درمان بیش فعالی کودکان

بیش فعالی که به اختصار ADHD نیز گفته می‌شود یکی از شایع‌ترین اختلالات روان شناختی کودکان به شمار می‌رود. مشکل بیش فعالی نو ظهور نیست اما در سال‌های جدید در بین کودکان بیشتر دیده می‌شود، همچنین توجه به این اختلال بیش از پیش می‌باشد. امروزه داروهای زیادی برای درمان بیش فعالی کودکان وجود دارد این داروها با توجه به تشخیص روان پزشک ممکن است برای کودک تجویز شوند اما اصلی‌ترین و مهمترین راه درمان بیش فعالی کودکان با نکات رفتاری است. برخی از این نکات در ادامه بررسی می‌شود.

رفتار مناسب برای درمان بیش فعالی کودکان

  • عدم مقایسه کودک با بقیه

کودکان بیش فعال از نظر احساسی بسیار حساس هستند، هیچ کودکی دوست ندارد با دیگران مقایسه شود در کودکان بیش فعال این موضوع حساس‌تر است، یکی از راه‌های درمان بیش فعالی کودکان این است که او را حساس نکنید، در این صورت ممکن است لجبازی‌های خیلی بد و جدی از خود نشان دهد، ممکن است بخواهید او را آرام کنید و مدام به او بگویید از فلان کودک یاد بگیر یا مثل او باش، هرگز کودک بیش فعال را نسبت به دیگری حساس نکنید.

پیش فعالی در کودکان

  • توجه به ویژگی‌های مثبت

کودکان بیش فعال ممکن است نیاز به امر و نهی زیادی داشته باشند، اما برای این که از شما حرف‌شنوی داشته باشند باید به آن‌ها توجه مثبت نشان دهید، کودک شما حداقل دو یا سه ویژگی مثبت یا استعداد خوب دارد به این ویژگی‌ها توجه کنید و او را تحسین نمایید، این باعث می‌شود تا حرف‌شنوی بیشتری از شما داشته باشد. وقتی ببیند که کارهای خوب او را می‌بینید تلاش می‌کند تا بدی‌ها را نیز کمتر کند و کاری انجام دهد تا شما دوست دارید تا بیشتر مورد تحسین شما قرار گیرد.

  • با مشاور صحبت کنید

درمان بیش فعالی کودکان زیر نظر یک مشاور با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. هر از گاهی با یک مشاور صحبت کنید و تلاش کنید تا ترفندهایی که به شما می‌گوید را به بهترین نحو به کار بگیرید، به طور مثال ممکن است از شما بخواهد تا در رفتار با او صبور باشید یا جور خاصی پاسخش را بدهید‌ به مرور این رفتارها باعث درمان بیش فعالی و آرام شدن کودک شما خواهند شد.

  • او را پیش هر کسی نگذارید

کودکان بیش فعال بسیار حساس هستند، ممکن است به خاطر شنیدن حرف خاصی رفتارهای غیر طبیعی از خود نشان دهند همچنین آن‌ها انرژی بسیار زیادی دارند، به خاطر همین شاید هر کسی نتواند در نگهداری از آن‌ها به شما کمک نماید، توصیه می‌شود هرگز کودک بیش فعال را پیش کسی نگذارید‌ اگر خودتان نمی‌توانید مراقبت از او را به عهده بگیرید از یک پرستار کودک در منزل باتجربه در این زمینه کمک بخواهید‌، او می‌تواند در کنار خود شما و یا در نبود شما مراقبت از او را عهده‌دار شود و در درمان بیش فعالی به شما کمک نماید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *