گرمازدگی در کودکان

افراد بالای 3 سال کودک نامیده می‌شوند و از این سن به قبل افراد نوزاد یا نوپا هستند. زمانی که صحبت از گرمازدگی کودکان می‌شود، منظور کودکانی است که دیگر شیرخوار نیستند و می‌توانند با روش‌های درمانی معمول، درمان شوند. علائم گرمازدگی در کودکان به دلیل اینکه این مشکل می‌تواند خطرات جدی را برای سلامت کودکان به همراه داشته باشد، بسیار مهم است.

اینکه بدانید گرمازدگی کودکان چیست؟ کافی نیست. چون به هر حال این اتفاق به دلیل بالا رفتن دمای بدن اتفاق می‌افتد. ولی زمانی می‌توانید به کودک کمک کنید که بدانید گرمازدگی در کودکان چه علائمی دارد؟ در صورتی که علائم گرمازدگی کودک را مشاهده کردید، با ما تماس بگیرید و با دریافت مشاوره رایگان از موسسه پرستاری توانبخش به موقع اقدامات لازم را انجام دهید.

گرمازدگی در کودکان و علت بروز آن چیست؟

گرمازدگی در کودکان و علت بروز آن

علت گرمازدگی در کودکان چیست؟ پاسخ یکسان و مشابهی ندارد. چرا که هر یک از کودکان با توجه به شرایط جسمی که دارند گرمازدگی را با علت‌های متفاوت تجربه می‌کنند. به طور کلی، علت مهم گرمازدگی در کودکان این است که آن‌ها در مدت زمان زیاد در هوای خیلی گرم بیرون از منزل بمانند. در این صورت بدن کودک شدیدا دچار کمبود آب شده و با گرمازدگی مواجه می‌شود.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که علائم گرمازدگی در کودک فقط در هوای گرم و تابستان اتفاق می‌افتد؛ اما این موضوع کاملا اشتباه است. حتی در روزهای سرد سال نیز اگر کودک بیش از اندازه لباس بپوشد، ممکن است گرمازده شود. بنابراین، گرمازدگی کودک را جدی بگیرید و صرفا برای اینکه از کودک خود محافظت کنید او را در معرض هوای گرم بیش از حد قرار ندهید.

علائم گرمازدگی در کودکان

علائم گرمازدگی در کودکان

یکی از موهبت‌های خداوند به ما انسان‌ها این است که اگر یک بیماری یا عارضه‌ای در بدن ایجاد می‌شود، بدن به سرعت واکنش نشان داده و علائمی را از خود بروز می‌دهد.

علائم گرمازدگی کودکان می‌تواند نشانه‌ای برای بروز این مشکل باشد و مادر و پدرها را متوجه آن کند. اگر با نشانه گرمازدگی در کودکان آشنایی داشته باشید، به موقع می‌توانید این عارضه را در کودک درمان کنید.

معمولا این علائم در هنگام فعالیت کودک در منزل اتفاق می‌افتد. زمانی که احساس می‌کنید کودک به صورت غیرمعمول تشنه یا خسته است، یا اینکه پوست او سرد و مرطوب شده؛ احتمالا کودک شما با گرمازدگی مواجه شده است. گرمازدگی در اصطلاح با نام تکیدگی شناخته می‌شود که کودکان را دچار علائم بسیار زیادی می‌کند.

علائم گرمازدگی در کودک بسته به شدت آن می‌تواند متفاوت باشد. اما معمولا علائم گرمازدگی خفیف کودکان و شدید آن یکسان بوده و فقط شدت این علائم متفاوت‌اند. در ادامه به علائم گرمازدگی در کودکان اشاره می‌کنیم که به محض مشاهده آن‌ها باید به فکر درمان به موقع باشید.

  • افزایش دمای بدن و پوست: مهم‌ترین علامت ناشی از گرمازدگی کودک، افزایش دمای بدن و پوست است. با بالا رفتن دمای بدن کودک از 38 درجه سانتی گراد، احتمال گرمازدگی وجود دارد. حتی دیده شده است که دمای بدن برخی از کودکان به 40 درجه سانتی گراد نیز می‌رسد که در چنین شرایطی احتمال اینکه کودک تشنج کند هم وجود دارد.
  • تغییر رنگ پوست: اگر پوست گرگرفته است و به سمت قرمزی رفته، احتمالا کودک شما گرمازده شده است. در برخی از مواقع دیده شده که کودک بثورات پوستی از جمله تاول، کهیر و… را نیز تجربه می‌کند.
  • بی‌حالی کودک: کودک گرمازده بی‌حال است و ممکن است به صورت ناگهانی از بازی کردن دست بکشد. در برخی از مواقع پس از بی‌حال شدن، او غش می‌کند و دیگر قادر به مدیریت شرایط خود نیست.
  • عرق نکردن کودک: یکی از علائم گرمازدگی شدید در کودکان، عرق نکردن بدن او است. اگر بدن کودک شما عرق نمی‌کند، ولی دمای بدن او بسیار بالا است؛ احتمال گرمازده شده است. ممکن است برخی از کودکان در مراحل اولیه عرق سرد را نیز تجربه کنند.
  • ضربان قلب بالا: ضربان قلب بالا یکی دیگر از علائم گرمازدگی در کودکان است. معمولا کودکانی که گرمازده می‌شوند، ضربان قلب بسیار بالایی دارند که می‌توان آن را به راحتی از روی پوست تجربه کرد.
  • سردرد و دل درد کودک: ممکن است علائم گرمازدگی خفیف در کودکان شامل سردرد و دل درد باشد. کودک از درد در ناحیه شکم خود گلایه می‌کند و یا از احساس سردرد ناراحت و خسته است.
  • خشک یا تر بودن بیش از حد پوست: مشخص نیست که گرمازدگی چه وضعیتی را برای پوست او به وجود می‌آورد، اما ممکن است پوست کودک یا بسیار خشک شود یا بسیار تر. در هر صورت وضعیت پوست غیرعادی است.

درمان گرمازدگی کودکان

درمان گرمازدگی کودکان

برای گرمازدگی کودکان چکار کنیم؟ این سوال بسیاری از والدینی است که با تشخیص گرمازدگی کودک در تابستان حالا قصد درمان این مشکل را دارند.
به طور کلی، بسته به اینکه شدت گرمازدگی کودک چگونه است، درمان گرمازدگی می‌تواند متفاوت باشد. درمان خانگی گرمازدگی کودکان برای موارد خفیف قابل انجام است. فقط باید با روش‌های زیر بدن کودک را خنک نگه دارید و با سرعت بیشتری دمای بدن کودک را پایین بیاورید.

  • ابتدا لباس‌های کودک را از بدن او خارج کنید و یا لباس‌های خنک‌تر به او بپوشانید.
  • تهویه فضایی که کودک در آن قرار دارد را بهبود ببخشید. از کولر، پنکه و سایر تجهیزات سرمایشی استفاده کنید.
  • سعی کنید که فضای اتاق کودک را تاریک کنید تا کودک در معرض آفتاب مستقیم قرار نگیرد.
  • حتما و حتما بدن کودک را خنک کنید، اما نه به صورت ناگهانی. می‌توانید یک دستمال نم‌دار را روی بدن کودک بکشید.
  • دمای بدن کودک را به صورت مداوم اندازه‌گیری کنید و اگر دمای بدن او پایین نیامده بود، به فکر درمان گرمازدگی کودکان در بیمارستان باشید.

موارد ذکر شده اقداماتی بودند که برای درمان گرمازدگی کودکان در خانه انجام می‌شدند. می‌توانید با دریافت مشاوره از موسسه پرستاری توانبخش در مورد اینکه برای گرمازدگی کودکان چی خوبه؟ سوال بپرسید.

ممکن است با دادن یک سری خوراکی‌های مفید به کودک، علائم را به سرعت کاهش دهید. اما اگر می‌خواهید بدانید که برای رفع گرمازدگی کودک چه کنیم؟ باید به شما بگوییم که مراجعه به اورژانس بهترین راه است. برای درمان گرمازدگی شدید کودکان باید حتما به اورژانس مراجعه کنید. در مراکز درمانی و بیمارستان، اقداماتی برای درمان این مشکل انجام می‌شود که از خطرات ناشی از گرمازدگی کودکان در تابستان جلوگیری می‌کند. همچنین در صورت نیاز به دادن دارو برای گرمازدگی کودکان، بهتر است که حتما با کمک مراکز درمانی از داروهای مناسب استفاده کنید.

برای پیشگیری از گرمازدگی در کودکان چه کنیم؟

پیشگیری از گرمازدگی در کودکان

پیشگیری از گرمازدگی کودکان یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند برای جلوگیری از خطرات این اتفاق انجام دهید. چطور می‌توان از گرمازدگی کودکان جلوگیری کرد؟ خوشبختانه روش‌های مختلفی برای جلوگیری از گرمازدگی در کودکان وجود دارند که بسیار ساده هستند. مهم‌ترین راه پیش‌گیری از گرمازدگی کودکان این است که آن‌ها را در معرض هوای گرم قرار ندهید. هرگز کودک را در خودروی گرم قرار ندهید و او را رها نکنید.

اگر کودکان در حال بازی در آفتاب و هوای گرم هستند، آن‌‌ها را تشویق کنید که در سایه بازی کنند و زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد. بدن کودکان را هیدراته کنید. حتما در هنگام خروج از منزل به ویژه در هوای گرم آب به همراه داشته باشید و به کودک یادآوری کنید که آب بخورد. از پوشاندن لباس‌های گرم و پلاستیکی به کودک جدا خودداری کنید. چه در هوای گرم چه در هوای سرد، باید به لباس‌هایی که به کودکان می‌پوشانید دقت داشته باشید.

تشخیص و درمان گرمازدگی کودکان توسط موسسه پرستاری توانبخش

با توجه به اهمیت تشخیص علائم گرمازدگی کودکان در تابستان برای درمان به موقع، بسیار مهم است که اگر این علائم را مشاهده کردید از یک پزشک متخصص برای درمان کمک بگیرید.

درمان گرمازدگی کودکان با اقدامات خانگی قابل انجام است، اما فقط در شرایطی که مادر یا پدر آگاهی در مورد این موضوع داشته باشند.
اگر اقدامات ساده ای مانند خنک کردن بدن کودک را انجام ندهید، ممکن است کودک خود را در معرض خطر مرگ قرار دهید. از این رو کمک گرفتن از یک فرد باتجربه در این زمینه و دریافت مشاوره رایگان اهمیت بسیار زیادی دارد.

موسسه پرستاری توانبخش دارای پرستاران متخصص و باتجربه در زمینه‌های مختلف است که می‌توانید برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان جهت درمان گرمازدگی کودکان کمک بگیرید.
خدمات شبانه‌روزی موسسه پرستاری توانبخش به شما این امکان را می‌دهد تا در هر ساعت از شبانه‌روز که نیاز داشتید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. اگر خطری کودک گرمازده شما را تهدید می‌کند و قصد درمان گرمازدگی کودکان در منزل را دارید، می‌توانید با یک شماره تلفن بهترین پزشک را به درب منزل اعزام کنید.
موسسه پرستاری توانبخش امکان نگهداری از بیماران و مراقبت از آن‌ها را به بهترین شکل ممکن فراهم کرده است. می‌توانید برای عقد قرارداد با این موسسه و اعزام پرستار برای نگهداری از سالمندان و کودکان در منزل یا بیمارستان، همین حالا با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *