بهترین سرم برای فشار خون بالا
فشار خون بالا ممکن است یکی از علل جدی و مهم برای بروز بیماریهای قلبی و مغزی باشد. به همین دلیل، شناخت علل این وضعیت و استفاده از انواع سرم برای فشارخون بالا امری ضروری است. با توجه به اهمیت سلامتی قلب و عروق، انواع سرم برای فشارخون بالا جزو ابزارهای حیاتی در مدیریت و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی محسوب میشوند. سرمهای مختلفی وجود دارند که به شما کمک میکنند فشار خون خود را کنترل کنید. انتخاب بهترین نوع سرم برای فشارخون بالا بستگی به نیازها، سطح راحتی و سرایط بیماری شما دارد که در ادامه بهترین سرم برای فشار خون بالا را در شرایط مختلف بررسی خواهیم کرد.
برای دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:
- کدام سرم برای فشار خون بالا کاربرد دارد؟ بهترین سرم برای فشارخون بالا
- سرم نمکی یا سالین: جبران آب از دسترفته بدن
- سرم قندی: تأمین انرژی و الکترولیتهای بدن
- سرم قندی نمکی: تأمین انرژی، الکترولیتها و جبران از دست رفتن مایعات بدن
- سرم رینگر: جبران از دست رفتن الکترولیتها در بیماران
- سرم آمینو اسیدی: مناسب بیمارانی که نمی توانند از راه خوراکی تغذیه کنند
- سرم رینگر لاکتات: قلیایی کردن خون و ادرار
- سرم کربوهیدراتی: دارای مقدار زیادی کالری
- سرم اینترالیپید: تغذیه پارانترال و جبران از دست رفتن چربیها در بیماران
- سرم ژلاتین تعدیل یافته یا هماکسل: جبران از دست رفتن مقدار زیادی خون
در موارد اورژانسی که نیاز است به پایین آوردن سریع فشار خون میتوانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران تلفن ما در تماس باشید یا با مطالعه مقاله «پایین آوردن سریع فشار خون بالا در منزل» از بررسی روشهای کارآمد در شرایط مختلف اطلاع یابید.
دلایل بهوجود آمدن فشار خون
از دلایل اصلی و رایج ایجاد فشار خون، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بارداری (پرهاکلامپسیا): بارداری میتواند باعث افزایش فشار خون در برخی از زنان شود، بهخصوص در مواردی که مادر قبلاً با فشار خون بالا مواجه نشده باشد یا سابقه خانوادگی فشار خون بالا داشته باشد.
- مصرف برخی از داروها از جمله داروهای استروئیدی
- ژنتیک و سابقه خانوادگی: وجود تاریخچه فشار خون بالا در خانواده میتواند یک عامل مهم در افزایش احتمال فشار خون بالا در فرد باشد.
- استرس و اضطراب: این حالت به دلیل افزایش هورمونهای استرسی مانند کورتیزول اتفاق میافتد.
- افزایش سن: با پیشرفت سن، عروق سفتتر میشوند و این حالت میتواند فشار خون را بالا ببرد.
- اضافه وزن
- مصرف مواد مخدر، سیگار و الکل
- مصرف زیاد نمک، غذاهای فست فودی و پرکالری و چرب
کدام سرم برای فشار خون بالا کاربرد دارد؟ بهترین سرم برای فشارخون بالا
از جمله روشهای کنترل فشار خون استفاده از سرمها است. سرم برای فشارخون بالا انواع مختلفی دارد و هرکدام به شکلی تنظیمات آب و الکترولیت بدن را تنظیم کرده و به حالت نرمال درمیآورد تا از این طریق، فشار خون در محدوده دلخواه و مطلوب حفظ شود.البته میتوانید فشار خون را با مواد غذایی مفید کنترل کنید که در مقاله «برای پایین آوردن فشار خون بالا چه بخوریم؟» کامل برای شما این مواد را توضیح دادهایم. در ادامه با انواع سرم برای فشارخون بالا آشنا خواهیم شد.
۱. سرم نمکی یا سالین
این سرم از محلول نمکی (NaCl) تهیه میشود که ایزوتونیک است. به این معنی که غلظت نمک آن با غلظت نمک در سلولهای بدن یکسان است و معمولاً برای جبران مقدار نمک و آب از بدن در وضعیتهایی مانند اختلالات گوارشی، افتادگی وضعیت سیالات بدنی و ترکیب میزان الکترولیتهای بدن مورد استفاده قرار میگیرد. سرم سالین یا نمکی در بستههای ۵۰۰ و ۱۰۰۰ سی سی عرضه میشود.
موارد مصرف:
- جبران آب از دسترفته بدن در پی اسهال یا استفراغ
- هیدراته کردن بدن بهدلیل کتواسیدوز دیابتی
- جایگزین ترشحات آسپیرهشده برای افرادی که جراحی کردهاند.
- آلکالوز متابولیک و KCL
- شستشوی معده و بینی
- غرغره هنگام تورم لوزهها
- شستشوی زخمها برای پانسمان
موارد منع مصرف:
- سوءتغذیه پیشرفته همراه با ورم
- افزایش سدیم بدن
- نارسایی کبدی، کلیوی و قلبی همراه با ادم
عوارض جانبی:
- احتباس آب و ادم
- اختلال آب و الکترولیت بدن
- اسیدوز
- هیپوکالمی
۲. سرم قندی
سرم قندی نیز در لیست بهترین سرم برای فشارخون بالا قرار دارد. این سرم حاوی دکستروز ۵% است که از لحاظ الکترولیتی ایزوتونیک است. این سرم معمولاً برای تأمین انرژی و الکترولیتهای بدن و همچنین جبران از دست رفتن مایعات بدن مورد استفاده قرار میگیرد. سرم قندی در حجم ۵۰۰ و ۱۰۰۰ سی سی بستهبندی میشود.
موارد مصرف:
- NPO
- عمل جراحی
- هیدراتاسیون
- بهعنوان جایگزینی برای عدم مصرف مواد غذایی برای تأمین انرژی
- الکسیم
- کاهش گلوکز پلاسما به دنبال ورزشهای طولانی
- درمان کمردرد
۳. سرم قندی نمکی
این سرم ایزوتونیک بوده و حاوی دکستروز ۵% و سدیم کلراید ۰.۹% است. سرم قندی نمکی معمولاً برای تأمین انرژی، الکترولیتها و جبران از دست رفتن مایعات بدن در وضعیتهایی مانند دهیدراتاسیون و اختلالات الکترولیتی مورد استفاده قرار میگیرد.
سایر موارد مصرف:
- درمان انواع مسمومیت
- درمان بیماری گاستروآنتریت
- کمک به درمان نارسایی کلیوی، کبدی و قلبی
- کمک به درمان افراد مبتلا به هایپرناترمی
۴. سرم رینگر
سرم رینگر نیز یک سرم برای فشارخون بالا محسوب میشود. این سرم شامل ترکیباتی از الکترولیتهای مختلف از جمله سدیم، پتاسیم و کلر است و معمولاً برای جبران از دست رفتن الکترولیتها در بیماران با وضعیتهایی مانند اسهال، استفراغ، کاهش حجم مایعات بدنی و شوک مورد استفاده قرار میگیرد.
موارد مصرف:
- بیماران مبتلا به گاستروآنتریت
- پیشگیری از هیپوکالمی
- جایگزینی برای مایعات از دسترفته در طی جراحی (در مواقعی که رینگر لاکتات وجود ندارد)
- شوک هیپوولمیک
- تغذیه پارانترال کوتاه مدت و سایر محلولها
۵. سرم آمینو اسیدی
این سرم حاوی آمینواسیدهایی است که بهعنوان منابع اصلی کالری برای بدن عمل میکنند. سرم آمینواسیدی معمولاً برای تغذیه تزریقی بیمارانی مورد استفاده قرار میگیرد که نمیتوانند از راه خوراکی نیازهای بدنی خود را تأمین کنند. انواع دارویی این سرم بهصورت آمینواسید ۱۰% و ۵% است.
۶. سرم رینگر لاکتات
سرم رینگر لاکتات نیز همانند سرم رینگر یک سرم برای فشارخون بالا بهشمار میرود. این سرم همانطور که از نامش پیدا است تمامی یونهای سرم رینگر را دارد و علاوه بر آنها، حاوی لاکتات نیز است. لاکتات خاصیت قلیایی دارد، منجر به قلیایی شدن خون و ادرار میشود و در شرایطی که خون در حال اسیدی شدن است، کاربرد فراوانی دارد.
موارد مصرف:
- اسیدوز
- ایجاد اختلال در تعادل آب و الکترولیتها و پس از جراحی
- مسمومیت با داروهای اسیدی
- سوختگی
- اسهال
موارد منع مصرف:
- افراد مبتلا به نارسایی کبدی، قلبی، کلیوی و هپاتیتی
۷. سرم کربوهیدراتی
سرم کربوهیدراتی حاوی کربوهیدراتهایی مانند گلوکز یا دکستروز است که مقدار زیادی کالری دارند. این سرم بهعنوان منبع اصلی انرژی برای بدن عمل میکند و معمولاً در مواردی مورد استفاده قرار میگیرد که بیماران نتوانند بهصورت خوراکی نیازهای غذایی خود را تأمین کنند، مانند بیمارانی که به علت اختلالات گوارشی یا فرآیند جراحی قادر به مصرف غذا از طریق دهان نیستند.
مواد تشکیلدهنده این سرم با سرعت بالا در بدن متابولیزه میشوند و انرژی لازم برای فعالیتهای بدنی فراهم میکنند. استفاده از این سرم برای تأمین کالری و مایعات مورد نیاز بیماران بسیار مؤثر است و به بهبود وضعیت تغذیهای آنها کمک میکند.
موارد مصرف:
- هنگام در دسترس نبودن فراوردههای افزایش حجم پلاسما
- درمان موقتی شوک و نارسایی گردش خون
- ادم مغزی
- بیماری کلیوی
۸. سرم اینترالیپید
سرم اینترالیپید نیز در لیست انواع سرم برای فشارخون بالا قرار دارد. این سرم از روغن آفتابگردان یا لوبیای سویا تهیه شده و بهصورت وریدی به بیمار تزریق میشود. سرم اینترالیپید معمولاً برای تغذیه پارانترال و جبران از دست رفتن چربیها در بیماران مورد استفاده قرار میگیرد.
این سرم حاوی مقادیر قابل توجهی امگا۳، امگا۶ و تری گلیسیریدهای خنثی است و برای بیمارانی که نمیتوانند بهصورت خوراکی نیازهای بدن خود را تأمین کنند، جایگزین مناسبی برای تأمین انرژی محسوب میشود.
۹. سرم ژلاتین تعدیل یافته یا هماکسل
این سرم برای جبران از دست رفتن مقدار زیادی خون به دنبال خونریزی، التهاب لوزالمعده، سوختگی، بیآبی، اغمای دیابتی، بیماریهای کلیه و فوقکلیه و همچنین کمبود الکترولیت استفاده میشود.
با بهترین سرم برای فشارخون بالا توسط موسسه پرستاری توانبخش آشنا شدیم
انواع سرم برای فشارخون بالا در داروخانهها به فروش میرسد؛ اما برای انتخاب بهترین نوع سرم، لازم است به عواملی مانند اندازه، موارد استفاده، نتایج مورد انتظار، موارد منع مصرف و ترکیبات توجه کرد. هر کدام از این انواع سرم برای فشارخون بالا مزایا و معایب خود را دارند، بنابراین انتخاب بهترین نوع به نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. همچنین، پیشنهاد میشود قبل از مصرف، نظرات کاربران و توصیههای پزشکی را مطالعه کنید.
از بهترین سرم برای فشارخون بالا با توجه به شرایط خود میتوانید از طریق مشاوران موسسه پرستاری توانبخش اطلاع پیدا کنید. این موسسه با تخصص و تجربه بالا در زمینه مراقبت و درمان انواع بیماران در منزل، یکی از بهترین گزینهها برای مراقبت از عزیزانی است که به بیماریهایی نظیر فشار خون بالا مبتلا هستند.
از ما مشاوره بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید