پرستار نوزاد در منزل
امروزه با تغییر در سبک زندگیها و افزایش مشغله زندگی پرستار نوزاد در منزل برای برخی مادران خیلی دشوار شده است. والدین در برخی مواقع توانایی مراقبت از نوزادشان را به خوبی ندارد در صورتی که نوزاد در طی مراحل اولیه زندگی خود است و از سبک زندگی این دنیا، فقط شیر خوردن و گریه کردن را میداند و هیچ حرکت یا اقدامی را برای مراقبت از خود را نمیداند و توانایی ندارد انجام دهد.
باید هر لحظه حتی به هنگام خواب هم از آن غافل نشد. پس این موجود دوستداشتنی و بی دفاع اگر والدین توانایی مراقبت از آنرا ندارند باید برای مراقبت از آن یک پرستار که قبلا در این زمینه تجربه کافی، انرژی لازم و علاقه فراوان به بچه دارد را استخدام کنند.
موسسه پرستاری توانبخش با بیش از 20 سال تجربه دز مینه پرستاری و پزشکی دارا بودن تمامی مجوزهای مربوطه از مراجع ذیربط اقدام به ارائه خدمات پرستار کودک در منزل و … میکند. برای پرسش هرگونه سوال در خصوص خدمات با مشاوران ما در تماس باشید.
وظایف پرستار نوزاد
پرستار نوزاد در منزل دارای وظایفی چون، خوراندن شیر، استحمام، رسیدن به سروضع نوزاد و عوض کردن لباس و پوشاک، در صورت داشتن دارو طبق دستور پزشک برای آن مصرف کند و آشپزی، چرا که در برخی مواقع برای نوزاد لازم است از غذاهای کمکی استفاد کرد.
استخدام پرستار نوزاد در منزل
در استخدام پرستار نوزاد باید در وهله اول به سن آن توجه داشت. استخدام افراد کم سن و سال و کمتجربه به هیچ عنوان انتخاب درستی نخواهد بود. زیرا یک فرد بیتجربه یا کمتجربه که تاکنون در چنین موقعیتهایی قرار نگرفته ریسک پرخطر برای نوزاد شما به شمار میآید. طبیعی است که در برخی مواقع برای نوزاد موقعیتهای پرخطر پیش خواهد آمد. چنانچه پرستار نوزاد نتواند بر خود مسلط باشد و موقعیت را به خوبی مدیریت کند برای نوزاد شما ممکن است یک خطر غیرقابل جبران به حساب آید.
از طرف دیگر هم اگر یک فرد سالخورده را برای پرستاری نوزاد انتخاب کنید قادر به مراقبت از نوزاد شما نخواهد بود. پیشنهاد ما برای پرستار کودک در رده سنی بین 27 تا 45 سال میباشد. چرا این افراد علاوه بر توانایی و انرژی کافی بلکه دارای تجربه کافی برای مراقبت و نگهداری نوزاد، میتوانند گزینه مناسبی باشند.
بازی پرستاری از نوزاد
اساساً حرف زدن با نوزاد آنرا خیلی به وجد میآورد به نوعی این حرف زدن پرستار موجب میشود که دستگاه شنیداری نوزاد تکامل یابد. پس یکی از وظایف پرستار این است به گونهای شاد و هیجانی با نوزاد حرف بزند که نوزاد به فضای اطراف خود آشنا شود و از خود واکنش نشان دهد.
ویژگی پرستار نوزاد
جالب است که بدانیم نوزاد از ابتدا که به دنیا میآید از انسانهای اطرافش الگوبرداری میکند. از خانوادههای عزیز میخواهم که برای انتخاب پرستار برای نوزاد خود دقت لازم را داشته باشند بلکه شما دارید برای فرزند خود یک الگو انتخاب میکنید. اغلب تصور میکنند که یک نفر را استخدام میکنند برای تر و خشک کردن فرزندشان در صورتی که سخت در اشتباهند. بهتر است هوشیار باشید در انتخاب پرستار و کسی را استخدام کنید که در همه نظر برای تربیت فرزند شما الگویی مناسب باشد چرا که نوزاد شما بیشتر در کنار پرستارش میباشد. بهتر است رده سنی پرستار نه خیلی جوان بیتجربه باشد و نه مسن کم انرژی بلکه فردی پخته باشد که هم با تجربه باشد و هم پرانرژی باشد.
پرستار نوزاد باید صبور باشد تا فوراً خسته نشود و آن باید قادر به برقراری ارتباط با نوزاد باشد یعنی این توانایی را داشته باشد که حالتهای مختلف نوزاد را درک کند که به نیازهای آن رسیدگی کند. این فهم و درک کردن به علاقه پرستار به این نوع مراقبت برمیگردد. اگر پرستار با گذارندن وقت با نوزاد لذت نبرد و از روی بیکاری به این کار روی آورده باشد نمیتواند برای نوزاد شما الگوی مناسبی باشد. نوزاد برای اینکه بتواند زبان به حرف زدن باز کند. یک پرستاری میخواهد که برای آن قصه بگوید، حرف بزند، قرآن بخواند، هنگام خواب برایش لالایی بخواند و …، در کل رفتار درستی با نوزاد داشته باشد.
نیازهای یک نوزاد
نوزاد به دلیل آسیبپذیر بودنش باید در بدو تولد به طور حساسی مورد مراقبت قرار گیرد. درست است نوزاد در اوایل زندگی خود توان حرکت ندارد ولی با آن دو گوی زیبایش (چشمانش) همه جا را رصد و جستجو میکند. مثلا بینایی آن نسبت به رنگهای مختلف اسباب بازیها واکنش نشان میدهد و موجب هیجانزدگی و دست و پا زدن آنها میشود. در این رابطه باید پرستار نوزاد را با مسائل پیش پا افتاده پیرامونش آشنا کند.
نوزاد در سن 6 ماهگی به بالا تحرکاتش خیلی بیشتر میشود و اندک اندک توانایی راه رفتن را پیدا میکنند و در این سن برای داشتن انرژی لازم باید کمک غذایی به نوزاد هم داده شود. پرستار نوزاد در این سن به نوزاد کمک میکند تا بتواند سر پا بایستد و حرف زدن را یاد بگیرد. داستان گفتن به تکامل قدرت شنیداری آن کمک کند.
لازم به یادآوری است پس از به راه افتادن نوزاد با چهار دست پا و همچنین ایستادن باید خیلی مراقب آن بود چرا که با چهار دست و پا این توانایی را دارند که از پلهها بالا برود یا وقتی توانایی راه رفتن را پیدا کرد نوزاد خیلی رغبت دارد با دویدن راه برود. پرستار در این مواقع هم باید از آن غافل نشود در غیر این صورت ممکن است نوزاد سلامتیش به مخاطره بیافتد.
پرستاری از نوزاد
افراد برای اشیاء گران قیمت منزل خود دوربین مداربسته نصب میکنند ولی بیشتر مواقع برای نگهداری نوزادشان توسط پرستار که از هر چیزی باارزشتر است نسبت به این اقدام کماهمیتتر هستند. در صورتی نوزاد خوب و بد هیچ رفتاری را تشخیص نمیدهد و توان گزارش دادن رفتار پرستار را به والدین ندارد و والدین هم که بیخبرند که در غیابشان چه بر فرزندشان گذشته است.
پرستار ممکن است آنطور که شایسته مراقبت از یک نوزاد باشد را از خود نشان ندهند. پس بهتر است جوانب احتیاط را به کار ببرید چرا که اینجا پای مراقبت از پارهتن شما در میان است. پس بهتر است جوانب احتیاط را به جای آورید و از افراد معتبر یا از مراکز معتبر در استخدام پرستار نوزاد کمک بگیرید.
در ادامه میتوانید با مطالعه مقاله «پرستار کودک دوقلو» از این خدمات موسسه پرستاری توانبخش اطلاع یابید و جوانب مختلف آن را بررسی کنید.
از ما مشاوره بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید