علت پرخاشگری کودکان چیست

کودکان بسیار انعطاف‌پذیر هستند. آن‌ها ممکن است به دلایل مختلف با ویژگی‌هایی به دنیا آمده باشند همچنین بسته به شرایط محیطی و یا سبک تربیتی ما ممکن است ویژگی‌های اخلاقی مختلفی کسب کرده باشند. اگر ویژگی ناپسندی در کودک دیده می‌شود باید هر چه سریع‌تر در صدد از بین بردن آن برآییم. با تغییر رفتار می‌توانیم تاثیر زیادی در این زمینه داشته باشیم، یکی از این ویژگی‌های ناپسند پرخاشگری می‌باشد، در ادامه به بررسی علت پرخاشگری کودکان خواهیم پرداخت.

انواع علت پرخاشگری کودکان

موسسه پرستاری توانبخش، در زمینه پرستاری و پزشکی بیش از 20 سال است که فعال است و آموزش تخصصی پرسنل به کار خود ادامه می‌دهد. برای پرسش هرگونه سوالی در خصوص خدمات پرستار کودک در منزل، پرستار سالمند، بیمار و … با شماره 66923937-021 تماس حاصل فرمایید.

علت پرخاشگری کودکان

  • تاثیر ژنتیک

ویژگی‌های اخلاقی والدین ممکن است به صورت ارثی و ژنتیکی به فرزندان منتقل شود یعنی پرخاشگر بودن و عصبی بودن والدین ممکن است علت پرخاشگری کودکان آن‌ها باشد. البته که در این موارد نیز می‌توان با تغییر رفتار خود و اطرافیان باعث شد این ویژگی در کودک کمرنگ‌تر شود، ولی به هر حال کودک شما استعداد رشد این ویژگی را به صورت ذاتی دارد.

مطالب پیشنهادی: آرام کردن گریه نوزاد

  • مراقبت‌های بارداری

این که در زمان بارداری چه می‌کنید و چه خوراکی‌هایی مصرف می‌کنید می‌تواند روی اخلاق و ذات کودک شما تاثیر جدی بگذارد. به طور مثال خوردن فست فودها و مصرف زیاد غذاهای تند می‌تواند خلق‌وخوی فرزندتان را تند و تیز کندد، همچنین بودن در محیط استرس‌زا و حرص و جوش‌های زیاد در این مدت باعث می‌شود کودک شما نیز پرخاشگر و عصبی شود.

  • سبک تغذیه خانوادگی

فقط این که در دوران بارداری مراقب‌های لازم را در زمینه مصرف مواد غذایی مطلوب انجام دهید کافی نیست. همیشه باید این گونه باشید همیشه باید مواد غذایی سالم تهیه کنید و به کودک و خانواده بدهید الگوی غذایی ناسالم نه تنها خلق و خوی کودک شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد بلکه روی اخلاق خودتان نیز متاثر خواهد بود.

  • بازی‌های کامپیوتری

بازی‌های کامپیوتری و پرخاشگری کودکان

طبق گفته روانشناسان بازی‌های کامپیوتری مهمترین علت پرخاشگری کودکان نسل جدید هستند، بازی‌های کامپیوتری به شدت هیجانی و استرس‌زا هستند، به همین دلیل فرزند شما در زمان بازی به شدت هیجان‌زده است و با کوچکترین اتفاق به شدت عصبی خواهد شد، همچنین وقتی این بازی‌ها را انجام می‌دهد وارد یک دنیای دیگر می‌شود، شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از کودکان در ذهن خود نیز این بازی‌ها را انجام می‌دهند، حتی در خواب نیز در حال این بازی‌ها هستند. خارج شدن از محیط واقعی خانواده باعث می‌شود که کودک شما دیگر صدای شما را نیز نشنود او در دنیای دیگری سیر می‌کند، همچنین کم کم درک خوبی از دنیای واقعی نخواهد داشت و شخصیتی دوگانه و پرخاشگر پیدا می‌کند.

  • صحبت کردن تند با کودک

بسیاری از والدین همیشه با یک لحن تند و خشن با فرزندشان صحبت می‌کنند. آن‌ها فکر می‌کنند که کودکشان زمانی که آرام صحبت کند صدایشان را نمی‌شنود و به حرف‌هایشان اهمیتی نمی‌دهد. این باعث می‌شود که کودک شما همیشه فکر کند که حتی وقتی کاری نکرده است هم او را دعوا می‌کنید. لحن صدای شما در خلق و خوی فرزندتان تاثیر جدی دارد. دلیلی ندارد که بی‌دلیل سر کودک خود داد بزنید یا برای یک کار ساده مانند این که از او دعوت کنید شام بخورد داد بزنید که بیا شامت را بخور دیگر، کمی مهربان‌تر نیز می‌توان به همین نتیجه رسید.

  • الگوبرداری از شما

ممکن است حواستان به رفتار خود در خانه نباشد. اگر مدام در حال داد و بیداد کردن بر سر همسر خود و دیگران باشید این ویژگی به فرزندتان نیز سرایت می‌کند. کودک شما می‌تواند نسخه دیگری از شما باشد، خودتان ببینید که از این نسخه خوشتان می‌آید یا خیر. برخی از مادران یا پدران زمانی که به خانه می‌آیند مدام در مورد اتفاقات ناخوشایندی که در محل کارشان افتاده یا اخباری که شنیده‌اند صحبت می‌کنند. این ناراحتی‌ها و غرزدن‌ها و عصبی شدن‌ها به کودکتان نیز سرایت خواهد کرد.

شما می‌توانید با مطالعه مقاله «درمان کمرویی کودکان» با مشکل کمرویی کودکان آشنا شوید و از روش‌های متفاوت مقابله با آن اطلاع یابید.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *