مراقبت از سالمندان در برابر کرونا

آیا مراقبت از سالمندان در برابر کرونا لازم است؟ وقتی افراد پا به عرصه کهنسالی می‌گذارند قدرت جسمی آن‌ها نسبت به گذشته خیلی تحلیل رفته است و اندک اندک بیماری‌های زمینه‌ای مزمن در آن‌ها ظاهر می‌شود و نیاز به مراقبت‌های درمانی و غیردرمانی دارند.

به علاوه دستگاه ایمنی آن‌ها هم ضعیف‌تر می‌شود. وقتی دستگاه ایمنی ضعیف‌تر شود مقاومت آن هم در برابر عوامل بیماری‌زا کمتر می‌شود. کووید – 19 هم از آن دسته از بیماری‌ها است که با دستگاه ایمنی بدن ستیز می‌کند و اعضای حیاتی را درگیر خود می‌کند. چنانچه اگر سالمند مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای باشد به این بیماری مبتلا شود جزو افراد پرخطر است که احتمال اینکه در مقابل کرونا شکست بخورد خیلی زیاد است به همین دلیل اگر در خانه یا از نزدیکانتان سالمند دارید حتماً مراقب آن‌ها باشید.

کرونا چه بیماری است؟

کرونا، ویروسی است که می‌تواند عامل یک سرماخوردگی خیلی خفیف تا بیماری دشواری همچون ذات‌الریه، کووید – 19 سخت باشد. این ویروس می‌تواند هم در انسان و هم در حیوان ظهور یابد و بین آن‌ها هم انتقال یابد. این ویروس اعضای حیاتی بدن (کلیه، ریه و کبد) را درگیر خود می‌کند. بیشتر به افرادی غلبه می‌کند که در عضوهای حیات، سیستم ایمنی بدن و عضوهای حیاتی دیگری چون قلب ضعیف باشند.

مراقبت از سالمندان در برابر کرونا

مطالب مفید: پرستاری از سالمند واکری

 علائم کرونا چیست

علائم در مبتلایان به این ویروس می‌تواند خود را دوره نهفته آن در طول 5 روز تا دو هفته نشان دهد. علائمی همچون گلودرد، سردرد، سرفه‌های مداوم خشک و داشتن تب و در شرایطی که حال بیمار وخیم است مشکل در ناحیه تنفسی، گوارشی، انعقاد خونی و کلیوی برایش رخ دهد. البته برخی به آن مبتلا می‌شوند اصلا هیچ علائمی در آن‌ها مشاهده نمی‌شود و حتی خودشان هم متوجه نخواهند شد. در برخی که بیماری‌های زمینه‌ای و روانی دارند ممکن است این بیماری خود را به طرز حادی نشان دهد که ممکن است حتی موجب مرگ آن‌ها شود.

مراقبت از سالمندان در برابر کرونا

  • اگر از اعضای منزل کسی به ویروس کرونا مبتلا شد افراد سالمند و افرادی که دچار بیماری مزمن هستند را از آن مکان دور کنید.
  • اگر یک فرد که جزو افراد خانواده‌تان نیست به منزل شما می‌آید مثلا برای یک کار ضروری همچون سرویس آبگرمکن منزل، به افراد سالمند بگویید در اتاق دیگر باشد و وقتی کار آن شخص تمام شد، با باز گذاشتن درب ورودی و پنجره‌ها تهویه لازم را انجام دهید و همچنین با ضدعفونی کردن آن محیط، سالمند می‌تواند در آن مکان حضور یابد.
  • برای سالمند عزیز باید پیشگیری‌های لازم را انجام داد و در صورت بروز علائم سریعا به آن‌ها رسیدگی کنید. زیرا این قشر جزوه گروهی هستند که از این بیماری بسیار آسیب‌پذیر هستند.
  • به هنگام ارائه خدمت به سالمند به خصوص موقع آماده کردن غذای آن‌ها با دقت بهداشت شخصی خود را رعایت کنید.
  • ظروف مورد استفاده افراد سالمند را از ظروف دیگر اعضا خانواده جدا کنید.
  • هر یک از اعضای خانواده وقتی به بیرون از خانه می‌روند با دستکش و ماسک خارج شوند و وقتی که وارد منزل می‌شوند لباس خود را ضدعفونی کنند و دست و صورت خود را به خوبی بشویند.
  • قرار دادن موادمغذی، مصرف میوه‌های دارای ویتامین سی و سبزیجات تازه در برنامه‌های غذایی سالمندان و حذف مواد غذایی کم پروتئین، پرچرب، نمک و مصرف دمنوش‌های گیاهی و آب و آبمیوه‌های طبیعی را مدنظر داشته باشید.
  • خارج نشدن سالمند از منزل در زمان شیوع این بیماری واگیردار.
  • آموزش‌های لازم به سالمندان در رابطه با استفاده از وسایل شخصی و رعایت بهداشت فردی.
  • آن‌ها را نسبت به این بیماری هوشیار کنید ولی استرس بیجا به آن‌ها وارد نکنید زیرا استرس موجب ضعیف شدن دستگاه ایمنی و افسردگی سالمند خواهد شد.
  • ملاقات‌های آنها به تماس تلفنی و برقراری ارتباط تصویری محدود کنید.
  • اگر سالمندتان در منزل خودتان هستند، برای تهیه نیازها و انجام کارهای آن خودتان به خارج از منزل بروید.
  • اگر سالمندتان در منزل خود زندگی می‌کنند بهتر است برای آن غذای مغذی در ظروف تمیز و ضدعفونی شده ببرید و احتیاجات آن‌ها را از بیرون تهیه کنید با ضدعفونی کردن آن‌ها برایشان ببرید.
  • اگر به منزل سالمندان رفتید از لباس ضدعفونی شده و ماسک و دستکش استفاده کنید و فاصله خود را با آن‌ها رعایت کنید.
  • حتی امکان از دستگاه تهویه هوا برای منزل سالمندان استفاده شود زیرا این دستگاه موجب از بین رفتن ویروس می‌شود.
  • در صورتی که برای مراقبت از سالمند نیاز به استخدام پرستار هستید پرستاری که بهداشت فردی خود را رعایت می‌کند و مراقبت‌های بهداشت فردی و محیطی سالمند را به خوبی انجام می‌دهد را استخدام کنید.
  • در کل مراقبت از سالمند در منزل و خدمت‌رسانی به آن خیلی مفیدتر از هر جای دیگر است. اصلا بخواهیم ویروس کرونا را هم در نظر نگیریم، در کل بدن سالمند نسبت به محیط‌های آلوده بیرون همچون درمانگاه‌ها که انواع میکروب، ویروس و باکتری در آنها به وفور پیدا می شود، ضعیف است. در این موقعیت امن‌ترین جا برای سالمند همان منزل است البته با رعایت اصول بهداشتی و تغذیه‌ای سالمند و اطرافیانش.

شخص سالمند چگونه دستور العملی را باید اجرا کند در دوران کرونا

سالمند چگونه دستورالعملی را باید اجرا کند

  • رعایت سلامت دم و بازدم: موقعی که عطسه یا سرفه دارید، جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید که ترشحات بینی و دهانتان جایی نپاشد.
  • شستشو دست و صورت: بعد از انجام هر کاری بدون اینکه به صورت خود تماسی داشته باشه بلافاصله به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شستشو دهید. اگر آب و صابون در دسترس نبود با ضدعفونی کننده دارای الکل 60 درصد می‌توانید ضدعفونی کنید.
  • بهداشت صورت: حتی‌الامکان از لمس کردن صورت خود خودداری کنید (مخصوصا دهان، بینی و چشمان خود). صورت خود را هم حتی‌الامکان بعد از هر تماس با آب و صابون شستشو دهید.
  • ضدعفونی سطوح: سطوحی که معمولا مورد تماس هستند را طبق اصول و راهنمایی‌هایی که تاکید شده ضدعفونی کنید.
  • نداشتن تجمع: از برقراری ارتباط با دیگران (روبوسی و بغل کردن) و ملاقات با افرادی که خارج از اعضای خانواده شماست به خصوص افراد مشکوک به این بیماری هستند خوداری کنید. همچنین از تجمع در مکان‌های بی تهویه جداً خودداری کنید.
  • حضور در مکان‌های عمومی چون مسجد، پارک، مراسمات ترحیم، جمع‌های گروهی و استفاده از وسایل عمومی در مساجد و آب‌خوری‌های عمومی و … همگی را تا رفع خطر تعطیل کند.

سلامت روان سالمند

در موقع شیوع بیماری مراقب سالمندتان باشید. سالمندان بیشتر از هر قشری آسیب‌پذیر هستند. آن‌ها علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روان‌شان هم در خطر است. نباید در این موقعیت بگذارید خبرهای کذب و استرس‌زا به آن‌ها وارد شود. با وارد شدن استرس می‌تواند خود به خود زمینه ضعیف کردن سالمند را رقم زد.

موسسه پرستاری توانبخش با دارا بودن تمامی مجوزهای قانونی و شناسه ملی اقدام به ارائه خدمات پرستار سالمند در منزل و … می‌کند. برای پرسش هرگونه سوال در خصوص خدمات این مجموعه با ما در ارتباط باشید.

سهیل خوش نظر
گرد آورنده

سهیل خوش نظر

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *