افسردگی قبل از پریود + اختلال PMDD

افسردگی پیش از قاعدگی به طیف وسیعی از علائم جسمی یا احساسی اشاره دارد که اغلب حدود 5 تا 11 روز قبل از شروع چرخه قاعدگی رخ می‌دهد. در بیشتر موارد، علائم با شروع یا اندکی پس از شروع قاعدگی متوقف می‌شود.

در ادامه این متن، تصمیم داریم به‌صورت دقیق‌تر به موضوع افسردگی قبل از پریود بپردازیم و راه‌های درمان افسردگی قبل از قاعدگی را بیان کنیم. اگر سؤالی در این‌باره دارید؛ می‌توانید به‌صورت رایگان از مشاوره تلفنی با کارشناسان موسسه پرستاری توانبخش بهره‌مند شوید.

افسردگی قبل از پریود چیست و چرا ایجاد می‌شود؟

افسردگی-قبل-پریود-اختلال-PMDD-- infographic

افسردگی قبل از پریود یا اختلال نارسایی پیش از قاعدگی که به‌اختصار با PMDD می‌شناسیم، با علائم رفتاری و جسمانی در هفته‌های پیش از پریود در زنان بروز پیدا می‌کنند. افسردگی پیش از دوره قاعدگی، ممکن است با علائمی همچون اضطراب شدید، افسردگی و تغییرات خلقی خود را نشان دهد.

گاهی با کاهش سطح هورمون‌های پروژسترون و استروژن بعد از تخمک‌گذاری و پیش از پریود، این اختلال شدت خواهد گرفت. اگر از این اختلال رنج می‌برید، می‌توانید از خدمات ویزیت متخصص زنان در منزل موسسه پرستاری توانبخش استفاده کنید و بدون مراجعه به مطب، مراحل درمان خودتان را با آرامش بیشتر طی کنید.

تفاوت افسردگی پیش از قاعدگی در PMS و PMDD

تفاوت افسردگی پیش از قاعدگی در PMS و PMDD

به‌طورکلی، انواع افسردگی قبل از پریود ممکن است به‌صورت اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) یا سندرم پیش از قاعدگی (PMS) ایجاد شود که در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.

افسردگی PMS

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) علائم و نشانه‌های متعددی همچون نوسانات خلقی، سینه‌های حساس، خستگی و افسردگی دارد. تخمین زده می‌شود که از هر 4 زن در زمان پریودی، 3 نفر نوعی سندرم پیش از قاعدگی را تجربه کرده‌اند.

چندین عامل همچون تغییرات چرخه‌ای در هورمون‌ها، تغییرات شیمیایی در مغز و افسردگی، ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.

افسردگی PMDD

در حقیقت، PMDD یا به عبارت دیگر افسردگی قبل از پریود، نوعی اختلال روان‌شناختی است که با تغییرات خلقی در روز‌های قبل از تخمک‌گذاری می‌شناسیم.

علت دقیق بروز PMDD مشخص نیست؛ ممکن است یک واکنش غیرطبیعی به تغییرات هورمونی بدن باشد که در هر سیکل قاعدگی اتفاق می‌افتد. به‌طور معمول، علائم افسردگی قبل از دوره پریود همچون نوسانات خلقی، مشکلات خواب، عصبی‌بودن، خستگی، گیجی و…، یک هفته قبل از شروع قاعدگی ظاهر می‌شود و تا چند روز پس از شروع آن ادامه می‌یابد.

در یک نگاه کلی می‌توان گفت که اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) یک مشکل سلامتی بوده که شبیه به سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است؛ اما کمی جدی‌تر خواهد بود. PMDD یک یا دو هفته قبل از شروع قاعدگی باعث تحریک‌پذیری شدید، افسردگی یا اضطراب می‌شود.

علائم به‌طور معمول 2 تا 3 روز پس از شروع قاعدگی از بین ‌می‌روند؛ با این‌ حال، ممکن است برای کمک به کاهش و از بین رفتن علائم خود به دارو یا درمان دیگری نیاز داشته باشید.

نحوه تشخیص افسردگی قاعدگی

برای تشخیص افسردگی قاعدگی به غیر از تاریخچه سلامت و معاینه فیزیکی و لگنی توسط پزشک زنان، تست‌های تشخیصی بسیار کمی وجود دارد. ممکن است پزشک شما تصمیم بگیرد تا از نظر سلامت روان نیز مورد ارزیابی قرار بگیرید.

ما در موسسه پرستاری توانبخش با کادر مجرب و آموزش‌دیده، خدمات مشاوره رایگان از طریق تماس تلفنی را انجام می‌دهیم. اگر در مورد درمان افسردگی قاعدگی سؤالی دارید، می‌توانید از کارشناسان ما بپرسید.

برای درمان افسردگی قاعدگی پیش کدام پزشک برویم؟

افسردگی پیش از پریود در حالت عادی با گذشت چند روز برطرف می‌شود؛ اما اگر به‌صورت کنترل نشده پیشروی کند، ممکن است زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. پیشنهاد می‌کنیم با مشاهده علائم این اختلال به پزشک مراجعه کنید.

درمان افسردگی قبل از قاعدگی با متخصص زنان

یکی از راه‌های درمان افسردگی پیش از قاعدگی، مصرف دارو‌های ضدافسردگی همچون مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRIs)، مهارکننده‌های بازجذب نرواپینفرین و دوپامین (NDRIs) و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف هر نوع دارو برای درمان این اختلال باید با مشورت متخصص زنان انجام شود.

درمان افسردگی قبل از قاعدگی با پزشک روان‌شناس

روان درمانی راه‌حلی موثر برای کنترل علائم و درمان افسردگی قبل از پریود است. چرا که روانشناس با کشف و شناسایی دلایل اصلی افسردگی، به شما مهارت‌های مفید و تکنیک‌های مقابله با افسردگی، همچنین راهکار‌های مدیریت استرس و اضطراب در دوره پریود را آموزش می‌دهد.

خدمات ویزیت روانشناس در منزل را موسسه توانبخش ارائه می‌دهد. تنها کافی است از طریق مشاوره تلفنی رایگان با ما در ارتباط باشید.

درمان افسردگی قبل از قاعدگی با روانپزشک

در حقیقت روانپزشک با بررسی علائم و تاریخچه پزشکی شما، بهترین درمان دارویی ضدافسردگی پیش از قاعدگی را تجویز می‌کند.

تجویز موثرترین دارو، بهتر است متناسب با سابقه سلامت روان شما و بررسی علت اصلی افسردگی توسط روانپزشک انجام شود. شما می‌توانید از این راهکار برای درمان افسردگی قاعدگی استفاده کنید.

5 درمان خانگی افسردگی پیش از قاعدگی در منزل

درمان افسردگی پیش از قاعدگی در منزل

علاوه‌ بر مراجعه به پزشکان متخصص در این حوزه، می‌توانید از راهکار‌های درمان خانگی افسردگی قبل از پریود نیز استفاده کنید. اگر مشکل شما حاد نیست، بهتر است دستورالعمل‌های زیر را نیز دنبال کنید.

  1. رژیم غذایی خود را تغییر دهید.
  2. ورزش‌کردن را فراموش نکنید.
  3. با استفاده از تکنیک‌های مختلف استرس خود را مدیریت کنید.
  4. خواب کافی داشته باشید.
  5. حمام گرم بگیرید.

در ادامه هر کدام از روش‌ها را دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

1. رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

سعی کنید در برابر هوس خوردن غذا‌های ناسالم که می‌تواند منجر به شدت‌ یافتن علائم اختلال PMDD شود، مقاومت کنید. در حقیقت، مصرف مقادیر زیاد شکر، چربی و نمک، همگی می‌توانند خلق‌وخوی شما را خراب کنند. لازم نیست آن‌ها را به‌طور کامل از برنامه غذایی خود کنار بگذارید؛ اما تلاش کنید تا این غذا‌ها را با میوه‌ها، سبزی‌ها و غلات کامل متعادل کنید؛ همچنین، از خوردن کافئین یا غذا‌ها و نوشیدنی‌های با قند زیاد در ساعات قبل از خواب بپرهیزید.

2. ورزش‌کردن را فراموش نکنید.

سعی کنید حداقل 30 دقیقه بیشتر از روز‌های دیگر فعال باشید. پیاده‌روی روزانه در طبیعت می‌تواند علائم افسردگی، خستگی و مشکل تمرکز را بهبود بخشد؛ بااین‌حال، بهتر است از فعالیت‌های شدید ورزشی اجتناب کنید؛ چرا که ممکن است باعث تشدید برخی از علائم این اختلال همچون سردرد شود.

3. با استفاده از تکنیک‌های مختلف استرس خود را مدیریت کنید.

استرس مدیریت‌نشده می‌تواند علائم افسردگی را بدتر کند. از تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن یا یوگا برای آرام‌کردن ذهن و بدن خود استفاده کنید. به‌خصوص زمانی‌ که احساس می‌کنید علائم افسردگی قبل از پریود در حال ظهور هستند.

4. خواب کافی داشته باشید.

کمبود خواب می‌تواند باعث کاهش خلق‌وخو، خستگی و افزایش حساسیت به درد شود. هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید. قبل از خواب یک حمام آب گرم بگیرید، به موسیقی آرامش‌بخش گوش دهید یا کتاب بخوانید. سعی کنید به‌خصوص در یک یا دو هفته قبل از پریود، حداقل 7 تا 8 ساعت در شبانه‌روز بخوابید.

5. حمام گرم بگیرید.

حمام‌های گرم آرامش‌بخش هستند و می‌توانند برای درمان افسردگی قاعدگی بسیار مؤثر باشند؛ همچنین، آب گرم درد‌های قاعدگی را کاهش می‌دهد. برای رفع علائم این اختلال افسردگی حداقل 20 دقیقه قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید؛ از طرفی، توصیه می‌کنیم که از رایحه‌های تسکین‌دهنده نیز در هنگام حمام استفاده کنید.

درمان افسردگی قاعدگی توسط موسسه پرستاری توانبخش

در متن بالا، مطالب مهمی را در مورد درمان افسردگی قبل از پریود هم از طریق مراجعه به پزشک و هم با روش‌های خانگی برای‌ شما بیان کردیم. پس از تشخیص و درمان مناسب، اکثر زنان مبتلا به PMDD متوجه می‌شوند که علائم آن‌ها از بین می‌رود یا در حد قابل‌تحمل کاهش می‌یابد. درمان‌ها و تنظیم شیوه زندگی می‌تواند به شما در کاهش یا مدیریت علائم و نشانه‌های افسردگی قاعدگی کمک کند.

در موسسه پرستاری توانبخش، انواع خدمات پزشکی و پرستاری را برای افرادی که امکان مراجعه به‌صورت حضوری ندارند، ارائه می‌دهیم. اگر سؤالی در مورد راه‌های درمان افسردگی پیش از قاعدگی دارید، کافی است از امکان مشاوره رایگان با تماس تلفنی استفاده کرده و با کارشناسان مجرب ما در این خصوص صحبت کنید.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *