مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان

مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان، امری دشوار و حیاتی است. همراه بیمار ممکن است روزها، هفته‌ها و ماه‌ها را در بیمارستان با عزیزانش سپری کند. هنگامی که فرد سالمند پس از عمل جراحی به خانه می‌رود، مراقبت‌های بعد از عمل باید جدی‌تر گرفته شود.

به‌دلیل امیت بسیار زیاد مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان، در این مقاله می‌خواهیم در مورد این موضوع صحبت کرده و نکات حیاتی را برایتان بیان کنیم. پس اگر شما هم می‌خواهید در این باره اطلاعاتی کسب کنید، با ما همراه باشید.

سالانه بیش از ۳.۰۰۰.۰۰۰ نفر در سراسر جهان جراحی قلب انجام می‌دهند. جراحی قلب بیشتر در بین افراد سالمند انجام می‌شود. بیش از ۳۰ درصد بیمارانی که جراحی قلب انجام می‌دهند، بالای ۷۰ سال سن دارند.

پرستار سالمند در منزل

دکتر کری هوبر، جراح قلب و عروق مک‌لئود، می‌گوید: «ما می‌دانیم که سن یکی از عوامل مهمی است که جراحان هنگام ارزیابی بیمار در نظر می‌گیرند؛ اما افراد بالای ۸۰ سال با موفقیت جراحی قلب را پشت سر می‌گذارند. بنابراین، سن تنها عاملی نیست که ما در نظر می‌گیریم، به ویژه با پیشرفت در تکنیک‌های جراحی، بیهوشی و مراقبت‌های ویژه.»

اگر نیاز به پرستار سالمند در منزل دارید، تنها کافی است با مشاوران توانبخش در تماس باشید و با مشاوره تلفنی رایگان از راهنمایی‌های مشاوران ما استفاده کنید.

کدام بیماران برای جراحی قلب خطر بیشتری حس می‌کنند.

مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان چیست

زمانی که قرار باشد جراحی قلب روی بیماری با ۷۰ سال سن و حتی بالاتر انجام شود، پزشکان شرایط زیادی را مدنظر قرار می‌دهند که عبارت‌اند از:

  • سن
  • جراحی قلب قبلی
  • بیماری عروق کرونر گسترده
  • بیماری ریوی، مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
  • مشکلات کلیوی
  • سیروز کبدی

زمان جراحی عامل دیگری است که به نظر می‌رسد بر موفقیت جراحی در یک بیمار مسن تأثیر می‌گذارد.

برای مراقبت‌های درست از افراد مسن پس از جراحی قلب باید دانش خود را افزایش دهید.

اول از همه، باید راه ارتباطی با پزشک فرد بیمار داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید با او صحبت کنید و تا آنجایی که می‌توانید دانش خود را افزایش دهید. افزایش دانش در مورد مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان می‌تواند به شما پیش زمینه‌ای در مورد اتفاقات پیش‌رو ارائه بدهد. مواردی که باید در مورد آن‌ها اطلاعات کسب کنید، عبارت‌اند از:

  • داروها
  • وسایل مورد نیاز برای تحرک مانند عصا
  • عوارض احتمالی
  • رژیم غذایی مناسب

پیش از انجام عمل جراحی، حتماً از پزشک بیمار سؤالاتی بپرسید. به‌عنوان مثال، بپرسید که چه غذاهایی برای بیمار مضر هستند و چه غذاهایی مفید! همچنین در مورد عوارض احتمالی بپرسید تا برای هر چیزی آماده باشید. این کا می‌تواند دانش شما را بالا برده و به شما در انجام مراقبت بعد از عمل قلب باز در منزل برای سالمندان کمک کند.

به منظور اطلاع دقیق از خدمت پرستار سالمند در بیمارستان با مشاوران توانبخش در تماس باشید.

به منظور رسیدگی درست به بیمار برنامه ریزی داشته باشید.

مراقبت بعد از عمل قلب باز در منزل برای سالمندان نیاز به برنامه‌ریزی دارد و گاهی اوقات این برنامه‌ریزی مستلزم استخدام پرستار یا اجاره تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای استفاده در منزل است.

برنامه‌ریزی همه این موارد از قبل، به کاهش استرس و میزان کاری که باید در روز جراحی یا پس از آن انجام دهید، کمک می‌کند. بهبودی بیمار می‌تواند ۶ روز یا ۶ ماه طول بکشد. به احتمال زیاد، یک نفر به تنهایی نمی‌تواند همه این کارها را انجام دهد. بنابراین با خانواده خود در مورد اینکه چه کسی می‌تواند چه زمانی کمک کند، صحبت کنید. در مورد تهیه غذا، احترام گذاشتن به وقت یکدیگر و احتمالاً یافتن پرستار بیمار در منزل در صورت نیاز صحبت کنید.

اگر این اولین باری است که خانواده شما به‌عنوان مراقب یکی از عزیزان سالخورده عمل می‌کند، ممکن است استرس‌زا باشد که طبیعی است و جای نگرانی ندارد. فقط حواستان باشد که برنامه‌ریزی کنید که چه کسی می‌تواند چه کاری را در چه زمانی انجام دهد. این برنامه‌ریزی می‌تواند باعث صرفه‌جویی در زمان شود و از دعوا و استرس جلوگیری کند.

برنامه‌ریزی و مراقبت از بیمار به‌صورت نوبتی می‌تواند از فرسودگی یک فرد جلوگیری کند. اجتناب از فرسودگی مراقب در روند بهبودی بیمار بسیار مهم است؛ به‌خصوص به این دلیل که بیمار احساس گناه یا اضافه‌بودن نکند.

شما می‌توانید برای برنامه‌ریزی بهتر و دقیق‌تر از یک پرستار کمک بگیرید تا در انجام برنامه‌ریزی و انجام کارها به شما کمک کرده و از بروز فرسودگی جلوگیری شود. برای ثبت درخواست اعزام پرستار به منزل می‌توانید از موسسه توانبخش کمک بگیرید. تنها کافی است با کارشناسان توانبخش تماس بگیرید و درخواست خود را اعلام کنید تا در مدت زمانی کوتاه پس از بررسی شرایط شما، پرستار به آدرس شما اعزام شود.

مزایای استخدام مراقب یا پرستار سالمند برای مراقبت بعد از انجام عمل قلب

مراقبت های بعد از انجام عمل قلب در سالمندان

استخدام پرستار یا مراقب سالمند برای مراقبت بعد از عمل جراحی قلب می‌تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

  • پرستاری از سالمندان در منزل توسط فردی مجرب
  • پرستاری از بیمار به‌صورت شبانه روزی
  • جلوگیری از بروز فرسودگی برای یکی از اعضای خانواده که از بیمار مراقبت می‌کند
  • جلوگیری از به وجود آمدن استرس و تنش میان اعضای خانواده
  • حضور فردی مجرب و باتجربه در صورت بروز شرایط استرس‌زا

حواستان به جزئیات کوچک باشد.

در برنامه‌ریزی برای مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان باید حواستان به جزئیات کوچک مانند وعده‌های غذایی، رفت‌وآمد در خانه یا ساعات خواب باشد. حتماً در زمان برنامه‌ریزی یک لیست کامل از جزئیات کوچک تهیه کنید. این کار باعث می‌شود همه چیز راحت‌تر اجرا شود.

مراقب زخم بیمار باشید.

بهبودی زخم‌ها معمولاً بیشتر از حد انتظار طول می‌کشد. به علاوه، عامل سن نیز بهبودی زخم را پیچیده‌تر می‌کند. شما باید از پانسمان‌های زخم به درستی مراقبت کنید. طبق دستور پزشک، زخم را تمیز کرده و پانسمان را تعویض کنید. اگر بیمار هنوز درد یا ناراحتی دارد، با متخصص قلب در مورد راه‌های تسکین درد صحبت کنید.

حواستان به رژیم غذایی بیمار باشد.

مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان بسیار چالش‌برانگیز است. ایمنی و انرژی بدن بیمار پس از عمل کاهش می‌یابد. از این رو، رژیم غذایی بیماران قلبی در درجه اول اهمیت قرار دارد و می‌تواند به آن‌ها کمک کند در مرحله بهبودی قوی بمانند و خلق و خوی خوبی داشته باشند.

سلامت عاطفی بسیار مهم است.

بیماران گاهی اوقات احساس ناامیدی شدیدی را تجربه می‌کنند. همچنین ممکن است احساس ناامیدی داشته باشند و تصور کنند قادر به مقابله با بیماری نیستند. با این حال، داشتن حمایت عاطفی به تسکین این احساسات کمک می‌کند. لحظات شادی را با آن‌ها سپری کنید تا به زودی شاهد بهبودی آن‌ها باشید!

از متخصص قلب بیمار مشاوره بگیرید.

نحوه مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان

مشاوره با متخصص قلب به‌عنوان روشی برای مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان،حتی پس از بهبودی بیمار بسیار مهم است. بیماران مسن ممکن است برای مراجعه به پزشک برای مشاوره دچار مشکل باشند. مشاوره از راه دور می‌تواند روند بهبودی را بدون به خطر انداختن درمان آن‌ها آسان‌تر کند یا می‌توانید از خدمت اعزام پرشک به منزل موسسه توان بخش استفاده کنید.

روی مراقبت‌های قلبی در خانه به‌طور منظم نظارت کنید.

جراحی قلب می‌تواند باعث بروز حوادث قلبی مانند اختلالات ریتم قلب، نارسایی احتقانی قلب در حین جراحی یا مدت کوتاهی پس از آن شود. از این رو، بررسی موارد حیاتی سلامتی بیماران مانند ضربان قلب، ECG، BP، SpO2 بسیار مهم است. شما باید موارد حیاتی سلامتی را در خانه کنترل کنید. پیش از ترخیص بیمار، از پزشک او در مورد روش‌های کنترل موارد سلامت بیمار سؤال بپرسید.

دستورالعمل‌های پزشک را درک کنید.

گاهی اوقات، بیمارانی که جراحی قلب انجام داده‌اند، باید تا زمان بهبودی با عصا راه بروند. این نکته را شاید ندانید و عدم رعایت آن ممکن است به ضرر بیمار باشد. به همین دلیل باید با پزشک صحبت کرده و دستورالعمل‌های خاصی را دنبال کنید.

ترخیص به این معنی است که بیمار در دستان شماست (به جز برای معاینه)! پزشکان موظف‌اند دستورالعمل‌های دقیقی را در مورد همه چیز ارائه دهند؛ از عوارض جانبی عمل جراحی گرفته تا نحوه تمیز کردن زخم، نیازهای غذایی و نسخه‌ها! بسیاری از پزشکان دستورالعمل‌های ترخیص را به افراد خاصی می‌دهند که ممکن است مراقب اصلی بیمار باشند یا نباشند. بنابراین حواستان باشد که هر فردی که قرار است این کار را انجام ‌دهد، یادداشت‌های دقیقی می‌گیرد و سؤالات درستی می‌پرسد.

بدانید که باید مراقب چه چیزی باشید (مانند درد و حالت تهوع)

درد و حالت تهوع دو مورد از شایع‌ترین علائم بعد از عمل جراحی قلب هستند. شما باید بدانید که این عوارض تا چه اندازه طبیعی هستند و چه زمانی می‌توانند خطرناک باشند و چگونه می‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید. گفتن جمله «این عارضه طبیعی است» در حالی که این‌طور نیست، فایده‌‌ای ندارد؛ اما وحشت از عوارض طبیعی هم فایده‌ای ندارد. بدین ترتیب، خود را آماده کنید تا در صورت بروز این عوارض بتوانید به بهترین شکل ممکن با آن‌ها روبه‌رو شوید.

برای بازگشت به خانه آماده باشید

آیا عصا دارید؟ آیا تجیزات پزشکی مورد نیاز برای مراقبت بعد از عمل قلب باز در منزل برای سالمندان را تهیه کرده‌اید؟ اگر خانه‌ای دوطبقه دارید، آیا تخت‌خوابی را در طبقه اول قرار داده‌اید تا بیمار مجبور نباشد از پله‌ها بالا برود؟ روش مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان برای افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد؛ اما دانستن اینکه چه کاری باید انجام شود و انجام‌دادن آن از قبل، از وحشت و تقلای لحظه آخری جلوگیری می‌کند.

صبور باشید و آرامش خود را حفظ کنید

صبور بودن، مهم‌ترین قدم ر مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان است. اگر یکی از اعضای خانواده شما عمل جراحی قلب را انجام دهد، ممکن است استرس داشته باشید؛ اما سعی کنید این استرس را با افزایش دانش کاهش دهید و نترسید! از بدترین سناریو آگاه باشید؛ اما اجازه ندهید که بر ذهن شما مسلط شود و در مورد هر اتفاقی که ممکن است بعداً رخ دهد، نترسید. صبور باشید و آرامش خود را حفظ کنید.

ترس از انجام عمل جراحی قلب برای یکی از عزیزان شما امری طبیعی است و استرس اینکه چه کاری می‌توانید برای او انجام دهید هم به همان اندازه طبیعی است. اگر به‌عنوان یک پزشک یا پرستار آموزش ندیده باشید، ممکن است توانایی‌های خود را زیر سؤال ببرید. شما می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در این مقاله ذکر کردیم، استرس خود را کاهش داده و به خوبی از پس مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان برآیید.

از سؤال پرسیدن نترسید

اطلاعات مورد نیاز خود را در کتاب‌ها یا منابع آنلاین معتبر پیدا کنید. با افراد دیگری که چنین موقعیتی را پشت سر گذاشته‌اند، صحبت کنید. اگر آماده هستید، تدارکات را برنامه‌ریزی کنید و آرام باشید. شما همه آنچه باشید که خانواده شما به آن نیاز دارد. این روزها، چالش‌برانگیزترین قسمت جراحی قلب، مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان است؛ شما ممکن است چاقوی جراحی نداشته باشید؛ اما می‌توانید به عشق و دانش مسلح شوید!

خدمات مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان در موسسه پرستاری توانبخش

همان‌طور که گفتیم، عمل جراحی قلب در افراد سالمند بیشتر انجام می‌شود. این عمل جراحی نیاز به مراقبت‌های بعدی دارد که فرد مراقب باید برای بهبودی هرچه سریع‌تر بیمار، این مراقبت‌ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. به‌عنوان مثال، شما به‌عنوان یک مراقب از فرد بیمار باید حواستان به رژیم غذایی، ساعات خواب، تحرک و … باشد. جراحی قلب می‌تواند یک تجربه استرس‌زا برای افراد مسن باشد. در مورد مراقبت های بعد از انجام جراحی قلب در سالمندان خوش‌بین باشید. این نکات را دنبال کنید و ما مطمئن هستیم که به زودی شاهد بهبودی آنها خواهید بود!

همچنین می‌توانید از یک پرستار بیمار کمک بگیرید تا مجبور نباشید همه کارها را خودتان به تنهایی انجام دهید. شما می‌توانید از خدمات اعزام پرستار به منزل توانبخش استفاده کنید.

مرکز پرستاری توانبخش می‌تواند شما را در مراقبت از بیمار همراهی کند. با اعزام پرستار توسط توانبخش دیگر نگران رژیم غذایی بیمار،‌ کارهای نظافتی او و … نخواهید بود. تنها کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در زمانی بسیار کوتاه، پرستار به آدرس شما اعزام شود.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *