6 راهکار برای خواب بهتر در سالمندان
سن که بالا میرود تغیراتی طبیعی در نحوه خوابیدن افراد اتفاق میافتد اما با خستگی بیدار شدن از خواب یا بخواب نرفتن و .. طبیعی نیست. در این مقاله راهکارهایی برای خواب بهتر در سالمندان را پیشنهاد میکنیم.
موسسه پرستاری توانبخش با بیش از 20 سال سابقه در زمینه پزشکی و پرستاری آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در سطح تهران است. از خدمات توانبخش میتوان به پرستار سالمند در منزل اشاره کرد که این خدمت میتوانید به آرامش و راحتی سالمند شما افزوده و خواب بهتر برای سالمند شما را به ارمغان آورد.
خواب شبانه خوب برای سالمند
محرومیت از خواب یا بیخوابی یک روداید معمول برای افراد زیادی است، اما برای یک سالمند بیخوابی شب مخصوصا کشنده است. در واقع تحقیقاتی که توسط پژوهشگران بهداشت روان انجام شده است نشان میدهد که 44% سالمندان هفتهای دوبار بیخوابی را تجربه میکنند. بنابراین لازم است که اقدام اساسی برای یک خواب خوب سالمند فراهم شود.
تغییر الگوی خواب بخشی از روند سالمندی است، بیخوابی مزمن به شرایط وخیمی از جمله افسردگی یا آلزایمر منجر میشود. خبر خوب اینکه راهکارهایی وجود دارد که میتواند به خواب بهتر در سالمندان کمک کند.
تنظیم برنامه مناسب برای خواب بهتر در سالمندان
ممکن است برنامه خواب شما با افزایش سن تغییر کند، ولی برای همه یک خواب خوب شبانه مهم است، در این مقاله شش راهکار برای خواب بهتر در سالمندی و خواب خوب شبانه پیشنهاد میشود.
-
وقت کافی در بیرون از خانه صرف کنید
لذت بردن از هوای تازه و استفاده از آفتاب در طول روز میتواند به الگوی خواب شبانهتان کمک کند. این اقدامات برای تنظیم ریتم بدنتان و یادآوری زمان بسیار کمککننده است. برای بدست آوردن خستگی بیشتر برای زمان رفتن به تخت خواب، راه رفتن و شنا میتواند مفید واقع شود.
-
به رژیم غذایی اهمیت بدهید
بشقاب را با مواد سرشار از مواد مغذی پر کنید، به خصوص تکیه بر پروتئینها و چربیهای مفید برای قلب میتواند به خواب خوب شبانه کمک کند.
استفاده از میوهجات پیشنهاد خوبی است، از مواد معدنی که عضلات را برای یک خواب سریعتر آماده میکند استفاده کنید.
قبل از رفتن به تختخواب، یک نوشیدنی گرم مثل شیر گرم یا چای سبز بنوشید، اینکار به تنطیم تولید ملاتونین در بدنتان کمک میکند.
-
به نظم در کارهایتان پایبند باشید
از جمله شش راهکار برای خواب بهتر در سالمندی رسیدن به یک برنامه زمانبندی شده برای زمان خواب است و به بدن تان کمک میکند تا به یک مکانیزم مناسب دست یابد.
رفتن به تختخواب در ساعت معین، کمک میکند که آمادهتر تن به خواب بدهید.
-
از استرس و اضطراب خود کم کنید
داشتن افکار زیاد و دلمشغولیها به بار فکری سنگین قبل از خواب میانجامد.
اگر احساس میکنید که سرتان خیلی شلوغ است، آنها را اولویتبندی کرده و بخشی از آنها را به دیگران بسپارید.
اگر استرس و اضطراب همچنان رهایتان نمیکند، قبل از رفتن به تختخواب مدیتیشن (مراقبه) کنید.
بالاخره، اگر دسترسی به اهداف روزانه مشکل به نظر میرسد، از یک مراقب پرستاری موسسه پرستاری توانبخش کمک بگیرید که میتواند به رفت و آمد و خانهداری و امور روزمره شما را یاری رساند.
-
با پزشکتان مشورت کنید
اگر کماکان برای به خواب رفتن و خوابیدن ممتد مشکل دارید، با دکتر مشورت کنید که دارو و توصیههای پزشکی برایتان تجویز کند.
مصرف بعضی از داروها به بیخوابی دامن میزنند، پس با دکتر خود مشورت کنید تا درباره عوارض جانبی داروهای مصرفیتان شما را یاری دهد.
-
محیط اطرافتان را برای خواب مهیا کنید
افراد باید محیط اطرافشان را برای یک خواب خوش فراهم کنند. یک فضای آرام و تاریک را انتخاب کنید. تلویزیون و چراغها را خاموش کنید و صداها را تا حد ممکن کم کنید و اگر حیوان خانگی دارید آنها را در محل دیگری قرار دهید و سپس دراز بکشید. ترجیحا در تختخواب بخوابید و از دراز کشیدن روی مبل یا صندلی راحتی پرهیز کنید.
با پیشبینی و برنامهریزی به یک خواب خوب دست پیدا میکنید.
شما میتوانید با مطالعه مقاله «نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل» از جزئیات این خدمت موسسه پرستاری توانبخش آگاه شوید.
از ما مشاوره رایگان بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید