درمان زخم بستر با طب سنتی
درمان زخم بستر با طب سنتی با کمک روشهای مناسب و استفاده مداوم از این روشها، قطعی است. تا بهبودی کامل و زیر نظر پزشک طب سنتی، باید حتما تمامی زخمها به طور کامل درمان شوند. استفاده از روشهای خوراکی و موضعی به عنوان روشهای درمان زخم بستر در طب سنتی توصیه میشود. درمان سنتی زخم بستر برای افرادی که به دلیل شرایط جسمی خود قادر به مصرف داروهای شیمیایی مختلف نیستند، انتخاب بسیار خوبی است.
برای دسترسی سریع به بخشهای مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:
موسسه پرستاری توانبخش در کنار روشهای درمان زخم بستر به روش طب سنتی، در کنار شما است تا به صورت شبانهروزی از خدمات مرتبط با مراقبت از بیماران استفاده کنید. اعزام پزشک طب سنتی برای درمان زخم بستر از سوی این مجموعه انجام میشود. همچنین پرستاران این موسسه نیز میتوانند خدمات مراقبتی تجویز شده از سوی پزشک متخصص را انجام دهند. از طریق مشاوره تلفنی رایگان برای خدمات زخم بستر در منزل با متخصصان ما در تماس باشید.
راههای درمان زخم بستر با طب سنتی
استفاده از روش درمان زخم بستر با طب سنتی به شما این امکان را میدهد تا انواع زخمهای بستر را بدون عارضه جانبی خاص درمان کنید. داروهای طب سنتی معمولا بدون عوارض هستند و بیشتر نقش درمانی دارند. مصرف همزمان املاح معدنی و ویتامینهای مختلف میتواند به ترمیم زخم کمک بسیار زیادی کند. با این حال باید توجه داشته باشید که پروسه درمان زخم بستر در طب سنتی برای همه افراد یکسان نیست. بسته به شدت بیماری و ژنتیک افراد، ممکن است روشهای درمان سنتی زخم بستر متفاوت باشد.
بسیار مهم است که برای جلوگیری از عفونت، حتما زخم بستر به صورت منظم پانسمان شود. همچنین استفاده از روشهای زیر به عنوان روشهای درمان زخم بستر با طب سنتی توصیه میشود. بیمارانی که دارای دیابت و بیماریهای این چنینی هستند، حتما باید زیر نظر پزشک متخصص از روشهای درمانی زخم بستر استفاده کنند.
درمان زخم بستر در طب سنتی با عسل
عسل یکی از بهترین موادی است که برای درمان زخم بستر با طب سنتی استفاده میشود. میتوان برای جلوگیری از عفونت و درمان زخم بستر، روزانه 2 الی 3 بار از مقداری عسل را روی زخم بزنید و سپس آن را پانسمان کنید. معمولا درمان زخم بستر با عسل برای مواقعی که زخم بستر خفیف تا متوسط است، جواب میدهد.
درمان زخم بستر در طب سنتی با ماساژ ژل آلوئهورا
ژل آلوئهورا میتواند با مرطوب نگه داشتن ناحیه زخم، ترمیم زخم بستر را تسریع کند. میتوانید مقداری ژل آلوئهورا را از گیاه خارج کنید و بر روی محل آسیبدیده بزنید. پس از گذشت 30 الی 40 دقیقه، میتوانید محل زخم را شستشو دهید. بهتر است که برای مشاهده اثربخشی بهتر ژل آلوئهورا برای درمان زخم بستر با طب سنتی، این کار را دو بار در روز انجام دهید.
همچنین میتوان از پمادهای شیمیایی نیز برای درمان زخم بستر استفاده کرد. در مقاله «بهترین پماد خارجی برای زخم بستر» توضیح کامل در این مورد بیان شده.
عسل و روغن زیتون برای درمان سنتی زخم بستر
عسل و روغن زیتون هر دو میتوانند برای درمان زخم بستر در طب سنتی مفید باشند. کافیست که به اندازه 2 واحد عسل را با 1 واحد روغن زیتون ترکیب کنید. ماده حاصله را به خوبی هم بزنید تا یک ترکیب یکدست بدست بیاید. میتوانید این ترکیب را هر 8 ساعت یک بار میل کنید. همچنین امکان استفاده از این ترکیب به صورت موضعی روی محل زخم بستر وجود دارد.
برای اطلاع دقیق تر از رغنهای دیگر جهت جل.گیری و درمان این بیماری به مقاله «بهترین روغن برای جلوگیری از زخم بستر و درمان آن» مراجعه فرمایید.
درمان زخم بستر در طب سنتی با زرد چوبه
برای درمان سنتی زخم بستر، میتوان از زردچوبه نیز استفاده کرد. زردچوبه یک عامل ضدالتهاب است که میتواند به کاهش التهاب و درد در زخم بستر کمک کند. برای استفاده از زردچوبه کافیست که پودر زردچوبه را روی زخم بستر بپاشید و اجازه دهید که روی زخم بماند. در طول روز دو بار از زردچوبه روی زخم استفاده کنید.
درمان زخم بستر در طب سنتی با روغنهای گیاهی
یکی از بهترین روشها برای درمان زخم بستر با طب سنتی، استفاده از روغنهای گیاهی است. هر یک از روغنهای گیاهی میتوانند تاثیر زیادی روی درمان زخم در طب سنتی داشته باشند. اما باید توجه کنید که فرد بیمار به این روغنها حساسیت نداشته باشد. همچنین اصل و ارگانیک بودن این روغنها بسیار مهم است. در غیر این صورت، ممکن است با درمان سنتی زخم بستر به کمک روغنهای گیاهی شاهد تشدید عفونت و علائم زخم بستر نیز باشید. در ادامه به روغنهای مفید توصیه شده برای درمان زخم بستر اشاره میکنیم. این روغنها میتوانند در ناحیه زخم بستر ماساژ داده شوند و باعث مرطوب نگه داشتن ناحیه زخم گردند.
- روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی از بهترین روغنهای گیاهی است که میتواند بای درمان زخم بستر استفاده شود. این روغن بیشتر نقش مرطوبکننده داشته و باعث درمان زخم بستر در زمان کوتاهی میشود.
- روغن بابونه
یکی از بهترین روغنهایی که برای درمان سنتی زخم بستر استفاده میشود، روغن بابونه است. این روغن را میتوانید به پانسمانهای استاندارد زخم اضافه کنید تا ترشحات زخم بستر را کاهش دهد. زخم با روغن بابونه به طور طبیعی مرطوب میماند و این موضوع میتواند به ترمیم زخم کمک بسیار زیادی کند.
- روغن درخت چای
روغن درخت چای یکی از بهترین روغنهایی است که برای درمان زخم بستر استفاده میشود. این روغن میتواند با ضد عفونی کردن ناحیه زخم بستر، از تشدید علائم آن جلوگیری کند. روغن درخت چای ضدالتهاب نیز هست و باعث کنترل زخم و بهبود آن میشود. از این رو میتوان برای درمان زخم بستر با طب سنتی روی اثربخشی این روغن حساب باز کرد.
- روغن آویشن
روغن آویشن جزء روغنهای پرفایده برای درمان زخم بستر با طب سنتی است. این روغن با خاصیت ضدالتهابی خود میتواند تاثیر مثبتی روی کاهش تورم ناشی از زخم بستر داشته باشد. آنتیاکسیدانهای موجود در روغن آویشن سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند. مصرف این روغن به صورت موضعی باعث ترمیم سریعتر زخم شده و التهاب را در ناحیه مورد نظر به حداقل میرساند.
- روغن ریحان
روغن ریحان یکی از بهترین روغنهای گیاهی برای درمان زخم بستر در طب سنتی است. این روغن میتواند با مرطوب نگه داشتن ناحیه زخم و کاهش التهاب، نقش موثری را در تسکین علائم زخم بستر به همراه داشته باشد. با روغن ریحان میتوانید خارش و مشکلات ناشی از زخم بستر را درمان کنید.
درمان زخم بستر به روش طب سنتی با تغذیه مناسب
به عقیده متخصصین طب سنتی، تغذیه نیز میتواند به درمان زخم بستر کمک کند. با تغذیه مناسب و مصرف ویتامینها و املاح معدنی مختلف، میتوانید شاهد درمان زخم بستر و کاهش علائم آن باشید. مصرف به اندازه پروتئین از طریق منابع مختلف مانند حبوبات، گوشت، تخم مرغ و… به درمان سریعتر زخم کمک میکند. همچنین میوهها و سبزیجات که حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلف هستند نیز میتوانند به درمان زخم بستر با طب سنتی کمک کنند.
داشتن تغذیه مناسب برای بیمارانی که در منزل مراقبت میشوند، بسیار حائز اهمیت است. چرا که این بیماران در حال درمان هستند و برای پاسخ دادن به اقدامات درمانی، نیاز به یک تغذیه مناسب به همراه آنتیاکسیدانها، ویتامین ها، املاح معدنی مانند زینک و آهن و… دارند. در ادامه به مواد غذایی مفید برای زخم بستر اشاره میکنیم. میتوانید علاوه بر این مواد غذایی، از مکملهای حاوی زینک و آنتیاکسیدانهای مختلف برای تسریع روند زخم نیز استفاده کنید.
- مرغ
- گوشت قرمز
- تخم مرغ
- لبنیات کمچرب
- انواع میوه حاوی ویتامین سی مانند پرتقال و توتفرنگی
- سبزی، کاهو و گیاهان برگ سبز
- غلات کامل مانند نان کامل و برنج قهوهای
- آجیلهای مفید مانند بادام
- ماهیهای مغذی مانند قزلآلا، تن ماهی و…
- گلکلم برای تامین ویتامین سی و E
- موز برای تامین پروتئین
- ذرت شیرین
- اسفناج
تأثیر درمان زخم بستر با طب سنتی و مراقبتهای آن
تاثیر مراقبتهای طب سنتی بر بهبود زخم بستر یکی از مهمترین مواردی است که باید در هنگام مراقبت از بیماران دارای زخم بستر به آنها توجه داشته باشید. ضمن اینکه درمان زخم بستر در طب سنتی امکانپذیر است، بسیار مهم است که حتما از مراقبتهای اصولی برای درمان زخم بستر نیز کمک بگیرید. به طور کلی، شستن و مرطوب نگه داشتن ناحیه زخم بستر میتواند تاثیر زیادی روی روند ترمیم آن داشته باشد و باعث کلاژنسازی بیشتر و ترمیم زخم در کوتاهترین زمان ممکن شود.
استفاده از پمادهای آنتی باکتریال نیز میتواند باعث کاهش رشد زخم و علائم آن شود. حتما باید از مواد غذایی مناسب برای درمان زخم بستر در طب سنتی استفاده شود. مصرف آب کافی، ویتامینها، پروتئین و آنتیاکسیدانهای مغذی نیز میتواند تاثیر زیادی روی درمان زخم بستر داشته باشد. همچنین باید محل زخم را تمیز نگه داشت تا از عفونت و تشدید علائم زخم بستر جلوگیری کرد. در نهایت با کاهش فشار در یک ناحیه با کمک استفاده از تشکهای مواج و سایر تجهیزات، میتوان زخم بستر را درمان و شاهد کاهش علائم آن بود.
درمان زخم بستر در منزل با موسسه پرستاری توانبخش
درمان زخم بستر با طب سنتی با روشهای مختلفی امکانپذیر است؛ اما این روشها زمانی موثر خواهند بود که زخم بستر عمیق نشده باشد. در صورت عمیق بودن زخم بستر، لازم است که از درمان سنتی زخم بستر خودداری کنید و حتما با پزشک متخصص برای درمان زخم بستر در منزل ارتباط بگیرید. موسسه پرستاری توانبخش یکی از بهترین موسسههایی است که در حوزه درمان زخم بستر با طب سنتی در منزل فعالیت میکند. این مجموعه دارای تیم متخصص پرستاری حرفهای برای مراقبت از سالمندان و درمان مشکلات و بیماریها مانند زخم بستر است. میتوانید برای دریافت خدمات شبانهروزی و مشاوره رایگان با کارشناسان موسسه پرستاری توانبخش در ارتباط باشید. با بستن قرارداد با توجه به نیاز و شرایط خودتان، میتوانید زخم بستر را درمان و شاهد بهبود مشکلات مختلف ناشی از مراقبت از سالمندان و بیماران باشید.
از ما مشاوره رایگان بگیرید
دیدگاهتان را بنویسید