پرستاری از سالمند واکری
پرستاری از سالمند واکری، در برگرفته از مراقبتهای ساماندهی شده به سالمندانی است که به تنهایی قدرت ایستادن و راه رفتن را ندارند. این سالمندان به افراد یا پرستاری که آموزشهای لازم را در رابطه با کمک به افراد واکری را گذرانده نیازمند هستند. زیرا یکی از ابزارهای بااهمیت زندگی آنها واکر است.
این افراد که فقط با کمک یک وسیله قادر به حرکت هستند معمولا بیشتر کارهای زندگی روزانه خود را نمیتوانند انجام دهند. ممکن است نزدیکان این عزیزان نتوانند هر لحظه مراقب آنها باشند به همین دلیل، آنها توانایی مراقبت از خود را ندارند، باید در کنار آنها یکی حضور داشته باشد. پس به دنبال استخدام پرستاری که در وهله اول توانایی مراقبت از سالمند واکری را داشته باشد و همچنین به لحاظ مهارت، به لحاظ قدرت بدنی و اخلاقی، فردی مناسب باشد.
موسسه پرستاری توانبخش با آموزش تخصصی پرسنل و همچنین نطارت دقیق بر عملکردشان آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد. برای پرسش هرگونه سوال در خصوص خدمات پرستار سالمند در منزل یا … موسسه توانبخش با مشاوران ما در ارتباط باشید.
واکر چیست؟
واکر وسیله ای است جهت کمک به افرادی که نمیتوانند راه بروند یا بایستند. برخی هستند که قوه و نیروی اعضای تحتانی (آن بخشی که در پایینتر از نشینمنگاه) آنها تحلیل رفته (بر اثر تحلیل نیرو یا جراحی و یا آسیبدیدگی بر اثر ضربدیدگی اتفاق افتاده است) توان راه رفتن را ندارند یا منع شدند از اینکه به این اعضای خود فشار آورند بنابراین بایستی با استفاده از یک وسیله راه بروند. این وسیله که دارای چهارپایه و دو دسته است میتواند به فرد مورد نظر کمکرسانی خوبی داشته باشد.
مطالب پیشنهادی: نگهداری از سالمند پوشکی
سالمند واکری
سالمند واکری فردی است که با توجه به ناتوانی اندامهای تحتانی خود توانایی راه رفتن را ندارد پس این سالمند برای اینکه تعادلش را از دست ندهد و زمین نخورد از وسیله واکر استفاده میکند.
وظایف پرستار سالمند واکری
کارهای روزمره: وظایف پرستار سالمند واکری، بستگی به توانایی و نیاز سالمند تعیین میشود. این پرستاران را میتوان به صورت شبانهروزی، پارهوقت استخدام کرد تا مراقبت از سالمند شما را انجام دهند. سالمند واکری را در انجام برخی فعالیتهای خود (استحمام کردن، توالت رفتن، پختوپز و دیگر کارهای روزمره) که باید از فردی کمک بگیرند، را کمک میکنند.
در دسترس قرار دادن واکر برای سالمند: یک پرستار باید واکر را به نحوی در کنار سالمند قرار دهد که سالمند به راحتی به آن دسترسی داشته باشد، به نحوی هم باید باشد که در مواقعی که سالمند در حال استراحت است واکر برای آن خطری نداشته باشد. البته سالمندانی که فراموشی دارند و از خاطر آنها میرود که با کمک چه وسیلهای راه میروند، واکر را باید در جلو دیدگان آنها قرار داد.
مطمئن بودن از رو به راه بودن واکر: یکی از وظایف مهم پرستار این است که قبل از اینکه سالمند از واکر استفاده کند، از بی نقص بودن واکر مطمئن شود و سپس در اختیار سالمند قرار دهد. در غیر این صورت اگر از این وظیفه سرباز زنند و واکر سالم نباشد ممکن است برای سالمند اتفاقاتی چون سقوط به زمین و آسیبدیدگی شدیدی به وجود آید.
متناسب بودن فاصله دستان سالمند و واکر: برقرار کردن تعادل بین فاصله دستان با واکر باید مورد توجه پرستار قرار گیرد. زیرا اگر تعادل در این فاصله حفظ نشود به دستان و کمر سالمند به دلیل خم شدن زیاد آسیب میرسد.
اگر سالمند واکری از ایستادن و پیادهروی احساس ناراحتی و درد کرد؛ پرستار نباید بیاهمیت در کنار این مشکل بگذرد. اول به واکر بنگرد اگر تنظیمات واکر بهم خورده را درست کند ولی در غیر این صورت دلیل چیزی غیر از تنظیمات بود به پزشک مراجعه کنید.
آسان و امان کردن محلهای تردد سالمند: پرستار باید در مسیرهای که سالمند عبور میکند را بررسی کند در صورت مشاهده موانعی آنرا برطرف کند. یا اگر در کف منزل قالیچه یا چیز دیگری که موجب لیزخوردگی سالمند میشود را محکم کند. اگر از اینکه ممکن است سالمند توان نداشته باشد به خوبی با واکر راه رود پرستار باید در کنار آن باشد که در صورت سقوط آنرا نگه دارد.
چطور واکری برای سالمند خریداری شود؟
برای خریداری واکر برای سالمند باید اولین اقدامی که کرد این است که واکر را متناسب با قد سالمند انتخاب کنید. برای اینکه به درستی این موضوع اشاره شود این است که باید دستههای واکر به موازات باسن آن باشد. هنگامی که سالمند ایستاده و دست از دسته واکر گرفته زاویه خمشدگی آرنگ آن با میلهای که در کنار پای سالمند قرار میگیرد حدود 16 درجه باشد. واکر باید خیلی سبک باشد در عین سبکی محکم باشد.
سالمند چگونه از واکر استفاده کند؟
- اگر سالمند در استفاده از واکر مشکل دارند برای رفع این مشکل از یک متخصص فیزیوتراپی کمک بگیرید.
- برای اینکه سالمند در نشستن و بلند شدن از مبلمان، از مبلمانی استفاده کنید از دو طرف دسته داشته باشند.
- به سالمند بگویید در مواقعی که از واکر استفاده میکند به جلو خم نشود و جلوی خود را بنگرند به این طرف و آن طرف و پاهای خود نگاه نکند.
- در حین استفاده از واکر از کفش مناسب و طبی استفاده شود.
- در حین اینکه در مسیرهایی که هموار نیست مانند پله و سربالایی از قرار گرفتن چهار تا پایه واکر بر روی زمین مطمئن شود و بعد وزن خود را بر روی آن قرار دهند.
- در قدم برداشتن با واکر دقت داشته باشید که خیلی بلند نباشد، بهتر است کوتاه باشد.
- به واکر سالمند پارچه جیب مانند کوچکی متصل کنید که وسیلههای ضروری که مورد نیاز سالمند است در آن انداخته شود تا به همراه خود باشد داشته باشد.
- سالمند زیاد پاهای خود را نزدیک پایه نگذارند زیرا موجب چسبیدن پاهای آنها به پایه واکر شده و در نهایت موجب بهم خوردن توازن و به زمین خوردن سالمند میشود.
خدمات پرستاری سالمند واکری در منزل موسسه پرستاری توانبخش
سالمند واکری با توجه به ناتوانی حرکتی آن در ایستادن و راه رفتن باید با استفاده وسیله واکر (پایهدار و چرخدار) مشکل حرکتی خود را برطرف کند. اگر سالمند در استفاده از این وسیله به مشکلی برخورد باید مشکل آنرا با آسانترین راهحل رفع کرد در غیر این صورت سالمند از استفاده واکر خسته شده و کم کم استفاده از آنرا به کنار میگذارد و اگر با عضلات تختانی خود فعالیت نداشته باشد آنها رفته رفته از بین میروند، پس بنابراین پرستار باید شرایطی را فراهم کند که سالمند را به استفاده از واکر تشویق کند.
از ما مشاوره رایگان بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید