درمان کمرویی کودکان

یکی از اختلالات رفتاری که بسیاری از کودکان با آن مواجه هستند کمرویی است، کمرویی یا خجالتی بودن موجب می‌شود تا کودک قادر به برقراری ارتباط خوب با دیگران نباشد این مشکل بهتر است در همان کودکی از بین برود، چرا که اگر ادامه دارد شود جزئی از خلقیات و رفتار فرزند شما خواهد شد. درمان کمرویی کودکان با رفتارهایی ساده توسط والدین امکان‌پذیر است.

موسسه پرستاری توانبخش با آموزش تخصصی پرسنل و داشتن مجوزهای قانونی از مراجعه خدمت پرستار کودک در منزل را ارائه می‌دهد.

نکات رفتاری برای درمان کمرویی کودکان

  • برای کودک همبازی پیدا کنید

بازی کردن کودک با دیگر بچه‌ها باعث می‌شود تا یاد بگیرد چگونه با اطرافیان ارتباط برقرار کند. مشکل کمرویی در کودکانی که ارتباطات کمی با دیگران دارند بیشتر دیده می‌شود در چنین شرایطی کودک به غیر از افراد خانواده کمتر کسی را می‌بیند، طبیعی است که یاد نمی‌گیرد چگونه ارتباطات خود را حتی با کودکان دیگر تقویت کند، یک راه ساده و مفید برای درمان کمرویی کودکان ایجاد فرصت بازی کردن با بچه‌های دیگر است، سعی کنید با کسانی رفت و آمد کنید که کودک داشته باشند تا فرزند شما مهارت ارتباط با دیگران را یاد بگیرد، همچنین می‌توانید او را به پارک یا جاهایی که بچه‌های دیگری نیز هستند ببرید، در کنار او باشید و به او یاد دهید با بچه‌های دیگر بازی کند، وقتی با دیگران بازی می‌کند او را تشویق کنید.

مطالب پیشنهادی: کاهش تب کودکان

  • آشنایی با محیط‌های جدید

اگر همیشه در خانه می‌نشینید و کمتر به جایی می‌روید احتمال خجالتی شدن فرزند شما بیشتر می‌شود. هر از گاهی به مرکز خرید، سینما و بسیاری محیط‌های دیگر بروید به این صورت کودک شما تعاملات اجتماعی را می‌آموزد. در محیط‌های عمومی افراد مختلف از کودک تا پیر وجود دارد. به این ترتیب فرزند شما از بودن در محیط‌های جمعی نمی‌ترسد، یاد می‌گیرد به راحتی در بین افراد مختلف راه برود و با آن‌ها صحبت نماید.

  • عدم مقایسه کودک با دیگران

یکی از رفتارهای بسیار غلط که متاسفانه در بسیاری والدین دیده می‌شود این است که فرزند خود را با دیگری مقایسه می‌کنند، به طور مثال می‌گویند مانند فلانی باش و درست صحبت کن و موارد مشابه، این رفتار باعث می‌شود تا فرزند شما از درون تحقیر شود، از آنجایی که احساس کوچکی و حقارت می‌کند خودش را در حدی نمی‌داند که در جمع صحبت کند کم کم گوشه‌گیر و منزوی می‌شود. یکی از روش‌های رفتاری برای درمان کمرویی کودکان این است که کودک را همان‌طوری که هست بپذیرید دست از مقایسه کردن فرزند خود با دیگران بردارید.

  • به صحبت‌های او گوش دهید

زمانی را به صحبت کردن با کودک خود اختصاص دهید‌ از او بخواهید در مورد موضوعی صحبت کند و با لبخند و مهربانی به صحبت‌های او گوش دهید، به طور مثال از او بخواهید خاطره خاصی را که از آن لذت برده است را برای شما تعریف کند، توجه به صحبت‌های او باعث می‌شود اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند. به این ترتیب احساس ضعف نمی‌کند و راحت‌تر با دیگران ارتباط برقرار می‌کند. مهمترین راه درمان کمرویی کودکان تقویت اعتماد به نفس درونی آن‌هاست، گوش کردن به صحبت‌های او می‌تواند تاثیر خیلی خوبی داشته باشد.

  • به کودک مسئولیت بدهید

گاهی مسئولیت کار خاصی را به فرزند خود بدهید، به طور مثال از او بخواهید خانه را جارو بزند یا حتی در پذیرایی کردن به شما کمک نماید، از کارهای بی‌خطر شروع کنید به طور مثال از او بخواهید تا میوه‌ها را در ظرف بچیند، در زمانی که این کار را می‌کند او را تشویق کنید برای بهتر کردن کارش او را با دیگران مقایسه نکنید. با مهربانی به او پیشنهاد دهید، به طور مثال اگر در حال چیدن میوه است به او بگویید اگر خیارها را در یک طرف دیگر بگذاری به نظرم زیباتر هم می‌شود به جای این که مثل من بچینی و یاد بگیری مثل من یا دیگری این کار را انجام دهی.

  • صحبت با مشاور

با یک مشاور کودک در این زمینه صحبت نمایید، در طول بهتر شدن رفتار کودک خود تغییرات رفتاری او را با مشاور در میان بگذارید، سعی کنید بدون جبهه‌گیری به او گوش دهید و از رفتارهای نامناسب خود یا دیگر اعضای خانواده‌تان دفاع نکنید. می‌توانید از دیگران نیز بخواهید تا با بهتر کردن رفتار خود به شما کمک نمایند. درمان کمرویی کودکان با تغییر رفتارهای ساده به تدریج اتفاق می‌افتد، کم کم شاهد بهتر شدن رفتار فرزندتان خواهید بود.

  • پرستار کودک

برای درمان کمرویی کودکان بهتر است به محیط‌هایی که کودک شما در آن قرار می‌گیرد توجه شود. به طور مثال ممکن است خودتان مجبور شوید به محل کار بروید و فرزند خود را به مهدکودک ببرید یا ممکن است او را نزد اقوام خود بگذارید، اگر کمرویی کودک شما بیش از حد است توجه کنید که بودن در کنار افرادی که مدام او را نصیحت می‌کنند می‌تواند مشکل را بدتر کند. برای بهتر شدن رفتار او مدتی از یک پرستار کودک استفاده نمایید، آموزه‌هایی که مشاور به شما داده را با او در میان بگذارید تا به شما در بهتر شدن خجالتی بودن فرزندتان کمک کند.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *