آیا آبله میمون درمان دارد؟

آبله میمون یکی از بیماری‌هایی است که اخیراً در جهان شیوع پیدا کرده و باعث شده است تا دغدغه جدیدی برای مردم و کادر درمان ایجاد شود. سؤالی که ممکن است برایمان پیش آید این است که آیا آبله میمون درمان دارد یا خیر؟ بهتر است بدانیم که آبله میمون درمان دارد و با توجه به مقاله‌ای که در سایت سازمان بهداشت جهانی منتشر شده است، مراقبت از آبله‌ها، مدیریت درد و جلوگیری از عوارض آن را می‌توانیم با داروهای درمانی کنترل کنیم.

چه درمان‌هایی برای آبله میمونی موجود است؟

چه درمان‌هایی برای آبله میمونی موجود است؟

داروهای ضدویروسی در بسیاری از کشورها برای درمان آبله در نظر گرفته می‌شود. البته هیچ درمان ضدویروسی مؤثری که اثبات شده باشد برای آبله میمونی وجود ندارد. با این حال داروهای ضدتب، کاهش درد و مواردی از این قبیل از نظر سازمان بهداشت جهانی در دوره بیماری می‌توانند مؤثر واقع شوند و عوارض بیماری را کمتر کنند. هر چند واکسیناسیون و خودمراقبتی بهترین روشی است که می‌توان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری در نظر گرفت.

آیا آبله میمون بهبود می‌یابد؟

سایت pennmedicine به‌عنوان یک سایت معتبر پزشکی سؤالات زیادی را در مورد آبله میمون درمان دارد یا بهبود می‌یابد جواب داده است. طبق مقاله‌ای که در این سایت منتشر شده است، می‌خوانیم که آبله میمون به خودی خود و به‌ مرور زمان بهبود می‌یابد. علائم بیماری را می‌توانیم در منزل مدیریت کنیم. معمولاً بین 2 تا 4 هفته طول می‌کشد تا در بیمار بهبودی کامل را ببینید.

شیوع ویروس آبله میمون در ایران

حال که متوجه شدیم آبله میمون درمان دارد، بهتر است در مورد شیوع این بیماری در ایران نیز صحبت کنیم. در اصل این بیماری حتی در کشورهای همسایه مانند پاکستان نیز شیوع یافته است. البته هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در ایران نداشته‌ایم.

کدام افراد بیشتر در معرض خطر آبله میمونی هستند؟

علاوه بر این که باید به درمان آبله میمون و شناخت آن بپردازیم، گروه سنی در خطر را هم باید بررسی کنیم. کودکان به‌خصوص در سنین کمتر از 8 سال از نظر سازمان بهداشت جهانی گروهی در خطر هستند که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. البته این گروه سنی به این دلیل که اکثرا با خانواده و اطرافیان خود در ارتباط هستند، کمتر در معرض ابتلا قرار می‌گیرند.

بزرگسالان به علت حضور فعال در جامعه، در خطر ابتلا به آبله میمونی هستند. البته این افراد با چند روش درمان آبله میمون در منزل می‌توانند علائم بیماری را بهبود دهند.

سالمندان نیز سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در خطر عوارض شدید این بیماری قرار می‌گیرند؛ از این رو باید آن‌ها را در شرایط ابتلا به بیماری بیشتر محافظت کنیم.

آیا آبله میمونی کشنده است؟ چگونه از خطرات آن دور بمانیم؟

آیا آبله میمونی کشنده است؟ چگونه از خطرات آن دور بمانیم؟

سازمان pennmedicine اعلام کرده است که این بیماری مرگ و میر کمی دارد. اگر افرادی در نزدیکی خود دارید که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید بدانید که بیشتر در خطر هستند. زنان باردار، افراد مبتلا به ایدز و کودکان زیر 8 سال بیشتر در خطر مرگ با این بیماری قرار دارند. البته در برخی افراد پس از بهبودی، عوارضی مانند ذات‌الریه، عفونت‌های مغزی و ماندن جای آبله بر روی پوست را ممکن است شاهد باشیم.

چگونه از خطرات آبله دور بمانیم؟

  • تماس نزدیک با فرد بیمار نداشته باشیم.
  • از دست زدن به وسایل و لباس بیمار بپرهیزیم.
  • در معرض عطسه و سرفه بیمار نباشیم.
  • تماس مستقیم با دلمه و مایعات بدن فرد آلوده ممنوع است.

آشنایی با علائم آبله میمونی

درمان آبله میمون با دیدن علائم آن شروع می‌شود. این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • تب
  • درد عضلانی
  • بثورات جلدی
  • تورم غدد لنفاوی
  • سردرد

شناسایی آبله میمون از بیماری‌های مشابه

درمان آبله میمون در منزل یا محیط‌های بیمارستانی را باید با دقت انجام دهید. با این حال ممکن است علائم مشابه این بیماری در شما یا نزدیکانتان بروز کند؛ اما به این بیماری دچار نباشید. علائم مشابه آبله میمونی در گزینه‌های زیر وجود دارند:

  • آبله‌مرغان تمام نشانه‌ها و حتی تاول مشابه آبله را دارد
  • بیماری آبله معمولی نیز باعث ایجاد بثورات پوستی مشابه می‌شود؛ اما تورم غدد لنفاوی را به همراه ندارد.
  • گزش حشرات یا زنبور نیز ممکن است تورم، درد و حالت آبله مانند را ایجاد کند.

آشنایی با علت آبله میمونی و دوری از عوامل ابتلا

برای این که بتوانیم در طی استفاده از روش درمان آبله میمون در منزل به آن مبتلا نشویم، باید علت ابتلا را بدانیم.

چگونه آبله میمونی منتقل می‌شود؟

آبله میمون با تماس مستقیم با آبله‌ها و مایعات درون آن‌ها، تماس با قطرات تنفسی، ارتباط جنسی و هر تماس مستقیم، تماس با وسایل آلوده و… قابل انتقال به افراد دیگر است.

شناسایی مناطق شایع ویروس آبله میمون

در اصل ویروس آبله میمون در مناطقی از آفریقا و نیجریه به‌عنوان یک بیماری بومی شناخته می‌شود. اولین مورد از این بیماری پس از این و در سال‌های اخیر در بریتانیا در سال 2022 در فردی که به نیجریه سفر کرده بود، دیده شد. در حال حاضر در آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا و حتی در پاکستان چندین مورد از این بیماری دیده شده است.

رعایت نکات پیشگیری و انجام اقدامات خودمراقبتی

هر چند آبله میمون درمان دارد؛ اما بهتر است اقدامات پیشگیری را در اولویت قرار دهیم:

  • از تماس با حیوانات به‌خصوص در پارک‌ها و محیط‌های طبیعی جلوگیری کنیم؛
  • دست و صورت خود را در هر بار بیرون رفتن از منزل بشوییم؛
  • در صورت شیوع بیشتر بیماری از ماسک در محیط‌های عمومی استفاده کنیم؛
  • در مواجهه با فرد مشکوک، از نزدیک شدن و دست دادن با وی بپرهیزیم؛
  • کادر درمان باید از تماس مستقیم با هر نوع آبله یا تاول بر روی بدن بیماران بپرهیزند.

اگر جزو افرادی هستید که در بیمارستان‌ها فعالید اعم از کادر درمان، بخش خدمات و… باید بیشتر احتیاط کنید. همچنین اگر جزو افراد فعال در باغ‌وحش‌ها، افراد با سابقه سفر به کشورهای درگیر بیماری و مواردی از این قبیل هستید، باز هم باید جوانب احتیاط را رعایت کنید.

در صورتی که شما احتمال می‌دهید به بیماری دچار شده‌اید، باید با حفظ خونسردی بدانید که آبله میمون درمان دارد و می‌توانید به‌راحتی در منزل از خدمات در محل بهره‌مند شوید. درمان آبله میمون در خانه باعث بهبودی سریع‌تر و همین‌طور جلوگیری از شیوع بیماری می‌شود. به همین علت اگر خود یا نزدیکانتان مشکوک به آبله هستند، خدمات درمان آبله میمون در منزل توسط شرکت معتبر با خدمات پزشکی و پرستاری استاندارد، بهترین گزینه برای شماست.

مراجعه به پزشک برای تشخیص ویروس آبله میمون و اقدامات درمانی

همان‌طور که گفته شد، روش‌های تماس نزدیک و حضور در جامعه باعث می‌شود تا افراد دیگر هم درگیر این بیماری شوند. از این رو ما به عنوان یک مرکز معتبر با نام موسسه توانبخش کادر درمان ماهر و آموزش‌دیده‌ای را به منزل بیمار احتمالی اعزام می‌کنیم تا تست پی‌سی‌آر را در اسرع وقت انجام دهیم. همچنین در صورت بیماری، پرستاری و خدمات پزشکی را به بهترین نحو تا زمان بهبودی ارائه می‌دهیم.

روش تشخیص آبله میمون علاوه بر دیدن علائم، استفاده از تست PCR است. این تست را نیز در منزل توسط گروه پرستاری و آزمایش‌گیری با دقت بالا انجام می‌دهیم و نتیجه در اسرع وقت به فرد اعلام می‌کنیم.

واکسیناسیون آبله میمون

سازمان بهداشت جهانی who و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری یا CDC دو واکسن را برای این بیماری معرفی کرده‌اند. واکسن JYNNEOS دارای مجوز بوده و در بسیاری از کشورها از آن استفاده شده است. ACAM2000 نیز واکسن دیگری است که برای پرسنل آزمایشگاهی که با ویروس‌های پرخطر کار می‌کنند، در نظر گرفته شده است.

پیشگیری از آبله میمونی با موسسه پرستاری توانبخش

هر چند می‌دانیم که آبله میمون درمان دارد؛ اما درمان به موقع و محتاطانه بسیار مهم است. ما مرکز پرستاری توانبخش، بهترین خدمات را برای جلوگیری از شیوع این بیماری در نظر گرفته‌ایم. روش درمان آبله میمون در منزل را توسط کادر آموزش‌دیده ارائه می‌دهیم. همچنین امکان استخدام شبانه‌روزی پرستار وجود دارد و شما می‌توانید به صورت دائم پرستار را بالای سر بیمار داشته باشید. استفاده از خدمات در محل از آزمایش‌گیری تا درمان، یک روش عالی برای پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی در جامعه و حتی خانواده است.

نجمه خنجری
گرد آورنده

نجمه خنجری

از ما مشاوره رایگان بگیرید



    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *