تزریق وریدی در منزل

تزریق وریدی (IV therapy) روشی است که در آن داروی بیمار به صورت تزریق در داخل ورید صورت می‌گیرد و چون سرعت انتقال دارو به بدن بیشتر است بهبودی سریعتر صورت می‌گیرد و اغلب بیماران اورژانسی از طریق وریدی داروی خود را دریافت می‌کنند.

در کل تزریقات یکی از رایج‌ترین خدماتی که در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌ها به بیماران ارائه می‌شود. اما برای افرادی که مشکل حرکتی یا کهولت سن دارند یا نمی‌خواهند درگیر ترافیک شوند مراجعه به مراکز درمانی سخت است. در این مطلب قصد داریم به شما بگوییم همیشه لازم نیست برای دریافت خدمات درمانی از منزل خارج شوید، بلکه می‌توانید از خدمات تزریق وریدی در منزل استفاده کنید.

موسسه پرستاری توانبخش با کادری مجرب آماده خدمت رسانی در سطح تهران می‌باشد. برای برخورداری از خدمت تزریقات در منزل تنها کافی است با مشاوران ما در تماس باشید تا در سریعترین زمان پرستار را به آدرس شما اعزام کنند.

پرستار بیمار در منزل

تزریق وریدی چیست؟

تزریق وریدی چیست؟

برخی از افراد که با انواع تزریقات آشنا نیستند می‌پرسند تزریق وریدی چیست و چه زمانی انجام می‌شود. در پاسخ به این افراد باید بگوییم تزریق وریدی یا IV therapy شیوه‌ای از تزریقات است که در آن دارو یا الکترولیت‌ها داخل ورید بیماران تزریق می‌شود و با سرعت بالایی جذب بدن بیماران می‌شود.

به مظنرو برخورداری از تزریق عصلانی در منزل با موسسه پرستاری توانبخش در تماس باشید.

چرا از تزریق درون وریدی استفاده می‌شود؟

با انجام تزریق وریدی یا سرم‌تراپی مواد غذایی، دارویی و الکترولیت‌های مورد نیاز بدن به طور مستقیم وارد خون می‌شود و سرعت جذب و تاثیرگذاری آن بیشتر از انواع دیگر تزریق است. همچنین در مواقعی که بیمار نمی‌تواند داروی خوراکی دریافت کند یا در شرایط اورژانسی که زمان جذب دارو در بهبود سریع وضعیت بیمار اهمیت زیادی دارد از تزریق درون وریدی استفاده می‌شود. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که انجام این شیوه از تزریق به مهارت بالایی نیاز دارد که پرستار در منزل  توانبخش به خوبی در این شیوه تخصص دارد.

انواع تزریق درون وریدی چیست؟

انواع تزریق وریدی از لحاظ زمان به دو نوع تزریق وریدی کوتاه مدت و تزریق داخل وریدی بلند مدت تقسیم می‌شود. در تزریق وریدی کوتاه مدت از وریدهایی که نزدیک سطح پوست هستند مانند وریدهای دست و بازو، پا یا پوست سر نوزادان استفاده می‌شود. اما تزریق وریدی طولانی مدت در وریدهای مرکزی عمقی و بزرگ‌تر انجام می‌شود.

بهتر است بدانید مدت زمان انجام تزریق درون وریدی و نوع ماده‌ای که داخل بدن بیمار تزریق می‌شود بر انتخاب مناسب‌ترین کاتتر تاثیر گذار است.

محل‌ تزریق وریدی کجاست؟

محل‌های-تزریق-وریدی-کجاست؟

یکی از مواردی که هنگام انجام تزریقات وریدی باید به آن توجه شود انتخاب مناسب‌ترین محل تزریق وریدی است تا انتقال دارو با سرعت بالایی انجام شود. بهترین محل تزریق وریدی مچ، آرنج و پشت دست است. زیرا وریدهای این قسمت از بدن درشت و سطحی هستند و پرستار به راحتی آن را پیدا می‌کند.

بهترین محل برای تزریق وریدی در نوزادان پنجمین ورید بین انگشتان است، چون آن‌ها بدون تکان خوردن در این وضعیت ثابت می‌مانند و پرستار به راحتی می‌تواند سوزن را داخل ورید فرو کند.

اما در مواقع خاص که پرستار نمی‌تواند رگ‌های پشت دست را به راحتی پیدا کند می‌تواند از تزریق در وریدهای برجسته‌ی سطح بیرونی پا یا گردن بیمار هم استفاده کند.

تجهیزات تزریق درون وریدی چیست؟

پرستار برای انجام تزریق وریدی در منزل یا بیمارستان به تجهیزات زیر نیاز دارد.

  • گارو یا رگ‌ بند برای تشخیص رگ
  • بیحسی موضعی یا پد الکلی برای ضدعفونی کردن محل تزریق
  • سوزن برای استفاده در تزریق اولیه
  • لوله کاتتر به منظور باز نگه داشتن رگ و درپوش کاتتر
  • سرنگ به منظور تزریق دارو به کاتتر
  • چسب به منظور مراقبت از محل تزریق درون وریدی

نکات مهم قبل از تزریق وریدی در منزل

  1. مانند همه اقدامات پزشکی شستن دست‌ها قبل از تزریق وریدی در منزل بسیار مهم است تا عفونتی به بیمار منتقل نگردد.
  2. آمپول یا سرم تزریقی باید دمای طبیعی و مناسب داشته باشد و در برابر نور و یا در معرض یخ زدگی قرار نگرفته باشد.
  3. درب پلاستیکی ویال‌های تزریقی در معرض آلودگی قرار دارد و استریل نیست پس پرستار باید قبل از تزریق آن را ضدعفونی نماید.
  4. اگر سرم دچار تغییر رنگ شده باشد نباید تزریق گردد.
  5. هیچگاه نباید از سرنگی که بسته‌بندی آن باز شده استفاده کرد.
  6. اگر بیمار دچار حساسیت به دارویی است باید به پرستار اطلاع داده شود مثلا برخی افراد به پنی سیلین حساسیت دارند و تزریق آن حتی موجب مرگ بیمار خواهد شد. البته پرستار محض اطمینان باید برای دارویی نظیر پنی‌سیلین تست اولیه را انجام دهد و اگر بیمار دچار حساسیت نشد تزریق وریدی در منزل را انجام دهد.
  7. هوای سرنگ باید به دقت توسط پرستار در منزل گرفته شود.
  8. اندازه سرنگ باید با میزان داروی تزریقی تناسب داشته باشد.

مزایای تزریق وریدی

مزایا و معایب تزریق داخل وریدی چیست؟

هر کدام از خدمات درمانی و شیوه‌های انجام تزریق با مزایا و معایبی همراه است که لازم است نسبت به آن آگاهی داشته باشید. مزایای تزریق وریدی شامل موارد زیر است:

  • اصلی‌ترین مزیت تزریق داخل وریدی این است که سرعت پاسخ‌دهی آن بالاست و در مواردی که جان بیمار در خطر است می‌تواند موجب جذب بیشتر و موثرتر داروها شود.
  • تزریق داروها داخل ورید همراه با ثابت نگه داشتن غلظت دارو است که اهمیت زیادی دارد.
  • این روش نسبت به سایر روش‌های تزریق ناراحتی و آسیب کمتری برای بیمار ایجاد می‌کند.
  • کسانی که می‌خواهند یک جایگزین مناسب برای داروهای خوراکی انتخاب کنند بهتر است از تزریق درون وریدی استفاده کنند.
  • تزریق داروهای قلیایی در ورید موجب تحریک کمتر بیمار می‌شود.

علاوه بر تمام این موارد تزریق وریدی در منزل موجب راحتی کسانی می‌شود که امکان مراجعه به مراکز درمانی را ندارند یا به دلیل بیماری و سیستم ایمنی ضعیفی که دارند، در صورت رفتن به بیمارستان ممکن است درگیر عفونت‌های بیمارستانی شوند. همچنین با توجه به هزینه‌ی رفت و آمد به بیمارستان و اتلاف وقت، تزریق وریدی در منزل کم هزینه‌تر است.

تنها عیبی که می‌توانیم برای انجام تزریق داخل ورید عنوان کنیم این است که در این روش نمی‌توانیم در مدت زمان کوتاه دوزهای بیشتری را به بیمار تزریق کنیم.

عوارض جانبی تزریق وریدی چیست؟

عوارض معمول و طبیعی که در اثر تزریق وریدی بروز می‌کند شامل عوارض محل تزریق و عوارض مربوط به مایعات تزریق شده است. این عوارض شامل موارد زیر است.

  • آسیب به ورید و انتشار خون به بافت‌های مجاور محل تزریق
  • هماتوم یا کبودی در محل ورود سوزن
  • التهاب سیاهرگ‌
  • تشکیل لخته خون در کاتتر
  • آسیب احتمالی به شریان زمان وارد کردن کاتتر
  • مسدود شدن، جابه‌جایی تصادفی کاتتر یا وجود هوا در آن

چه زمانی باید پرستار را صدا بزنیم؟

کسانی که در حال دریافت دارو یا الکترولیت از طریق تزریق داخل وریدی هستند باید با نشانه‌های خطر حین دریافت دارو هم آشنا باشند و درصورت بروز هر کدام از آن‌ها پزشک یا پرستاری که تزریق را انجام داده در جریان بگذارند.

نشانه‌های قابل توجه بعد از تزریق داخل ورید شامل موارد زیر است.

  • عمل نکردن صحیح خط تزریق یا شل شدن لوله خط تزریق
  • احساس گزش یا سوزش در اثر داروی دریافتی
  • درد، تورم یا سفت شدن پوست اطراف محل خط تزریق
  • حساسیت به لمس شدن در اطراف محل خط تزریق
  • سرد شدن و پایین آمدن دمای پوست در اطراف خط تزریق

قیمت تزریق وریدی در منزل چقدر است؟

هزینه تزریق وریدی در منزل متغیر است و به چندین عامل بستگی دارد. قیمت تزریق وریدی بر اساس عوامل مختلف در جدول تعرفه‌ها مشخص می‌شود. بر این اساس یکی از عوامل تاثیر گذار بر هزینه تزریقات وریدی تجهیزات، نوع سرنگ و سوزنی است که برای انجام تزریق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

میزان مسافتی که پرستار تا رسیدن به منزل بیمار باید طی کند از عوامل با اهمیت دیگری است که قیمت تزریقات را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین مدت زمانی که پرستار برای تزریق وریدی در منزل بیمار می‌ماند یا داروهایی اضافی که ممکن است به بیمار تزریق کند، در کم و زیاید شدن هزینه تاثیرگذار است.

خدمات تزریقات در منزل توان بخش

موسسه توانبخش یکی از بزرگترین و معتبرین مرکز پرستاری است که با بیش از 20 سال سابقه‌ی درخشان در ارائه خدمات مراقبت و نگهداری از سالمندان، کودکان و بیماران به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کند. همچنین این مجموعه برای ارائه خدمات سرم تراپی در منزل، تزریق وریدی، تزریق داخل عضله و زیر جلدی، پرستار و کادر درمانی حرفه‌ای را به منزل بیماران اعزام می‌کند.

اگر نیاز به خدمت تزریقات در منزل دارید تنها کافی است با مشاوران توانبخش در تماس باشید و از مشاوره تلفنی رایگان استفاده کنید.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *