خون‌گیری وریدی در منزل

گاهی اوقات برای تشخیص مشکل بیمار به آزمایش خون او نیاز داریم تا نمونه خون، مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و براساس جواب آزمایشات، پزشک، معالجات مربوطه را برای فرد آغاز کند. خون گیری وریدی از جمله مواردی است که به دستور پزشک انجام می‌شود و از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. همچنین خوب است بدانید با توجه به نوع آزمایش مربوطه میزان خون دریافتی، حجم خون، نوع لوله آزمایش و نوع خون‌گیری می‌تواند متفاوت باشد.

روش و دقت انجام خون‌گیری وریدی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در طی نمونه گیری از خون باید حتماً نکات بهداشتی کامل و با دقت هرچه بیش‌تر رعایت شوند. در واقع این پروسه یک مهارت مهم به شمار می‌رود و فردی که قصد انجام آن را دارد باید نسبت به موقعیت آناتومیک بدن و عروق آن، مکانیسم خون‌رسانی، مکان و نوع رگ‌ها آگاهی کافی داشته باشد؛ در غیر این صورت ممکن است برای بیمار مشکلات فراوان و جبران‌ ناپذیری پیش بیاید.

گاهی ممکن است با وجود ضرورت انجام آزمایش خون مشکلاتی وجود داشته باشد که فرد به خاطر آن‌ها نتواند تا آزمایشگاه یا مراکز مربوطه برود. به عنوان مثال کهولت سن، بیماری‌های خاص، مشغله بالا و… . در چنین شرایطی یکی از راهکارهای کارآمد و مفید انجام خون گیری وریدی در منزل است. با این حال با توجه به دلایلی که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم به هیچ عنوان نباید اینکار را به دست هرکسی بسپارید.

خونگیری وریدی برای چیست؟

شاید برای بسیاری از شما چنین سوالی به وجود آمده باشد که خونگیری وریدی چیست؟

خونگیری وریدی برای چیست؟

در واقع نمونه‌گیری وریدی یا خون‌گیری سیاهرگی شامل فرآیند بیرون کشیدن مقدار مشخصی خون از داخل سیاهرگ‌های بدن به منظور انجام آزمایشات مختلف روی آن است. خون گیری وریدی در منزل یا بیمارستان‌ها اغلب از داخل آرنج یا پشت دست انجام می‌شود و در طی این پروسه یک سوزن به داخل ورید وارد شده و خون را وارد یک سرنگ یا سیستم ونوجکت (لوله خلاء) می‌کند. این خون معمولاً از وریدهای سطحی بازو جمع‌آوری می‌شود یعنی جایی که ورید به سطح پوست نزدیک است و با اعصاب بزرگ و زیادی هم احاطه نشده است.

خون‌گیری وریدی به این منظور انجام می‌شود که بتوان خون را در آزمایشگاه از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار داد. به عنوان مثال می‌توان به بررسی‌های بیوشیمیایی از قبیل میزان قند خون، کلسترول و تری‌ گلیسرید خون و… اشاره کرد. همچنین می‌توان میزان گلبول‌های قرمز و سفید خون را مورد بررسی قرار داد و هماتوکریت (غلظت)، هموگلوبین و… خون را به صورت دقیق محاسبه کرد. آنزیم‌ها و هورمون‌های داخل خون را از نظرات مختلف مورد بررسی قرار داد. پس می‌بینید که از همین آزمایشات خون به چه اطلاعات اساسی و مهمی می‌توان دست یافت و چقدر این موضوع می‌تواند به پزشک در تشخیص و مداوای بیماری کمک کند.

همچنین علت اینکه وریدها برای خون‌گیری انتخاب مناسب‌تری نسبت به شریان‌ها هستند این است که دیواره این عروق نازک‌تر است و راحت‌تر سوراخ می‌شود. به علاوه فشار خون وریدی از شریانی کمتر است که همین موضوع باعث می‌شود راحت‌تر و سریع‌تر بتوان خون‌ریزی آن‌ها را متوقف کرد. به همین خاطر نیز خون گیری وریدی برای جمع‌آوری نمونه خون انجام می‌شود.

انواع خونگیری وریدی

انواع روش‌های خون‌گیری وریدی در منزل یا بیمارستان شامل موارد زیر هستند:

  • خون‌گیری وریدی با سرنگ: در این روش ابتدا با بستن گارو خون را از از شریان وارد ورید کرده و باعث تجمع خون در ناحیه مورد نظر می‌شوند. بعد از باز کردن گارو همچنان خون نمی‌تواند از ورید وارد شریان شود و همین موضوع باعث احتباس خون در ناحیه مورد نظر و افزایش فشار می‌شود. در نتیجه به محض سوراخ کردن دیواره رگ با سوزن سرنگ و کشیدن پیستون آن، خون با فشار وارد سرنگ می‌شود.
  • خون‌ گیری وریدی با ونوجکت: ونوجکت یک نیدل (سوزن) مختص خون‌گیری به همراه لوله مخصوص آن است. لوله‌های این روش دارای فشار منفی معینی هستند که به محض وارد شدن نیدل به داخل ورید بیمار به علت تفاوت فشار خون و فشار منفی داخل لوله، خون شروع به وارد شدن به داخل آن می‌کند. این روش کمک می‌کند دقیقاً به میزان مورد نیاز از بیمار خون بگیریم و فرد درد کمتری را نیز تحمل کند. همچنین مقدار خون جمع‌آوری شده با میزان ضدانعقاد داخل لوله متناسب است.

بهترین ساعت نمونه‌گیری خون در روز

بیشتر آزمایشگاه‌ها، صبح را برای انجام آزمایشات زمان مناسب‌تری می‌دانند و برای همین بهتر است در صبح برای آزمایش خون اقدام کنید. بهترین ساعت برای خون گیری وریدی در منزل حدود 7 الی 8 صبح است. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه بدن انسان محل انجام بسیاری از انواع واکنش‌ها است که هرکدام سوبسترا و محصول نهایی مخصوص خود را دارند که برخی از این موارد می‌توانند روی نتیجه نهایی آزمایش نیز تأثیر بگذارند. پس بهتر است برای نمونه گیری خون وریدی این کار را در صبح انجام بدهید.

ملاحظات و مراقبت‌های پیش، هنگام و پس از خونگیری وریدی

اگر در طی خونگیری وریدی خطایی پیش بیاید می‌تواند هم روی نتیجه نهایی آزمایش و هم روی سلامت فرد تأثیر بگذارد. آسیب به بافت، درد، خون‌ریزی و کبودی، انتقال عفونت‌های مختلف و… تنها نمونه‌ای از مواردی هستند که می‌توانند در صورت بی‌تجربه و بی‌ملاحظه بودن برای بیمار مشکل‌ساز شوند. همچنین در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و جمع‌آوری نادرست نمونه خون نتیجه نهایی آزمایش می‌تواند دارای خطا باشد.

ملاحظات پیش از خونگیری وریدی

ملاحظات پیش از خونگیری وریدی

برخی ملاحظات شامل:

  • نواحی سوخته التیام یافته و نواحی هماتوم نباید برای خون‌گیری وریدی انتخاب شوند.
  • در صورت تزریق وریدی و الزام انتخاب همان ورید باید تزریق حداقل برای دو دقیقه قطع شود و 5 میلی لیتر ابتدای نمونه دور ریخته شود.
  • محل نمونه‌گیری خون وریدی باید طبق پروتکل‌های مربوطه ضد عفونی شده و دست توان‌بخش نیز کاملاً تمیز باشد.
  • برای خونگیری باید رگی انتخاب شود که قابل لمس بوده و مسیر راست و طولی متناسب با نیدل سرنگ دارد.

ملاحظات هنگام خونگیری وریدی

  • سوزن لوله خلاء باید با زاویه 30 درجه یا کمتر وارد ناحیه شود. همچنین لوله باید تا خاتمه مکش از خون پر شود.
  • سوزن باید حدالامکان در رگ ثابت نگه داشته شود.
  • بلافاصله پس از ورود خون به داخل سرنگ یا لوله خلاء تورنیکت باید باز شود.
  • انتخاب رگ با دقت انجام شود تا فرد کمترین میزان درد ممکن را احساس کند.
  • توان‌بخش باید از لمس کردن نیدل اکیداً خودداری کند.
  • وسایل کار نباید به هیچ عنوان آن استریل شوند.

ملاحظات پس از خونگیری وریدی

  • لوله حاوی ماده ضدانعقاد باید بلافاصله بعد از پر شدن مخلوط شود.(8 تا 10 مرتبه سر و ته شود)
  • در پایان خون‌گیری وریدی، سر سوزن باید با ملایمت از رگ بیمار خارج شود و گاز تمیز به آرامی روی موضع فشار داده شود.
  • توان‌بخش باید مواظب نیدل شدن باشد و دفع سوزن با دقت کامل انجام بگیرد.
  • سوزن در سیفتی باکس انداخته شود.
  • نمون خون بدون سوزن و به آرامی داخل ظرف مربوطه تخلیه شود.

این‌ها تنها تعدادی از ملاحظات و توصیه‌های پرتکرار هنگام خون‌ گیری وریدی هستند، چراکه این پروسه همانطور که اشاره شد از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است.

بهترین کیفیت با توان بخش

در بسیاری شرایط فرد، شرایط مراجعه به بیمارستان را از نظر جسمی ندارد یا از نظر زمانی، بحث رفت و آمد و… در این زمینه دارای محدودیت است. در چنین شرایطی ما به کمک شما می‌آییم. با خدمات ارائه شده توسط تکنسین‌ها، پرستاران و متخصصان توان بخش شما می‌توانید از امکاناتی از قبیل خون گیری در منزل خود بهره‌مند شوید. آن هم با مناسب‌ترین قیمت و برترین کیفیت، بدون آنکه نگرانی از بابت سلامت خود یا دقت نتیجه آزمایش داشته باشید.

برخی از مزایای این روش شامل موارد زیر هستند:

  • کمتر شدن احتمال انتقال عفونت‌ها و بیماری‌ها
  • از بین رفتن نیاز رفت و آمد به بیمارستان یا مراکز درمانی مربوطه
  • حذف هزینه‌های رفت و آمد
  • ارائه خدمات مربوطه با بالاترین کیفیت در کمترین زمان ممکن
  • احساس رضایت و امنیت بالاتر در بیمار
  • تزریق با دقت بیشتر
  • رسیدگی بهتر و باکیفیت‌تر به وضعیت بیمار

قیمت خونگیری وریدی در منزل

تعیین هزینه دقیق خونگیری وریدی در منزل امکان‌پذیر نیست؛ چراکه این موضوع توسط فاکتورهای متعددی کنترل می‌شود. به عنوان مثال مسافت و آدرس آزمایشگاه تا منزل، سن فرد، نرخ‌های تصویب شده توسط سازمان، هزینه ابزارهای مورد استفاده و… از جمله مواردی هستند که روی قیمت تمام‌شده تأثیر می‌گذارند. با این حال برای اطلاع دقیق‌تر از قیمت‌های توان بخش و دریافت مشاوره‌ها و اطلاعات تکمیلی می‌توانید با ما تماس بگیرید یا سری به جدول تعرفه‌هایمان بزنید.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *