض قرارداد می‌تواند مورد شکایت طرف دیگر قرار بگیرد و این شکایت کاملاً قانونی و رسمی است و قابلیت پیگیری دارد.

در قرارداد بین پرستار و سالمند چه مواردی می‌تواند باشد؟

در یک قرارداد میان پرستار و یک سالمند، چه مواردی می تواند وجود داشته باشد ؟

در نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، مسائل زیادی را می‌توان ذکر کرد که در اینجا به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. دو طرف باید توجه کنند که در ابتدای کار، حقوق و مزایا را مشخص کرده و مطابق با توافق خود به آن‌ها تا انتهای قرارداد پایبند باشند.

اگر یکی از طرفین به طور مثال کارفرما، حقوق پرستار را پرداخت نکند، پرستار می‌تواند طبق قراردادی که با وی دارد، از کارفرما در مراجع قانونی شکایت کرده و حق خود را مطالبه کند. از طرف دیگر اگر پرستار، کار خود را مطابق با درخواست کارفرما انجام ندهد، کارفرما می‌تواند مطابق قرارداد از پرستار شکایت کرده و مبالغی را که به وی پرداخت کرده است، بازگرداند.

موسسه پرستاری توانبخش با کادری مجرب و متعهد خدمت پرستار سالمند در بیمارستان را ارائه می‌دهد به منظور پرسش هرگونه سوال در خصوص خدمات این موسسه از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران ما در تماس باشید. در ادامه مواردی که می‌تواند در قرارداد پرستار سالمند باشد را نام برده و توضیح می‌دهیم.

ساعات کاری

یکی دیگر از مواردی که باید در نمونه قرارداد پرستاری از سالمند به آن توجه کرد، ساعات کاری می‌باشد. در نمونه قرارداد پرستاری از سالمند باید دقیقا ذکر شود که یک پرستار چه ساعاتی از روز و یا چند ساعت در روز باید از سالمند پرستاری کند. دو حالت برای این وضعیت وجود دارد:

  1. ممکن است از یک ساعت خاصی تا یک ساعت خاص دیگر پرستار مراقبت‌های خود را از سالمند انجام دهد. برای مثال، ممکن است در قرارداد ذکر شود که پرستار باید از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۴ بعد از ظهر در محل کار حضور پیدا کند.
  2. ممکن است در قرارداد ذکر شود که یک پرستار باید حضور ۲۴ ساعته در منزل سالمند داشته باشد و یا هر وقت به وی نیاز پیدا شد، در محل کار حضور پیدا کند.

ساعات کاری کاملاً توافقی می‌باشد

ساعات کاری کاملاً توافقی می‌باشد و در ابتدای قرارداد باید بین کارفرما و پرستار تنظیم شوند. یکی دیگر از مواردی که باید در نمونه قرارداد پرستاری از سالمند به آن توجه کرد، مدت زمان قرارداد می‌‌باشد.
قرارداد میان سالمند و پرستار یک قرارداد طولانی‌‌مدت و ابدی نیست و مدت زمان خاصی را دارد که ممکن است از یک روز تا چند روز و یا حتی ماه و سال طول بکشد.

در ابتدای مذاکره برای انعقاد قرارداد باید به این نکته توجه شود که مدت زمان قرارداد حتماً ذکر شود.
اگر یکی از دو طرف مدت زمان قرارداد را نقض کند و تا زمانی که قرارداد هنوز به پایان خود نرسیده، آن را فسخ کند، طرف دیگر می تواند ادعای خسارت کرده و مبلغی را از طرف فسخ‌کننده دریافت نماید.

باید مشخص شود که این قرارداد از چه نوعی می‌باشد

یکی دیگر از مسائلی که باید در نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، توجه شود این است که باید مشخص شود که این قرارداد از چه نوعی می‌باشد.

کارفرما و پرستار در ابتدای کار باید این مسئله را به خوبی مشخص کنند تا برای آن‌ها مشکلاتی در آینده به وجود نیاید. در یک نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، باید به این نکته اشاره شود که یک پرستار چه وظایفی در قبال سالمند به عهده دارد. این وظایف می‌تواند شامل شستن، کمک کردن، آموزش و یا مسائل دیگری باشد که همگی باید در قرارداد ذکر شوند و پرستار به آن‌ها متعهد باشد.

باید مشخص گردد که سالمند در چه مکانی حضور دارد

یکی دیگر از مسائلی که باید در نمونه قرارداد پرستاری از سالمند به آن اشاره شود، این است که باید مشخص گردد که سالمند در چه مکانی حضور دارد و پرستار باید در چه مکانی از سالمند مراقبت کند. ممکن است این مکان یک مرکز درمانی و یا منزل سالمند باشد. در هر صورت باید این موضوع، مورد توافق دو طرف قرار بگیرد و در قرارداد ذکر شود.

مورد دیگری که در یک نمونه قرارداد پرستاری از سالمند باید به آن اشاره شود، بیمه کردن پرستار است. کارفرما در ابتدای کار باید این شرایط را برای پرستار توضیح دهد که آیا این کار دارای بیمه می‌باشد و یا خیر. پرستار نیز می‌تواند از کارفرما درخواست بیمه کردن خود را داشته باشد. تمامی این موارد باید مورد توافق قرار گیرند و بیمه کردن یا نکردن پرستار در قرارداد ذکر شود.

در قرارداد پرستاری از سالمند چه مفادی باید گنجاند؟

در یک نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، چه مفادی را باید گنجاند ؟

در یک نمونه قرارداد پرستاری از سالمند باید سن اشخاص، چه شخص سالمند و چه پرستار مشخص شود. آدرس محل سکونت شخص پرستار باید در قرارداد ذکر شود. شماره تلفن ثابت از وی گرفته شود. در برخی از قراردادها، پرستار باید فردی را به عنوان ضامن به کارفرما معرفی کند.

تاریخی که در آن قرارداد نوشته و منعقد می‌شود، باید ذیل قرارداد قید شود. چنین قراردادی، یک قرارداد رسمی می‌باشد و نیاز دارد تا کاملا شفاف نگاشته شود.

در رابطه با نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، چه نکات حقوقی وجود دارد ؟

ممکن است شخص کارفرما از پرستار بخواهد که هرگز از وسایل خانه سالمند استفاده نکند و برای استفاده از وسایل، حتما باید اجازه داشته باشد و یا وسایل مورد نیاز را همراه خود داشته باشد.

یک پرستار حتماً باید این را بداند که شخص سالمند چه بیماری دارد و چه نوع داروهایی مصرف می‌کند. پرستار باید این را بداند که این داروها در چه ساعاتی و به چه تعدادی باید مصرف شوند.

در صورتی که شخص پرستار نتواند این مسائل را به خوبی انجام دهد، شخص کارفرما می‌تواند قرارداد را فسخ کرده و پرستار را از کار اخراج کند.

یک پرستار حتماً باید سالم باشد

منظور از این که یک پرستار حتماً باید سالم باشد، هم سلامت جسمی و هم سلامت رفتاری و اخلاقی مدنظر می‌باشد. به همین علت نیاز است که پرستار در ابتدای کار، گواهی عدم سوء پیشینه و همچنین گواهی‌های مرتبط با سلامت جسمی خود را تهیه نماید و به کارفرما ارائه دهد.

اگر کارفرما ضمانت‌های لازم را برای استخدام پرستار از وی طلب کند، می‌توان در این راستا از چک یا سفته استفاده کرد و آن‌ها را به کارفرما ارائه داد تا ضامن فرد پرستار شوند.

اگر برای سالمند اتفاقی رخ داد یا در وضعیت بیماری وی تغییری صورت گرفت، پرستار موظف است تا کارفرما را مطلع کند. عدم اطلاع وی به منزله کوتاهی تلقی می‌شود.

آیا قرارداد پرستاری از سالمند یک قرارداد رسمی است؟

آیا نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، یک قرارداد رسمی می باشد ؟

بله؛ این قرارداد، یک قرارداد کاملا رسمی و تایید شده می‌باشد. نمونه قرارداد پرستاری از سالمند در تمامی اماکن حقوقی کاملاً رسمی می‌باشد و دو طرف می‌توانند برای احقاق حق خود از آن استفاده کنند. این قرارداد، هم حقوق کارفرما و هم حقوق پرستار را مشخص نموده و شفافیت در آن حرف اول را می‌زند.

آیا قرارداد پرستاری از سالمند مدت زمان مشخصی دارد؟

آیا نمونه قرارداد پرستاری از سالمند، دارای مدت زمان مشخصی می باشد ؟

بله؛ این یک قرار داد مدت دار می باشد. کارفرما برای پرستار مشخص می کند که شما در این مدت زمان باید خدمات ارائه بدهید و بعد از آن قرارداد به صورت خودکار، لغو می‌ شود.
ممکن است این قرارداد از یک روز تا چند سال طول بکشد و این کاملاً بستگی به توافق بین کارفرما و همچنین پرستار دارد که چه مدت زمانی پرستار باید از سالمند مراقبت کند.

آیا در قرارداد پرستاری از سالمند مرخصی و روزهای تعطیل است؟

مرخصی دادن به پرستار و همچنین حضور نداشتن سر کار در روزهای تعطیل بستگی به کارفرما دارد. ممکن است کارفرما به پرستار مرخصی ندهد. زیرا سالمند وی دارای حجم زیادی از کارها می‌باشد که باید انجام شوند و پرستار موظف است تا در تمامی روزهای ماه سر کار حاضر شود.

از طرفی دیگر ممکن است که کارفرما بخواهد در مواقعی، خود از سالمند پرستاری کند و نیازی به پرستار نیست. در نتیجه می‌تواند که به پرستار مرخصی بدهد. مرخصی باید در همان ابتدای کار بین کارفرما و پرستار مشخص شود و در قرارداد نوشته شود که پرستار در ماه به طور مثال می‌تواند سه روز را سر کار حاضر نشود و از مرخصی استفاده کنند.

شرایط فسخ قرارداد پرستاری از سالمند چگونه است؟

شرایط فسخ قرارداد پرستاری از سالمند به چه شکل می باشد ؟

ممکن است بعد از مدتی، یکی از طرفین قرارداد در انجام وظایف و تعهدات خود کوتاهی کنند. مطابق با مفاد قرارداد و همچنین مذاکراتی که در ابتدا انجام شد و توافقاتی که حاصل شده، یکی از طرفین می‌تواند قرارداد را فسخ کند.

برای مثال، ممکن است که کارفرما حقوق پرستار را پرداخت نکند. پرستار می‌تواند زمان فسخ قرارداد به مراجع قانونی مراجعه کرده و حق خود را طلب کند و از کارفرما شکایت کند.

ممکن است که پرستار در وظایف خود کوتاهی کند و به طور مثال، منظم و متعهد نباشد یا کارهای محول شده روزانه را به خوبی انجام ندهد. در این شرایط کارفرما می‌تواند قرارداد را به صورت یک جانبه فسخ کرده و پرستار را اخراج کند.

از راه‌‌های دیگری که می‌توان قرارداد را فسخ کرد، توافقات اولیه است. ممکن است که کارفرما با پرستار در همان ابتدا موافقت کند که در صورت عدم تمایل به ادامه کار، قرارداد یک جانبه فسخ می‌‌شود و اگر پرستار این شرط را قبول کند، کارفرما می‌تواند در هر زمانی که دلش بخواهد، قرارداد را یک جانبه فسخ کند.

وظایف کارفرما در قبال پرستار سالمند

وظایف کارفرما در قبال پرستار سالمند چیست؟

یک کارفرما در قبال پرستاری که استخدام می‌کند، وظایفی را بر عهده دارد که باید به آن‌ها عمل کند و عمل نکردن به آن‌ها موجب فسخ قرارداد از جانب پرستار می‌شود. برخی از این وظایف را بازگو می‌کنیم.

  1. کارفرما این وظیفه را بر عهده دارد که حقوق پرستار را مطابق با قراردادی که تعیین شده است، در روز تعیین شده، بدون کم و کاستی به پرستار پرداخت نماید.
  2.  کارفرما این وظیفه را برعهده دارد که در همان ابتدای کار، تمامی شروط درخواستی از پرستار را مکتوب نماید و به وی ارائه کند. در غیر این صورت، اگر زمانی از پرستار این ایراد را بگیرد که کاری انجام نشده است و در قرارداد مکتوب نشده باشد، نمی‌تواند از دست وی شاکی شود. زیرا خودش آن وظیفه را به پرستار محول نکرده است.
  3. کارفرما بدون اجازه پرستار، نباید مفاد قرارداد را تغییر دهد و همچنین برنامه‌‌ای که در قبال سالمند پرستار ارائه می‌شود، بدون نظر و اجازه پرستار نباید تغییر کند.

آیا کارفرما باید پرستار را بیمه کند؟

جواب این سوال قطعی نیست، بلکه کاملاً بستگی به دو طرف قرارداد دارد. دو طرف در ابتدای کار باید با یکدیگر بر سر این مسئله توافق کنند که آیا کارفرما باید پرستار را بیمه کند یا خیر.

ممکن است کارفرما زیر بار بیمه کردن بعد از کار نرود و پرستار این امر را قبول کرده و شروع به کار کند. از طرف دیگر ممکن است که کارفرما، پرستار خود را بیمه کرده و پرستار نیز بعد از آن شروع به کار کند. این امر یک امر کاملا توافقی می‌باشد و در ابتدای کار باید در قرارداد پرستاری از سالمند ذکر شود.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *