علائم حمله یا سکته قلبی
حمله قلبی عامل اصلی مرگ و میر در بسیاری از کشورها است. همه ما باید یاد بگیریم، که علائم و نشانههای هشدار دهنده آن چیست؟ تا بدانیم در صورت مشاهده یا تجربه آنها چه باید بکنیم.
بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی از علائم هشدار دهنده حمله قلبی و تأخیر در جستجوی کمک پزشکی از دنیا میروند؛ یا با ناتوانی دائمی زندگی میکنند. حتی اگر یک حمله قلبی داشته باشید، ممکن است دفعه بعد حمله دیگری را تجربه کنید حتی ممکن است، علائم نیز متفاوت باشد.
در این مقاله ما میخواهیم نشانههای سکته خفیف قلبی و یا همان علائم سکته قلبی را برای شما شرح دهیم.
علائم و نشانههای سکته یا حمله قلبی چیست؟
حمله قلبی ممکن است آنقدرها که فکر میکنید دراماتیک نباشد. علائمی که نشان دهنده این امر است را به شرح لیست زیر توضیح خواهیم داد:
- درد یا ناراحتی قفسه سینه
علامت کلاسیک سکته قلبی، درد یا ناراحتی قفسه سینه است.که اغلب به صورت فشار، سفتی یا فشردن مشخص میشود. درد به تدریج شروع میشود و معمولاً بیش از چند دقیقه طول میکشد. این امکان وجود دارد که درد از بین برود یا برطرف شود و سپس برگردد. - علائم گوارشی
عبارتند از تهوع، استفراغ، سوزش سردل و سوءهاضمه که به راحتی میتواند به عنوان نشانهای از ناراحتی گوارشی اشتباه گرفته شود. - درد گلو یا فک
گاهی اوقات، درد در محلی غیر از محل آسیب احساس میشود. این پدیده به «درد ارجاعی» معروف است. برخی از افراد هنگامی که دچار حمله و یا سکته قلبی میشوند علایمی چون درد گردن، فک، سوزن سوزن شدن قفسه سینه و گلو درد را تجربه میکنند. گاهی نیز حتی ممکن است فرد با بیحسی یا سوزن سوزن شدن در محل درد مواجه شود. - گسترش درد به بازو
دردی که به بازو، معمولاً بازوی چپ، وارد میشود، یکی دیگر از علائم کلاسیک حمله قلبی است. - سرگیجه
احساس سرگیجه، سبکیسر، یا غش ممکن است نشاندهنده حمله قلبی باشد. زیرا در این زمان قلب توانایی خود را برای پمپاژ خون از دست میدهد و این امر موجب نرسیدن خون کافی به مغز میشود. - فرسودگی و احساس خستگی غیر طبیعی
به طور ناگهانی احساس خستگی کردن و یا خستگی غیر طبیعی پس از انجام امور عادی و روزمره نیز میتواند خود یک نشانه شایع برای حمله قلبی و یا بیماری زمینهای باشد. - تنگی نفس
در غیاب ناراحتی قفسه سینه ممکن است این علامت نمایان شود. - مشکلات خواب
اگر شب هنگام خوابیدن نمیتوانید صاف دراز بکشید، ممکن است در عملکرد قلب مشکل داشته باشید. اگر هم به طور ناگهانی رخ دهد، ممکن است به دلیل حمله قلبی باشد. که شامل بیدار شدن و تنگی نفس در نیمه شب است، که این علائم به علت حمله و یا نارسایی قلبی ممکن است رخ دهد. - سایر علائم شایع سکته یا حمله قلبی
اضطراب، عرق سرد، تپش قلب و یا احساس عذاب قریب الوقوع از جمله سایر علائم شایع به حساب میآیند.
شما میتوانید با مراجعه به مقاله «انواع جراحی قلب» و مطالعه آن و انواع جراحی قلب آشنا شوید.
علائم هشدار دهنده سکته قلبی (ریسک فاکتور ها)
دکتر جرارد دولین، مدیر پزشکی، بنیاد قلب و دکتر تونی اسمیت، مدیر پزشکی سنت جان در مورد علائم هشداردهنده و اهمیت جستجوی مراقبتهای پزشکی در زمانی که فکر میکنید دچار حمله قلبی شده اید گزارشهای مختلفی را مطرح کردهاند. اگر هر یک از این علائم را بیش از 10 دقیقه داشتید، حتماً با اورژانس تماس بگیرید.
افرادی که، یک حمله قلبی را داشتهاند، در خطر ابتلا به یک حمله قلبی دیگر هستید. بسیاری از افراد حمله قلبی بعدی خود را نمیشناسند زیرا علائم ممکن است متفاوت باشد.
کسانی که بیماری قلبی دارند باید، یک کپی از پوستر علائم هشداردهنده را داشته باشند، تا متوجه شوند به دنبال چه علائم هشداردهنده دیگری باید باشند و در صورت بروز حمله قلبی دیگر چه باید بکنند.
علائم هشداردهنده سکته قلبی در زنان
زنان نیز ممکن است هر یک از علائم هشداردهنده حمله قلبی را تجربه کنند. با این حال، آنها گاهی اوقات حملات قلبی را کمی متفاوت با مردان تجربه میکنند.
- این دردها بیشتر به سمت شانهها، گردن، شکم و حتی پشت سرایت میکند.
- درد ممکن است بیشتر شبیه سوءهاضمه باشد و ثابت نباشد.
- ممکن است درد وجود نداشته باشد اما اضطراب بیدلیل، حالت تهوع، سرگیجه، تپشقلب و عرق سرد وجود داشته باشد.
- زنان همچنین ممکن است قبل از بروز سایر علائم حمله قلبی، خستگی غیر قابل توضیحی را تجربه کنند.
در زمان مشاهدهچه باید کرد؟
اگر هر کدام از علائم بالا را در خود مشاهده کردید، حتماً بدانید، که شما علائم سکته خفیف قلبی را دارید پس بهتر است با اورژانس تماس بگیرید. و تا آمدن اورژانس بهتر است کارهای زیر را انجام دهید.
- اگر در عین فعالیت هستید، بایستید و استراحت کنید.
- به کسی بگویید چه احساسی دارید.
- در صورت توصیه یک امدادگر، آسپرین را بجوید.
- اگر داروی آنژین دارید، یک پف از اسپری GTN خود را مصرف کنید. پنج دقیقه صبر کنید اگر علائم ادامه یافت، یک پف دیگر بزنید. و منتظر آمدن اورژانس شوید.
چه عواملی میتواند افراد را مستعد حمله قلبی کند؟
- سن: مردان پس از 45 سالگی بیشتر مستعد حملات قلبی هستند، در حالی که زنان در معرض خطر این حمله پس از یائسگی هستند، که معمولاً در سن 50 سالگی رخ می دهد.
- سابقه خانوادگی بیماری قلبی: اگر اعضای نزدیک خانواده شما از بیماری قلبی رنج میبرند، احتمال زیادی وجود دارد که شما نیز به آن مبتلا شوید. این امر در مورد افرادی صدق میکند، که پدر یا برادرشان قبل از 55 سالگی به بیماری قلبی مبتلا شده است یا مادر یا خواهرشان قبل از سن 65 سالگی به این بیماری مبتلا شده است.
- سبک زندگی: یکی از دلایل بروز این عارضه، برخی عادات یا انتخابهای سبک زندگی است که مسئول افزایش خطر ابتلا به حمله قلبی شدهاند. مانند: فقدان فعالیت بدنی، مصرف سیگار، تنباکو، نوشیدن بیش از حد الکل و رژیم غذایی نامناسب است.
- شرایط پزشکی: یکی دیگر از دلایل بروز این عارضه، برخی از شرایط از قبل موجود و بیماریهای قبلی فرد است؛ مانند :دیابت، سطح کلسترول بالا، فشار خون بالا و چاقی این بیماریها میتوانند، شما را مستعد حملات قلبی کنند.
خدمات مراقبت از افراد مبتلا به بیماریهای قلبی در توان بخش
با توجه به مواردی که در خصوص علائم سکته قلبی مطرح کردیم و اهمیت تخصص در رسیدگی به بیمار در آن شرایط را بازگو کردیم؛ بهترین عمل این است که هرچه سریعتر با مشاهده نشانههای سکته قلبی با مشاوران توان بخش تماس گرفته و توان بخش پس از بررسی های اولیه در سریع ترین زمان ممکن، ویزیت پزشک در منزل شما اعزام میکند تا فرد بیمار هرچه سریعتر با کمک های پزشکی تخصصی که پزشک برای او فراهم میکند؛ دچار مشکل پزشکی حادی نشود.
موسسه پرستاری توانبخش با بیش از 20 سال سابقه در این زمینه و دارا بودن ششناسه ملی و شماره ثبت یکی از مراکز معتبر در سطح شهر تهران است که اقدام به خدمات پرستار بیمار در منزل و بیمارستان، پرستار سالمند در منزل و … میکند.
از ما مشاوره رایگان بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید