مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی در منزل

تب دنگی یکی از بیماری‌های ویروسی در جهان است که از طریق یک نوع پشه به نام آئدس به افراد منتقل می‌شود. در حالی که همه افراد به ویژه افراد در سنین 21 تا 40 سال در معرض ابتلا به این بیماری در اثر گزش این پشه هستند، اما افراد سالمند دارای ریسک بالاتری در ابتلا به این بیماری هستند و بعد از ابتلا نیز، با سختی بیشتری در دوره درمان خود، مواجه هستند. تب دنگی در سالمندان می‌تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد. چرا که این عزیزان سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند و ممکن است بیشتر در معرض علائم جدی این بیماری قرار بگیرند.

برای دسترسی سریع به بخش‌های مختلف مقاله، روی عنوان موردنظر کلیک کنید:

مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی در منزل به شما این امکان را می‌دهد تا زودتر شاهد کاهش علائم این بیماری در سالمندان باشید. اگرچه معمولا خطرات تب دنگی در سالمندان شدت زیادی ندارد و علائم آن حتی بروز پیدا نمی‌کنند، اما باز هم در صورت مشاهده علائم تب دنگی، حتما با کارشناسان ما در مرکز خدمات پرستاری توانبخش در ارتباط باشید تا در صورت نیاز پزشک به منزل شما اعزام کنیم.

خطرات تب دنگی برای سالمندان

خطرات تب دنگی برای سالمندان

خطرات تب دنگی برای سالمندان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف آن‌ها قابل بررسی است. در غیر این صورت اکثر افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، حتی علائمی را از خودشان بروز نمی‌دهند.

به دلیل کم تحرکی سالمندان و خارج نشدن آن‌ها از منزل، تب دنگی به احتمال بسیار کمی سالمندان را مبتلا می‌کند. با این حال در صورتی که سالمندان به این بیماری ویروسی مبتلا شوند، ممکن است نسبت به سایر افراد علائم جدی‌تری را مشاهده کنند. از همین جهت مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی در منزل اهمیت بیشتری دارد.

از جمله خطرات تب دنگی برای سالمندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آسیب کبدی
  • کاردیومیوپاتی
  • پنومونی
  • اورکیت
  • اوفوریت
  • تشنج
  • آنسفالوپاتی
  • آنسفالیت

همه موارد ذکر شده برای خطرات تب دنگی با مراقبت صحیح و تشخیص به موقع قابل پیشگیری هستند. از این جهت اگر سالمند در معرض نیش این حشره قرار گرفت و یا با علائمی همچون تب مواجه شد، می‌توانید از خدمات پزشکی توانبخش برای اعزام متخصص عفونی در منزل استفاده کنید. در این صورت با انجام آزمایشات لازم این بیماری تشخیص داده شده و در صورت نیاز از روش‌های درمانی و مراقبتی مناسب استفاده می‌شود.

پرستاری از سالمندان مبتلا به تب دنگی

پرستاری از سالمندان مبتلا به تب دنگی

مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی با رعایت یک سری نکات ساده انجام می‌شود. خطرات تب دنگی برای سالمندان با در نظر گرفتن همین نکات مراقبتی کنترل می‌شوند و می‌توانید با کمترین دغدغه، از سالمندان عزیز خودتان در منزل مراقبت کنید و پس از گذشت 2 الی 7 روز، شاهد کاهش علائم تب دنگی باشید. در صورتی که زمان لازم برای پرستاری از سالمند را ندارید، می‌توانید از خدمات موسسه پرستاری توانبخش برای درمان تب دنگی در سالمندان کمک بگیرید.

تغذیه مناسب برای سالمندان مبتلا به تب دنگی

یکی از نکات مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی در منزل، در نظر گرفتن تغذیه مناسب است. تغذیه مناسب باعث می‌شود تا سالمندان کمتر با عوارض جدی در اثر ابتلا به تب دنگی مواجه شوند. مصرف مایعات فراوان از جمله آب بهترین راه برای کنترل علائم این بیماری ویروسی و دفع سریع‌تر ویروس از بدن است.

حتما از آبمیوه‌های مفید و تازه برای بیماران مبتلا به تب دنگی استفاده کنید. این سبک تغذیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران مبتلا به تب دنگی بسیار مفید است.

استراحت سالمندان در منزل

برای مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی در منزل، حتما آن‌ها را وادار به استراحت کنید. بیماران باید خواب آرام، بدون دغدغه و کم تنشی داشته باشند تا بتوانند به راحتی در برابر ویروس مقاومت کنند. خواب شبانه برای مبارزه با این بیماری بسیار مهم است.

پاشویه برای کنترل تب

دمای بدن سالمندان مبتلا به تب دنگی باید زیر 39 درجه سانتی گراد نگه داشته شود. اگر سالمند شما مبتلا به این بیماری است، حتما دمای بدن او را به صورت مرتب چک کنید. اگر دمای بدن به بیش از 39 درجه سانتی گراد افزایش پیدا کرد، با پزشکان ما در موسسه پرستاری توانبخش در ارتباط باشید تا فورا روش‌های مراقبتی مناسب را به شما توصیه کنند.

دوش آب ولرم

اگر سالمند شما قدرت ایستادن روی پاهای خود را دارد، سعی کنید که او را به حمام ببرید. دوش آب ولرم به خوبی می‌تواند باعث خنک کردن بدن سالمند و کاهش تب او شود. حتما پس از دوش گرفتن لباس مناسب به سالمند بپوشانید و فضای مناسب برای استراحت سالمند را محیا کنید.

روش‌های درمان تب دنگی در افراد سالمند

تب دنگی در سالمندان با انجام آزمایش خون تشخیص داده می‌شود. ممکن است علائم ناشی از این بیماری در اثر ویروس‌های دیگر ایجاد شده باشند و تب دنگی در کار نباشد. پرستار برای گرفتن آزمایش‌های مورد نیاز از طریق موسسه پرستاری توانبخش به منزل شما اعزام می‌شود و از فرد سالمند نمونه‌گیری می‌کند. سپس نمونه به آزمایشگاه ارسال شده و با بهترین تجهیزات مراحل آزمایش روی نمونه برای تشخیص بیماری ویروسی انجام خواهد شد.

واقعیت این است که تا به امروز، دارویی برای درمان تب دنگی در افراد سالمند وجود نداشته است و فقط تمرکز برای درمان این مشکل روی کنترل علائم است. این روش درمانی را در بیماری کرونا نیز شاهد بودیم و می‌توان برای مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی نیز از این روش درمانی کمک گرفت.

برای کنترل علائم فرد بیمار می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید. دقت کنید که مراجعه به پزشک و تشخیص پزشک عفونی برای روش درمانی مناسب نیز تاثیر بسیار زیادی روی درمان صحیح تب دنگی در افراد سالمند خواهد داشت. موسسه پرستاری توانبخش امکان اعزام پزشک به منزل شما برای این منظور را دارد، با ما از طریق مشاوره تلفنی رایگان در تماس باشید.

مورد توضیحات
داروهای مسکن استفاده از استامینوفن هر 8 ساعت برای کاهش درد و کنترل تب
استراحت سالمندان ایجاد محیط آرام برای استراحت کافی و بدون دغدغه سالمندان
خودداری از داروهای رقیق کننده خون اجتناب از مصرف آسپرین و ایبوپروفن به دلیل خطر افزایش خونریزی در تب دنگی

مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی با موسسه پرستاری توانبخش

مراقبت از سالمندان مبتلا به تب دنگی در منزل با رعایت تغذیه، دادن مایعات به سالمندان و همچنین استراحت کافی آن‌ها امکان‌پذیر است. با این حال ممکن است نتوانید در دوره 2 الی 7 روزه بیماری، همواره از سالمندان مراقبت و نگهداری کنید. از این جهت ما پرستار متخصص برای مراقبت از بیماران مبتلا به تب دنگی به منزل شما اعزام می‌کنیم. همچنین پزشک موسسه پرستاری توانبخش همواره شرایط جسمی سالمند را از جمله دمای بدن و علائم او از راه دور با پرستار چک می‌کند. در صورت نیاز نیز آزمایشات لازم بدون نیاز به خروج سالمند از منزل با موسسه پرستاری توانبخش انجام خواهد شد.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *