بهترین و سریعترین درمان زخم بستر

یکی از مشکلاتی که معمولا مراقبت‌کنندگان از بیماران با آن مواجه می‌شوند، زخم بستر است. زخم بستر به علت کم‌تحرکی و ثابت ماندن فرد در یک وضعیت خاص رخ می‌دهد. به همین خاطر خون در یک ناحیه به گردش در نمی‌آید و زخم بستر اتفاق می‌افتد.

درمان زخم بستر باید در همان مراحل اولیه که زخم به صورت رنگ قرمز است و هنوز عمیق نشده است، انجام شود. در این صورت از پیشرفت زخم بستر جلوگیری می‌شود و نیازی به نگرانی در مورد خطرناک بودن این زخم نیست. با این حال نحوه درمان قطعی زخم بستر می‌تواند با توجه به شرایط بیمار متفاوت باشد. بهترین و سریعترین درمان زخم بستر باید توسط پزشک متخصص و با توجه به تجربیات موجود انتخاب شود، اما ما در ادامه با توجه به شرایط بیمار بهترین و سریعترین درمان زخم بستر را بررسی خواهیم کرد.

در صورتی که از یک بیمار در منزل نگهداری می‌کنید و نگران پیشرفت زخم بستر بیمار هستید، می‌توانید با دریافت مشاوره رایگان از موسسه توانبخش در مورد بهترین درمان زخم بستر تحقیق کنید. موسسه توانبخش علاوه بر مشاوره تلفنی رایگان، امکان دریافت خدمات درمان زخم بستر در منزل و یا پانسمان زخم بستر در منزل را برای شما فراهم کرده است.

زخم بستر چیست؟

به منظور اطلاع کامل از زخم بستر به مقاله «زخم بستر چیست» مراجعه فرمایید؛ در ادامه جواب مختصری به این سوال خواهیم داد.

زخم در پوست در اثر عوامل مختلفی رخ می‌دهد و زمانی که بحث زخم بستر می‌شود، منظور شرایطی است که فرد به علت کم‌تحرکی و ثابت ماندن در یک موقعیت، دچار زخم در نواحی خاص بدن می‌شود. به طور مثال یک بیماری که همواره روی تخت خوابیده است، ممکن است به دلیل عدم خونرسانی به ناحیه‌ای خاص به خاطر عدم تحرک، دچار زخم بستر شود.

زخم بستر بیشتر در نواحی فوقانی که روی تخت ثابت است، اتفاق می‌افتد که از جمله آن‌ها می‌تواند در باسن، کمر، شکم (در صورت خوابیدن روی شکم) و… رخ بدهد. زخم بستر مراحل مختلفی دارد و اگر پیشرفت کند، ممکن است به بافت عضله و استخوان نیز آسیب بسیار زیادی وارد کند. بنابراین درمان به موقع زخم بستر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد.

انواع زخم بستر

انواع زخم بستر را می‌توان از نظر شدت آن‌ها تقسیم‌بندی کرد. زخم بستر در مراحل اولیه بسیار ساده قابل درمان است و اکثر مواقع بهترین و سریعترین درمان زخم بستر مربوط به این مرحله است. با این حال در مراحل پیشرفته نیز می‌توان با توجه به نظر پزشک، اقدام به درمان زخم بستر کرد. از جمله انواع زخم بستر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • زخم بستر اولیه: این نوع زخم بستر به رنگ قرمز است و معمولا با احساس گرما در آن ناحیه همراه می‌باشد. خارش و سوزش در این نوع زخم بستر شایع است.
  • زخم بستر پیشرفته: زخم بستر پیشرفته در اثر عدم درمان زخم بستر اولیه اتفاق می‌افتد. در این مرحله زخم آسیب‌پذیرتر و دردناک شده و ممکن است تاول نیز بزند.
  • زخم بستر خطرناک: این نوع زخم بستر زمانی به وجود می‌آید که زخم به لایه‌های زیرین پوست نفوذ کند و باعث درگیر شدن تاندون‌ها، عضلات و حتی استخوان‌ها شود. در این مرحله احتمال بروز عفونت نیز هست.

آیا زخم بستر خوب می‌شود؟

زخم بستر در گروه زخم‌های مزمن پوستی است که در اثر فشار در یک ناحیه رخ می‌دهد. خوشبختانه با وجود روش‌های جدید برای درمان زخم بستر، امکان ترمیم این نوع زخم از روی پوست وجود دارد. البته مدت خوب شدن زخم بستر وابسته به شدت آن و شرایط بیمار است. ممکن است در برخی از بیماران بهترین و سریعترین درمان زخم بستر به راحتی جواب بدهد، ولی برای بیمار دیگر نیاز به کمک گرفتن از روش‌های دیگر برای درمان زخم بستر باشد.

پروسه درمان زخم بستر چه کوتاه چه طولانی قابل انجام است. فقط باید از افراد متخصص برای درمان کمک گرفته شود. پس در پاسخ به سوال آیا زخم بستر خوب می‌شود؟ و یا آیا زخم بستر درمان می‌شود؟ باید گفت بله درمان می‌شود.

بهترین و سریعترین درمان زخم بستر کدام است؟

حال که با بیماری زخم بستر آشنا شدید و انواع این بیماری را شناختید، باید به فکر درمان آن باشید. با توجه به شرایط هر بیمار، بهترین و سریعترین درمان زخم بستر می‌تواند متفاوت باشد. البته باید از چندین روش به صورت همزمان برای درمان سریع‌تر زخم بستر استفاده کرد تا بتوان شاهد نتیجه بهتر بود.

در صورتی که نیاز به درمان زخم بستر در منزل برای بیمار خود دارید، می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با مشاوران توانبخش بهترین و سریعترین درمان زخم بستر را با توجه به شرایط بیمار انتخاب کنید. همچنین در صورت نیاز به درمان سریع‌تر زخم بستر برای جلوگیری از پیشرفت آن و مشاهده عوارض این بیماری، کافیست که از خدمات درمان زخم بستر در منزل توانبخش کمک بگیرید.

روش‌های زیر برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهترین درمان زخم بستر با توجه به شرایط بیمار و همچنین نوع زخم بستر انتخاب می‌شود و بهتر است که از درمان‌های خودسرانه خودداری کنید و با یک پزشک برای درمان قطعی زخم بستر مشورت نمایید.

1. کاهش فشار در ناحیه زخم بستر

یکی از بهترین روش‌های درمان زخم بستر، کاهش فشار در ناحیه موردنظر است. برای این کار از پدهای فومی و بالش‌های نرم برای نگه داشتن نواحی آسیب دیده استفاده می‌شود که می‌توان برای درمان زخم بستر از آن‌ها کمک گرفت. این وسایل می‌توانند باعث تغییر موقعیت بدن در حالت استراحت شوند و از شدت گرفتن زخم بستر جلوگیری کنند.

2. تمیز کردن زخم بستر

برای درمان زخم بستر بسیار مهم است که تمیز کردن زخم بستر انجام شود. البته این در صورتی است که زخم بستر در مرحله اولیه باشد. در این صورت می‌توان با آب و صابون ملایم، زخم را به طور منظم شستشو داد و زخم‌های باز را نیز با سرم سالین شست و آن‌ها را تمیز کرد. سپس پانسمان کردن زخم بعد از شستشوی آن توصیه می‌شود.

3. پوشاندن زخم بستر

برای درمان زخم بستر می‌توان از پانسمان‌های خاص استفاده کرد که احتمال رشد میکروب را به حداقل می‌رسانند. برای تهیه پانسمان‌های مخصوص زخم بستر می‌توانید با داروخانه‌ها در ارتباط باشید و بهترین نوع پانسمان را برای زخم بستر تهیه کنید.

4. استفاده از پماد و کرم‌های موضعی

کرم‌های ضدباکتری می‌توانند تاثیر زیادی روی درمان زخم بستر داشته باشند و باعث جلوگیری از گسترش زخم شوند. این پمادها می‌توانند از پوست آسیب دیده محافظت کنند و باعث بهبود زخم شوند. به همین خاطر یکی از بهترین و سریعترین درمان زخم بستر، استفاده از پماد و کرم‌های موضعی است. برای اطلاع دقیق از پماد مناسب با توجه به وضعیت زخم بستر به مقاله «بهترین پماد برای زخم بستر» مراجعه فرمایید.

5. برداشتن بافت مرده و آسیب دیده از روی پوست

برای اینکه سریع‌تر زخم بستر خوب شود، می‌توان بافت مرده را از روی پوست برداشت. این کار باید تحت نظر پزشک انجام شود و از ابزار خاصی نیز استفاده گردد.

6. استفاده از تشک‌های مواج

تشک‌های مواج تشک‌هایی هستند که می‌توانند برای درمان زخم بستر مورد استفاده قرار گیرند. این تشک‌ها نیرو را در نواحی مختلف بدن پخش می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که فشار در یک ناحیه از بدن متمرکز شود.

7. مصرف دارو برای درمان زخم بستر

در صورتی که زخم بستر به مرحله عفونت رسیده باشد، می‌توان برای درمان عفونت‌های پوستی و جلوگیری از پیشرفت زخم بستر، از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد. مصرف دارو به صورت منظم و مطابق با نظر پزشک بسیار مهم است.

8. درمان زخم بستر با سشوار

برای درمان زخم بستر با سشوار که یکی از روش‌های توصیه شده در طب سنتی است، باید پس از شستشوی زخم از سشوار برای خشک کردن ناحیه استفاده کرد. به دلیل اینکه حرارت باعث افزایش گردش خون در ناحیه موردنظر می‌شود، می‌تواند به خوبی به درمان زخم بستر کمک کند. برای اطلاع بیشتر از انواع راه‌های درمان زخم بستر در منزل به مقاله «آموزش راه‌ها و نکات طلایی درمان زخم بستر با طب سنتی» مراجعه فرمایید.

درمان قطعی زخم بستر با توجه به شرایط بیمار

درمان قطعی زخم بستر با توجه به شرایط بیمار

برای درمان قطعی زخم بستر با توجه به شرایط بیمار اقدام می‌شود. معمولا توصیه می‌شود که در کنار استفاده از داروهای موضعی و همچنین پانسمان کردن ناحیه مورد نظر (پانسمان زخم بستر در منزل)، از تشک‌های مواج نیز برای جلوگیری از شدت گرفتن زخم بستر استفاده گردد. در این صورت می‌توان هم زخم بیمار را بهبود بخشید، هم از شدت گرفتن و رشد زخم‌های بستر دیگر در نواحی مختلف بدن جلوگیری نمود. با وجود روش‌های درمان زخم بستر، بهبود بیمار در زمان کوتاهی امکان‌پذیر است. البته زمان بهبودی وابسته به شرایط بیمار و شدت زخم بستر او نیز هست.

8 روش برای بهترین و سریعترین درمان زخم بستر در منزل را بررسی کردیم.

روش‌های درمان زخم بستر با توجه به شرایط بیمار متفاوت است که در این مقاله در مورد آن‌ها صحبت کردیم. متاسفانه برخی از افراد زخم بستر را در بیمار خود جدی نمی‌گیرند و تصور می‌کنند که می‌توانند در منزل زخم‌های بستر شدید و عمقی را نیز درمان کنند؛ اما واقعیت این است که برای درمان زخم بستر نیاز به کمک پزشکان متخصص و یا مراقبت‌کنندگان بیماران هست و اگر این کار انجام نشود، بدون اینکه متوجه شوید احتمال شدت گرفتن زخم بستر و نفوذ کردن آن به عضلات و تاندون‌ها و حتی استخوان‌ها نیز وجود دارد.

یکی از دلایلی که افراد قادر به درمان زخم بستر به صورت اصولی نیستند، عدم آگاهی است. موسسه توانبخش با هدف آگاهی به مردم و مراقبت‌کنندگان از بیماران، امکان دریافت مشاوره رایگان را برای انتخاب بهترین و سریعترین درمان زخم بستر فراهم کرده است. در صورت نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی و همچنین دریافت خدمات برای درمان قطعی زخم بستر با توجه به شرایط بیمار، می‌توانید با شماره تلفن‌های موسسه توانبخش در ارتباط باشید. متخصصین ما در این موسسه خدمات خود را در منزل و بدون نیاز به مراجعه حضوری به بیماران ارائه می‌کنند. از این رو می‌توانید بدون دغدغه از این خدمات استفاده کنید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *