خدمات درمان زخم بستر در منزل

زخم بستر، که به‌عنوان زخم فشاری یا زخم پوستی نیز شناخته می‌شود، یک عارضه بالقوه جدی است که می‌تواند زمانی که فرد مدت زمان طولانی را در یک وضعیت ثابت سپری کرده (مثلا دراز کشیده روی تخت یا نشسته روی ویلچر) ایجاد شود. از آنجا که بسیاری از بیمارانی که دچار این عارضه می‌شوند، در منزل بستری هستند، درمان زخم بستر در منزل اهمیت زیادی دارد.

برای دسترسی سریع به بخش‌های مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:

موسسه پرستاری توانبخش کلیه خدمات مراقبت و درمان زخم بستر در منزل را انجام می‌دهد. این موسسه به‌طور 24 ساعته برای اعزام نیرو و مشاوره رایگان در خدمت شماست. کافی است با موسسه پرستاری توانبخش تماس بگیرید تا بتوانید پس از دریافت مشاوره، از ویزیت دکتر عمومی در خانه بهره‌مند شوید.

خدمات درمان زخم بستر در منزل، موسسه پرستاری توانبخش

درمان زخم بستر در منزل توسط موسسه پرستاری توانبخش

موسسه پرستاری توانبخش یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین مرکز پرستاری، مراقبت و نگهداری در منزل است که با داشتن نیروهای باتجربه، همه خدمات پرستاری، مراقبت و نگهداری از جمله درمان زخم بستر در منزل را انجام می‌دهد. توانبخش با بیش از بیست سال سابقه، آماده است تا در تمام 24 ساعت پاسخ‌گوی مراجعین خود باشد.

خدمات درمان زخم بستر در منزل، بسته به وضعیت بیمار، می‌تواند از مراقبت‌های پرستاری تا خدمات پزشکی تخصصی، مانند کارهای آزمایشگاهی و… متغیر باشد. موسسه پرستاری توانبخش یک قرارداد دوره‌ای و کامل با توجه به نیازهای بیمار و درخواست مراجعان تنظیم کرده و در این مدت، خود ناظر بر اعزام دکتر زخم بستر در خانه و عملکردهای درمانی بیمار است.

با تنظیم قرارداد مراقبت از زخم بستر در منزل، شما در حقیقت با توانبخش قرارداد می‌بندید؛ یک شرکت معتبر و شناخته‌شده، که سال‌هاست در راه درمان زخم بستر در خانه با بیماران قدم برمی‌دارد. پرستاران توانبخش، مکلف بر رعایت تمامی اصول اخلاقی و بهداشتی از جانب موسسه هستند و همگی برای استخدام در این مجموعه، ضمانت‌ها و مدارکی را ارائه کرده‌اند و در کنار آن آموزش دیده‌اند.

توانبخش عضو رسمی مراکز همیاری، عضو رسمی انجمن موسسات و مراکز مراقبت، نگهداری و پرستاری از سالمند، بیمار و کودک است و می‌تواند خدمات مورد نیاز شما را با بهترین کیفیت و قیمت ارائه دهد. درمان زخم بستر در منزل با استفاده از روش‌های حرفه‌ای و مدرن، یک راهکار موثر برای تسریع فرآیند بهبودی زخم‌‌های فشاری است. در این فرایند پزشک متخصص علاوه بر معاینه با تجویز قرص و بهترین پماد زخم بستر در منزل با توجه به شرایط بیمار به او کمک خواهد کرد. همچنین پانسمان زخم در منزل توسط پرستار متخصص انجام می‌شود. موسسه پرستاری توانبخش همه خدمات مربوط به درمان زخم بستر در منزل را به شما ارائه می‌دهد.

در ادامه در مورد وظایف دکتر زخم بستر در منزل و وظایف و خدمات پرستار آشنا خواهیم شد. با ما در ادامه همراه باشید تا در خصوص مزایا و معایب درمان زخم بستر در منزل اطلاع یابید.

دکتر زخم بستر کیست؟ چه ویژگی و وظایفی دارد؟

دکتر زخم بستر فردی است که دارای تخصص عفونی و زخم بستر است. معمولا افرادی که دارای زخم بستر می‌شوند دارای توان حرکتی بسیار کمی هستند. برای همین منظور معمولا ویزیت این افراد در محل زندگی آن‌ها اتفاق می‎افتد. برای همین منظور در این موارد، خدمت ویزیت توسط پزشک زخم بستر در خانه توسط موسسه پرستاری توانبخش ارائه می‌شود تا بهترین و سریعترین درمان زخم بستر برای فرد صورت گیرد.

لازم به ذکر است درمان زخم بستر در منزل می‌تواند توسط پرستارانی که دوره مدیریت زخم را نیز گذرانده‌اند، انجام شود. این پرستاران با دانش کامل نسبت به نحوه درمان و مدیریت زخم بستر به درمان آن مشغول خواهند شد. موسسه پرستاری توانبخش پرستاران را در این زمینه آموزش داده و به منزل شما برای درمان زخم بستر اعزام می‌کند.

وظایف دکتر زخم بستر در منزل

  • ارزیابی و معاینه: دکتر زخم بستر با همکاری پرستاران، زمانی که به منزل بیمار اعزام می‌شوند، ابتدا زخم را ارزیابی و معاینه کرده و وضعیت آن را بررسی می‌کنند.
  • تشخیص و درمان: پس از ارزیابی، دکتر زخم بستر و پرستاران با همکاری برای تشخیص دقیق زخم و تعیین روش درمان مناسب، به اقدامات لازم می‌پردازند.
  • آموزش و پیشگیری: یکی از وظایف مهم پرستاران در منزل، آموزش بیمار و خانواده‌اش در مورد نحوه مراقبت از زخم و پیشگیری از تشکیل زخم جدید می‌باشد.
  • ویزیت‌های دوره‌ای: پرستاران به صورت دوره‌ای به منزل بیمار می‌آیند تا وضعیت زخم را بررسی کرده، در صورت لزوم تغییرات لازم را اعمال کرده و ویزیت‌های دوره‌ای را انجام دهند.

دلایل مراجعه به دکتر زخم بستر چیست؟

دلایل مراجعه به دکتر زخم بستر چیست؟

  • ارزیابی و درمان زخم‌های موجود در بیمار: افرادی که دچار زخم‌های بستری شده‌اند، به دکتر زخم بستر مراجعه می‌کنند تا این زخم‌ها ارزیابی شده و بهترین روش درمانی برای آن‌ها تعیین شود.
  • پیشگیری از تشکیل زخم در افرادی که در معرض خطر قرار دارند: افرادی که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فرازمینی، ناتوانی حرکتی یا بیماری‌های مزمن، در معرض خطر تشکیل زخم بستری قرار بگیرند، به دکتر زخم بستر مراجعه کرده و راهکارهای پیشگیری از تشکیل زخم را دریافت می‌کنند.
  • درمان و پاشنمان زخم بستر در منزل: دکتر زخم بستر به افرادی که نیاز به درمان زخم در منزل دارند، خدمات پزشکی ارائه می‌دهد و راهکارهای درمانی مناسب برای آن‌ها تعیین می‌شود.
  • مشاوره و آموزش در مورد مراقبت از زخم‌ها: افراد می‌توانند به دکتر زخم بستر مراجعه کرده و در مورد روش‌های مراقبت از زخم‌ها، تغذیه مناسب، استفاده از وسایل کمکی و موارد مرتبط دیگر مشاوره دریافت کنند.

البته لازم به ذکر است که اگر درمان زخم بستر در منزل به موقع صورت بپذیرد، تا حدود زیادی می‌توان آن را بدون مشکل حل کرد.

9 روش‌ و نکته مهم در درمان زخم بستر در منزل

نکات مهم در درمان زخم بستر در منزل

درمان زخم بستر در خانه شامل ترکیبی از اقدامات پیشگیرانه، مراقبت از زخم و مدیریت کلی سلامت است. در اینجا روش‌ها و نکات مهم در درمان زخم بستر در منزل را بررسی می‌کنیم.

1. تغییر موقعیت منظم

موقعیت بیمار را به‌طور منظم، حداقل هر دو ساعت یکبار تغییر دهید تا فشار روی نواحی آسیب‌پذیر کاهش یابد. مهم‌ترین عامل در ایجاد زخم بستر، بدون حرکت باقی‌ماندن است. بی‌حرکت‌ماندن برای مدت طولانی به نواحی خاصی از بدن، به‌ویژه برجستگی‌های استخوانی مانند پاشنه، باسن و دنبالچه فشار وارد می‌کند. این فشار جریان خون را به پوست و بافت‌های زیرین محدود کرده و منجر به‌ کاهش عرضه اکسیژن و مواد مغذی به بافت می‌شود. بدون گردش خون مناسب، بافت‌ها آسیب‌پذیر می‌شوند. با گذشت زمان، این امر می‌تواند منجر به ایجاد زخم بستر یا زخم فشاری شود.

نیروهای اصطکاک و برشی، به‌ویژه زمانی که پوست روی سطوحی مانند ملحفه ساییده می‌شود، این خطر را تشدید می‌کند. علاوه‌بر این، بی‌تحرکی اغلب منجر به مرطوب‌شدن پوست (به دلیل عرق و یا بی‌اختیاری ادرار) شده که یکپارچگی پوست را بیشتر به خطر می‌اندازد.

ترکیبی از فشار پایدار، کاهش جریان خون، اصطکاک و رطوبت، محیطی مساعد را برای تجزیه بافت ایجاد کرده و باعث می‌شود افراد بستری، دچار زخم شوند.

برای جلوگیری از این چرخه معیوب، لازم است موقعیت بیمار برای پیشگیری و درمان زخم بستر در منزل، مرتبا تغییر کند. همچنین لازم است از بالش‌ها یا پدهای فوم برای حمایت از برجستگی‌های استخوانی و کاهش فشار استفاده گردد.

2. تغذیه خوب

بیمارانی که در معرض زخم بستر هستند و یا دچار این عارضه شده‌اند نیاز به مقادیر زیادی از پروتئین و مایعات دارند. برای تغذیه مطلوب لازم است از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید تا بتوانید نیازهای بیمار را به‌طور کامل برطرف کنید. بدون تغذیه مناسب، درمان زخم بستر در منزل با چالش مواجه می‌شود.

3. تمیز و خشک‌ نگه‌داشتن پوست

همان‌طور که ذکر شد، رطوبت نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت زخم بستر دارد. برای پیشگیری و درمان زخم بستر در منزل، لازم است ناحیه آسیب‌دیده را به‌آرامی با آب و صابون ملایم تمیز کرده و آن را خشک نگه‌ دارید. از مالش شدید محل زخم خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند به پوست شکننده آسیب برساند. برای جلوگیری از خشکی پوست، از کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده نمایید.

4. استفاده از تشک مواج

تشک مواج به توزیع یکنواخت وزن کمک کرده و خطر ایجاد زخم بستر جدید را به‌حداقل می‌رساند. علاوه‌بر تشک مواج، بالشت‌های خاصی نیز برای مراقبت از زخم بستر در منزل وجود دارد که از ایجاد و پیشرفت زخم‌های بستر در ناحیه سر و گردن جلوگیری می‌کند.

5. بررسی و نظارت بر پوست

به‌طور مرتب پوست را از نظر هر گونه علائم قرمزی، گرمی یا تغییر در بافت بررسی کنید. تشخیص زودهنگام زخم، امکان مداخله سریع را فراهم می‌کند. اگر هر گونه قرمزی مشاهده کردید، با کمک دکتر زخم بستر در خانه می‌توانید مانع از ایجاد زخم شوید. نکته مهم در مورد این زخم‌ها این است که باید قبل از ایجاد و یا در مراحل پیدایش زخم، از متخصص کمک بگیرید. موسسه پرستاری توانبخش آماده است تا در زمینه درمان زخم بستر در خانه به شما مشاوره داده و نیرو‌های متخصص مورد نیاز شما را تامین کند.

6. خودداری از ماساژ‌دادن یا مالیدن نواحی استخوانی

مالیدن شدید یا ماساژ‌دادن نواحی استخوانی می‌تواند خطر ایجاد زخم را بیشتر کند. برخی از افراد بر این باور هستند که ماساژ مداوم مانع از ایجاد این زخم‌ها است. اما به این نکته توجه ندارند که ماساژ می‌تواند پوست ضعیف‌شده را دچار آسیب کرده و سبب زخم بستر شود. به‌جای ماساژ، موقعیت را تغییر دهید و از پوست مراقبت کنید.

7. مدیریت بی‌اختیاری ادرار

برای جلوگیری از زخم، ناحیه پرینه را تمیز و خشک نگه دارید. از پدهای جاذب یا پوشک بزرگ‌سالان استفاده کنید و هر چند ساعت یک‌بار آن‌ها را تعویض کنید. قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض رطوبت می‌‌تواند به ایجاد زخم بستر کمک کند.

8. مدیریت درد

گاهی بیمار به دلیل درد تنها به جهت خاصی می‌خوابد و از چرخیدن به سمت دیگر خودداری می‌کند. برای حل این مشکل باید مدیریت درد را در اولویت قرار داده و از متخصص کمک بگیرید. دکتر زخم بستر در خانه می‌تواند در زمینه مدریت درد نیز به شما کمک کند.

9. ارتقاء سلامت کلی

ارتقاء سلامت کلی بیمار، می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری، درمان و مراقبت از زخم بستر در منزل داشته باشد. به بیمار کمک کنید تا در محدوده توانایی خود حرکت کرده و در صورت امکان ورزش کند. همچنین مایعات کافی به او بخورانید و کمک کنید تا خوشحالی و لذت را حتی در تخت تجربه کند.

درمان زخم بستر با دکتر و پرستاران مجرب در منزل توسط موسسه پرستاری توانبخش

به یاد داشته باشید، شدت زخم بستر می‌تواند متفاوت باشد و توصیه‌های پزشکی حرفه‌ای برای پیشگیری و درمان زخم بستر در منزل بسیار مهم است. برای راهنمایی بیشتر و استفاده از برنامه‌های درمانی بر اساس نیازها و شرایط بیمار، با موسسه پرستاری توانبخش تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

موسسه پرستاری توانبخش خدمات گوناگون پزشکی و پرستاری از جمله پانسمان زخم بستر در منزل و همچنین نظارت و گرفتن نمونه آزمایش در منزل را برای بیماران انجام می‌دهد. با مشاوران ما در تماس باشید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *