بهترین پماد زخم بستر

زخم بستر یکی از مشکلات رایج در افرادی است که به دلیل کم‌تحرکی و فشار آمدن به بافت‌های آن‌ها، با آن مواجه می‌شوند. این زخم که به آن زخم فشاری هم می‌گویند، به ۴ حالت درجه‌بندی می‌شود و در مواردی با پماد زخم بستر قابل درمان است. در زخم درجه‌ی یک فقط لایه بالایی و سطحی پوست آسیب می‌بیند و احتمالاً مقداری درد، سوزش و خارش وجود خواهد داشت. در درجه‌ی دوم زخم، زخمی باز ولی با عمق کم به وجود می‌آید و ممکن است ترشحات و تاول هم در این محل وجود داشته باشد.
زخم در درجه‌ی سوم تا لایه‌های پایینی پوست و بافت چربی گسترش‌یافته و بوی بد و ترشحات چرکی خواهد داشت. زخم درجه چهارم هم بدترین و شدیدترین نوع است و به حدی عمیق است که در انتهای آن ماهیچه‌ها و یا حتی استخوان و غضروف قابل‌مشاهده هستند. معمولا درمان زخم بستر سطح یک و دو در منزل امکان‌پذیر است و می‌توان با مراقبت از زخم از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

زخم بستر

یکی از بهترین روش‌های درمان زخم بستر، استفاده از بهترین پماد برای زخم بستر است. این پمادها می‌توانند با کنترل عفونت و جلوگیری از پیشرفت زخم بستر، به کنترل این مشکل کمک بسیار زیادی کنند. در ادامه مقاله قصد داریم شما را با بهترین پماد برای درمان زخم بستر و همچنین محصولات موجود در بازار آشنا کنیم؛ اما قبل از آن باید توجه کنید که هر گونه تجویز خودسرانه و استفاده غیراصولی از پمادهای موضعی برای درمان زخم بستر توصیه نمی‌شود.

برای دسترسی سریع به بخش‌های مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:

هر یک از بیماران بسته به شدت زخم بستر باید از پمادهای مناسبی استفاده کنند تا اثربخشی پمادها را مشاهده نمایند. بنابراین بهترین پماد برای زخم بستر بسته به شدت زخم بستر و شرایط بیمار انتخاب می‌شود و نمی‌توان بدون توجه به این موضوع تجویز خاصی برای بیماران داشت. در ادامه انواع پماد زخم بستر را بررسی خواهیم کرد.

برای اطلاع از روش‌های متفاوت درمان زخم بستر می‌توانید به مقاله «بهترین و سریعترین درمان زخم بستر» مراجعه فرمایید یا از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران توانبخش در تماس باشید.

بهترین پماد برای زخم بستر کدام است؟

بالارفتن سن، داشتن بیماری‌های خودایمنی و مصرف الکل و دخانیات می‌توانند احتمال بروز زخم بستر را افزایش دهند و در این موارد، بسته به شدت زخم از پماد برای درمان استفاده می‌شود. در حالی که توصیه می‌شود برای درمان زخم بستر اولویت افراد پیشگیری باشد و از تشک‌های مواج برای جلوگیری از زخم بستر استفاده کنند؛ اما باز هم استفاده از پمادهای گیاهی و دارویی می‌تواند تاثیر زیادی روی درمان زخم بستر داشته باشد. درمان زخم بستر، بسته به‌شدت و عمق آنها از سه روز تا سه هفته به طول می‌انجامد. در ادامه به مقایسه بهترین پمادهایی که می‌توانند برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار گیرند، می‌پردازیم. پس اگر می‌خواهید بدانید پماد چی خوبه؟ در ادامه با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط: زخم بستر چیست؟

پماد نیودرم

پماد موضعی نیودرم یکی از بهترین پمادهایی است که برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد دارای مواد فعالی است که می‌تواند التهاب و عفونت پوست را به حداقل برساند. ترکیبات گیاهی موجود در پماد نیودرم باعث شده تا این پماد بتواند به خوبی برای درمان زخم مورد استفاده قرار گیرد. عسل، روغن زیتون و گیاه ابوخلسا سه ماده موثره برای این پماد موضعی محسوب می‌شوند که می‌توانند به کاهش التهاب در پوست کمک کنند. برای درمان عفونت پوست و ترمیم بافت آسیب دیده، می‌توان از این پماد زخم بستر استفاده کرد.

عسل و روغن زیتون موجود در این پماد می‌توانند به خوبی زخم را بهبود ببخشند و باعث کاهش شدت آن شوند. عصاره گیاه ابوخلسای موجود در این محصول باعث شده تا بتوان آن را به عنوان بهترین پماد برای زخم بستر معرفی کرد. برای استفاده از این پماد، باید حتما ناحیه آسیب دیده را به طور کامل تمیز کنید و سپس روی آن را با پماد بپوشانید. این پماد از گسترش زخم بستر نیز جلوگیری می‌کند. به همین خاطر می‌توان آن را به عنوان بهترین پماد برای جلوگیری از زخم بستر نیز شناخت.

اسیدهای چرب به‌کاررفته در این محصول نیز باعث جلوگیری از خشک‌شدن محل زخم می‌شوند. به طور معمول استفاده از پماد نیودرم برای تمامی افراد ممکن است و خطری ندارد. اما بهتر است قبل از استفاده از این پماد مخصوص زخم بستر، مقدار کمی از آن را بر روی ناحیه‌ی کوچکی از پوست امتحان کنید و پس از ۲۴ ساعت مجدد ناحیه را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که حساسیتی به مواد به‌کاررفته در این پماد ندارید.

پماد زخم بستر

پماد ژانوهیل ژانوس

یکی دیگر از بهترین پمادهایی که می‌تواند برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار گیرد، پماد ژانوهیل ژانوس است. این پماد علاوه بر درمان زخم بستر، برای درمان زخم دیابتی و سایر زخم‌های بدن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پماد ژانوهیل ژانوس در گروه پمادهای گیاهی برای درمان زخم بستر قرار می‌گیرد که بر پایه عسل تولید شده و دارای ویتامین‌های A و E می‌باشد.

برای درمان زخم بستر درجه یک و دو با پماد زخم بستر، می‌توانید از این پماد استفاده کنید. این پماد با افزایش ویسکوزیته مایع زخم، باعث جلوگیری از رشد باکتری در ناحیه زخم بستر می‌شود. از این رو با استفاده از این پماد می‌توان از عفونی شدن زخم جلوگیری کرد. این پماد ناحیه زخم را نرم می‌کند. حساسیت موضعی و تحریک ناحیه زخم نیز با کمک این پماد بهبود پیدا خواهد کرد.

عسل از گذشته‌های دور به‌عنوان یکی از برترین ماده‌های طبیعی برای درمان زخم و عفونت شناخته شده است. در پماد ژانوهیل ژانوس از باکیفیت‌ترین و مرغوب‌ترین عسل طبیعی استفاده شده تا درمان زخم در سریع‌ترین زمان ممکن صورت بگیرد.

پماد کالاندولا

یکی از بهترین پمادهایی که برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرد، پماد کالاندولا است. این پماد خاصیت ضدالتهابی بسیار قوی دارد و می‌تواند باعث تسریع تشکیل سلول‌های جدید شود. برای افزایش جریان خون در ناحیه آسیب دیده می‌توان از این پماد استفاده کرد تا ناحیه زخم شده خیلی سریع‌تر بهبود پیدا کند. پماد کالاندولا یک پماد گیاهی برای درمان زخم بستر است که از عصاره گل همیشه بهار تشکیل شده و اثر بسیار خوبی روی درمان زخم دارد. این گیاه برای پانسمان زخم بستر از قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته و اثربخشی آن اثبات شده است. می‌توان با شستشوی منظم زخم بستر و استفاده از این پماد گیاهی، از خواص آن بهره‌مند شد.

پماد کالاندولا معمولاً در هر منزلی وجود دارد و بهترین دارو برای زخم بستر است. در تولید این کرم از امن‌ترین مواد اولیه استفاده شده است و شما می‌توانید به‌راحتی از آن استفاده کنید. این پماد را در مکانی خشک و خنک با دمای پایین‌تر از ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید.
بهترین روش استفاده از این پماد زخم بستر که بهترین دارو برای زخم بستر هم به شمار می‌رود این است که ابتدا موضع شستشو را با نرمال سالین شستشو دهید و کل زخم و حفرات آن را با مقدار مناسبی از پماد بپوشانید. پس از آن موضع را پانسمان کرده و سپس در زمان‌های موردنیاز، این عمل را تکرار کنید.

پماد کامفیل کلوپلاست

یکی دیگر از بهترین پمادهایی که می‌تواند برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار گیرد، پماد کامفیل کلوپلاست (Coloplast Comfeel)، است. این پماد خارجی برای درمان زخم بستر، می‌تواند برای کنترل علائم زخم بستر درجه یک و دو مورد استفاده قرار گیرد. به همین خاطر این پماد را می‌توان به عنوان بهترین پماد خارجی برای زخم بستر شناخت. این پماد از ترکیب مواد خاص شیمیایی تشکیل شده است که می‌تواند با جذب ترشحات زخم، به خوبی آن را کنترل کند. برای اینکه از این پماد استفاده کنید، باید حتما زخم را با سرم شستشوی سالین بشویید و سپس مقدار زیادی پماد را روی سطح بزنید. با کمک پارچه رویال یا ساتن روی زخم را بپوشانید.

استفاده از پماد کامفیل به‌عنوان پماد مخصوص زخم بستر، یکی از بهترین گزینه‌ها است. چراکه با وجود قیمت مناسب این محصول، ترکیبات بسیار قوی و تأثیرگذاری در آن به‌کاررفته است و مانع از عمیق‌شدن زخم و گسترش عفونت می‌شود و زمان و کیفیت ترمیم را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد.

پماد مخصوص زخم بستر

پماد سیلور سولفادیازین

پماد سیلور سولفادیازین (Silver Sulfadiazine) یکی دیگر از بهترین پمادهایی است که برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پماد همان‌طور که از نامش مشخص است، از نقره تشکیل شده و می‌تواند برای درمان عفونت‌های باکتریایی زخم مورد استفاده قرار گیرد. همین موضوع باعث شده تا بتوان این پماد زخم بستر را به عنوان بهترین پماد برای زخم بستر سالمندان نیز شناخت. برای اینکه از خواص پماد سیلور سولفادیازین بهره‌مند شوید، باید آن را به صورت مستقیم روی قسمت آسیب دیده پوست بزنید و سپس به گونه‌ای کل ناحیه مورد نظر را بپوشانید که چیزی روی پوست بیمار قرار نگیرد. حداقل 2 بار در روز از پماد سیلور استفاده کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن شاهد اثربخشی آن باشید.

این پماد قیمت مناسبی دارد و به‌راحتی در اکثر داروخانه‌ها قابل‌تهیه است. رضایت اکثر بیماران از این کرم به‌شدت بالا بوده است و همگی در اینکه پماد سیلور تأثیرگذاری عالی دارد و باعث تسریع بهبودی زخم می‌شود، اتفاق ‌نظر داشته‌اند.

سیلور سولفادیازین پماد زخم بستر

پماد موپیروسین

پماد موپیروسین (Mupirocin) بهترین پماد برای زخم بستر است. این پماد برای درمان زخم بستر درجه یک و دو مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند به خوبی برای رفع باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا در ناحیه زخم مورد استفاده قرار گیرد. با وجود اینکه می‌توان این پماد را به عنوان بهترین پماد برای درمان زخم بستر شناخت؛ اما ممکن است وجود ترکیبات خاص در این پماد باعث شود تا شاهد عوارض این پماد برای خانم‌های باردار و شیرده و افراد دارای مشکلات کبدی و کلیوی باشیم. پماد موپیروسین معمولا 3 بار در روز به مدت 7 الی 14 روز روی پوست ناحیه آسیب دیده زده می‌شود.

موپیروسین دارای ترکیبات مؤثر و قوی زیادی برای ازبین‌بردن سریع باکتری‌هاست و معمولاً توسط اکثر پزشکان به‌عنوان بهترین پماد برای زخم بستر عمیق تجویز می‌شود.

پماد فوسیدیک اسید

پماد فوسیدیک اسید (Fusidic Acid) یکی از بهترین پمادها برای درمان زخم بستر است که می‌تواند مانند پماد سدیم فوسیدات (Sodium Fusidate) عمل کند. هر دوی این پمادها، داروهای ضدباکتریایی هستند که برای عفونت‌های پوستی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای درمان زخم بستر عفونی می‌توان از این پماد زخم بستر استفاده کرد.

فوسیدیک اسید آنتی باکتری قوی است و می‌تواند بهترین پماد برای زخم بستر عمیق به شمار رود. این کرم ترکیبات امنی دارد و مصرف آن حتی در دوران بارداری و شیردهی هم بی‌خطر است. دقت داشته باشید که یکی از تفاوت‌های کرم فوسیدیک اسید با سایر پمادهای زخم بستر، این است که لازم نیست پس از مالیدن آن بر روی پوست از پوشش پلاستیکی و یا سلفون استفاده کنید و می‌توانید پس از جذب پماد، محل زخم را پانسمان کنید.

بهترین پماد زخم بستر عمیق

پماد تتراسایکلین

این پماد دارای انواع خاصی از آنتی‌بیوتیک‌هاست و علاوه بر کمک به درمان زخم بستر، پرستار بیمار می‌تواند آن را در درمان انواع آسیب‌های پوستی مانند زخم و التهابات هم استفاده کند. برای اطلاع از نحوه‌ی دقیق استفاده از این پماد مخصوص زخم بستر باید با پزشک خود مشورت کنید. اما به طور معمول این پماد باید هر ۶ ساعت یکبار بر روی پوست زده شود و چند دقیقه پس از جذب، محل زخم پانسمان شود. دقت داشته باشید که خود بیمار و یا هرکسی که مسئول انجام این کار است؛ مانند پرستار سالمند در منزل، باید قبل از زدن این کرم دست‌های خود را خوبی بشویند و ضدعفونی کنند. همچنین اپلیکاتور محصول هم بعد از هر بار استفاده شسته شده و خشک شود.

پماد آلفا

یکی از انواع معروف کرم برای زخم بستر، پماد آلفا است. این پماد علاوه بر تأثیر فوق‌العاده در درمان زخم بستر، برای درمان حساسیت‌های پوستی، ادرار سوختگی در نوزادان و التهابات پس از لیزر هم کاربرد دارد. پماد آلفا از بهترین عصاره‌های طبیعی و گیاهی ساخته شده و اثرات ضدمیکروبی و ضدالتهابی قوی دارد. عصاره‌ی گیاه لاوسون یکی از مواد مؤثر این پماد مخصوص زخم بستر است و افزایش سرعت ترمیم زخم کمک می‌کند. برای استفاده از این پماد زخم بستر، باید ابتدا لایه‌ی نازکی از آن را بر روی پوست بزنید و بعد کیسه‌ی فریزر و یا سلفون را روی آن گذشته و پانسمان و یا باندپیچی کنید. مقدار استفاده از پماد آلفا که بهترین پماد برای زخم بستر عمیق است، روزی یکبار است.

پماد فیبرینولایزین

فیبروینولازین که به آن پماد الیز هم می‌گویند، به‌عنوان و درمان سوختگی‌های درجه‌ی دو و سه است. اگر اطراف زخم بستر دارای بافت‌های مرده و خشک شده و همچنین دچار خون‌مردگی شده باشد، استفاده از این پماد توصیه می‌شود. پماد الیز بهترین کرم برای زخم بستر است و با داشتن آنزیم‌های خاص بافت‌های مرده روی سطح پوست و یا حفرات زخم را با سرعت زیاد از بین می‌برد.
معمولاً استفاده از این پماد هم در هر ۲۴ ساعت یکبار انجام می‌شود. اما دقت داشته باشید که تعیین مقدار و زمان دقیق مصرف هر داروی موضعی و غیر موضعی برای زخم بستر، بر عهده‌ی پزشک معالج است.
از سایر کرم‌هایی که می‌توان برای ترمیم زخم بستر استفاده کرد، می‌توانیم به کرم تسریع‌کننده‌ی ترمیم زخم اریکه و یا کرم سیکالیفت اون اشاره کنیم که یک کرم برای زخم بستر و وارداتی است و رد به‌جامانده از زخم‌ها و حتی انواع عمیق آنها را ترمیم می‌کند.

نحوه استفاده از پماد برای درمان زخم بستر

برای انتخاب بهترین پماد جهت درمان زخم بستر حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید. چرا که زخم بستر باید با توجه به عمق و شدتی که دارد، درمان شود و استفاده نادرست از پمادهای زخم بستر می‌تواند باعث شدت گرفتن زخم و ایجاد عوارض جانبی نیز شود. همچنین نحوه استفاده صحیح از پماد برای درمان زخم بستر بسیار مهم است.

لازم است که برای استفاده از هر نوع پماد زخم بستری، در ابتدا ناحیه مورد نظر با سرم نمکی شستشو داده شود تا کاملا استریل گردد. سپس فرد مورد نظر باید حتما از دستکش مناسب استفاده کند تا باعث انتقال عفونت به زخم نشود. با زدن یک لایه نسبتا ضخیم از پماد روی زخم بستر، می‌توان آن ناحیه را پانسمان کرد (پانسمان زخم بستر در منزل). لازم است که حداقل 1 الی 2 بار در روز از پماد برای درمان زخم بستر استفاده گردد.

همان‌طور که گفته شد، باید بعد از قراردادن پماد بر روی زخم بستر، آن را پانسمان کنید. انواع زیادی از پانسمان وجود دارند که پزشک و یا پرستار بیمار در بیمارستان، تصمیم‌گیرنده‌ی نوع مناسب و کاربردی آن برای بیمار خواهند بود. از انواع پانسمان‌ها می‌توان به پانسمان آلژینات نقره و یا پانسمان‌های هیدروژل اشاره کرد. مؤسسه‌ی توان‌بخش تمامی خدمات مربوط به زخم و تعویض پانسمان در منزل را با بالاترین دقت و کیفیت ممکن برای شما انجام می‌دهد.
درمان این بیماری حتی با استفاده از بهترین دارو برای زخم بستر هم می‌تواند بین ۳ تا ۳۰ روز طول بکشد و یکی از مهم‌ترین مسائل در روند درمانی صبر بیمار و خانواده‌ی اوست تا درمان به‌صورت اصولی و باکیفیت بالا صورت بگیرد. همچنین در صورتی که پزشک داروهای دیگری را هم تجویز کرده باشد، بسیار مهم است که در کنار مصرف منظم انواع کرم و پماد، داروهای خود را هم سروقت مصرف کنید.

درمان زخم بستر در منزل با موسسه پرستاری توانبخش

در صورتی که نیاز به دریافت خدمات تخصصی مراقبتی برای درمان زخم بستر در منزل دارید، می‌توانید با موسسه توانبخش در ارتباط باشید. تمامی تیم مراقبتی این موسسه به صورت تخصصی در زمینه مراقبت از بیماران دارای زخم بستر فعالیت حرفه‌ای داشته‌اند و می‌توانند با ارائه مشاوره تلفنی رایگان برای درمان زخم بستر به شما کمک کنند. در صورت نیاز به انتخاب بهترین پماد برای درمان زخم بستر بیمار خود، می‌توانید با شماره تلفن‌های موسسه در ارتباط باشید تا توضیحات لازم در این مورد به شما داده شود. تمامی خدمات مراقبتی منزل در این مجموعه به بیماران ارائه می‌شود.

مؤسسه‌ی پرستاری توان‌بخش دارای قوی‌ترین و باسابقه‌ترین کادر درمانی و پرستاری است و انواع خدمات درمانی، مانند تزریقات شبانه‌روزی در منزل را انجام می‌دهند. شما می‌توانید با مؤسسه تماس بگیرید و علاوه بر دریافت یک مشاوره‌ی رایگان برای حل مشکل خودتان، از رزومه و سابقه‌ی کاری افراد مشغول به کار در شرکت هم آگاه شوید. شرکت ما طبق نظرات کاربران همواره یکی از برترین‌ها در زمینه‌ی خدمات پرستار بیمار بوده است و شما می‌توانید با خیال راحت به ما اعتماد کنید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *